• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čileanci "pregorjeli" od želje, Nijemcima titula

Autor mondo.rs

Rastrčana reprezentacija Čilea pokušala je da na "prepad" dođe do prednosti u uvodnih dvadeset minuta protiv Nijemaca, ali nakon promašaja i jedne greške pogodak kojima je "pancerima" donio titulu Kupa konfederacija.

Uvertiru pred "ono pravo" Svjetsko prvenstvo dobila je Njemačka!

Aktuelni prvak svijeta će naredne godine u Rusiji braniti trofej osvojen u Brazilu, a godinu dana pred najvažniji turnir u fudbalu osvojili su Kup konfederacija pobijedivši u finalu Čile minimalnim rezultatom.

Titulu "pancerima" donio je Lars Štindl nakon velike greške odbrane južnoamerikanaca kada je Timo Verner "opljačkao" Dijaza i asistirao saigraču iz napada, koji se tako sa njim i Leonom Goreckom izjednačio na prvom listu strijelaca sa po tri gola i oni će podijeliti "zlatnu kopačku" ovog turnira, dok je dva gola postigao još samo Kristijano Ronaldo.

Ovo je prva titula za Nijemce na Kupu konfederacija, a treće mjesto osvojio je Portugal.

NJEMAČKA - ČILE 1:0 (1:0)

Borbeni Čilenaci pokušali su da na "prepad" i nevjerovatnim presingom uplaše Nijemce, koji nisu bili u najjačem sastavu na ovom turniru, može se reći da su bili čak sa "B" reprezentacijom, ali nakon što su "pregorjeli" u želji, i ispromašivali se - došla je kazna.

Hladnokrvni Nijemci sačekali su prvu grešku šampiona Južne Amerike i kao na školskom igralištu matirali Klaudija Brava, heroja meča u polufinalu protiv Portugala.

MAŽIĆ NA NIVOU

Jedini veći sukob na meču viđen je oko 55. minuta kada je srpski sudija, koji je bio vrlo dobar ove večeri u Sankt Peterburgu, pokazao žuti karton Arturu Vidalu i Jošui Kimihu koji su se "pokačili" nakon sukoba njemačkog fudbalera sa golmanom Bravom. Vidal i Kimih su saigrači u Bajernu. Međutim, kao da se tada "upalila" crvena lampica kod Čileanaca, pa je i Gonzalo Hara namjerno udario laktom Tima Vernera, da bi nakon VAR provjere ovog igrača opomenuo žutim kartonom.

Nije to "ubilo" igrače Čilea, koji su i dalje igrali slabo u odbrani, pa su sve snage bacili na napad, ali je i tako uprkos svim pokušajima koje su imali Vargas, Sančez, Vidal i Sagal delovao da im nije suđeno da postignu gol u finalu turnira u Sankt Peterburgu, iako su to po prikazanom možda i zaslužili.

Pobjednik turnira dobija 5.000.000 dolara, dok poraženi dobija pola miliona manje.

Vidjećemo koliko će ovih fudbalera biti u "rosteru" za Svjetsko prvenstvo naredne godine, ali svakako da tu ima materijala među Ter Štegenom, Lenom, Mustafijem, Hektorom, Drakslerom, Goreckom, Ternerom, Štindlom, Džanom, Ridigerom, Zileom, Kimihom, Rudijem i drugima...


0 1 Lars Stindl Goal HD Chile vs Germany 02.07...by HdGoal

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realno

Dajte nama ove igrace ako vama u Njemackoj ne trebaju

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC