• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ABA liga broji krvna zrnca"

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Zvanično donesena odluka o pokretanju Druge ABA lige. Mnogo sporenja u vezi učešća klubova iz BiH u kvalifikacijama. U Slobodi iz Tuzle tvrde da organizatori broje krvna zrnca kako bi obezbijedili učešće sva tri naroda.

 Druga ABA liga brojanje krvnih zrnaca Izvor: MONDO/Samir Cacan

Direktni predstavnici BiH u Drugoj ABA ligi biće sarajevska Bosna i mostarski Zrinjski, a priliku da obezbijede učešće u ovoj ligi prvo kroz pretkvalifikacije imaće Mladost Mrkonjić Grad, Široki ili Sloboda, odnosno jedna od ove tri ekipe.

POVEZANE VIJESTI

Ovo takmičenje igraće 12 klubova, a šampion će automatski steći pravo nastupa u Prvoj ABA ligi.

Mladost, Široki i Sloboda će prvo igrati međusobno na pretkvalifikacionom turniru, a pobjednik će se plasirati u kvalifikacije, koje će biti održane u Laktašima od 27. do 29. septembra, u kojima će igrati ekipe iz Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Predsjednik OKK Sloboda Tuzla Aid Berbić u razgovoru za Mondo je rekao da je ova odluka motivisana brojanjem krvnih zrnaca a nikako sportskim motivima.

"U početku je kriterijum bio plasman na tabeli prošle sezone i mi smo očekivali da ćemo razigravati za direktno mjesto u Drugoj ABA ligi sa Zrinjskim, ali su nam iz ABA lige rekli da će Zrinjski biti direktan učesnik jer su bili bolje plasirani od nas u doigravanju. Oni su bili treći a mi četvrti, pošto smo i mi i oni ispali u polufinalu.Na naše pitanje, ako se ide po plasmanu zašto su onda Široki i Mrkonjić ušli da igraju sa nama kada su igrali ligu za opstanak oni su nam rekli "pa eto oni su se prijavili". Ovo je brojanje krvnih zrnaca da bi se obezbijedilo učešće sva tri naroda iz BiH, a ne sportski kriterijum. Šta je onda sa Sparsima koji su bolje plasirani od njih" ,kaže Berbić.

Kada je riječ o pretkvalifikacijama za ekipe iz BiH još nije odlučeno gdje i kada će da se održe.

"Odluku o tome gdje i kada ćemo igrati treba da donese Upravni odbor KS BiH, da li će to biti na neutralnom terenu ja ne mogu da vam kažem, ali ništa me više ne može iznenaditi", zaključio je Berbić.

Nova sezona ABA lige počinje 30. septembra, a do 11. marta 2018. godine biće odigrane utakmice regularnog dijela, a plej-of će početi 17. marta. Početak finalne serije planiran je za 15. april.

Tagovi

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NeBiH

Borac velikan.... Ha ha ha. Pa svi klubovi u RS i BiH su jad i cemer. Zvezda i Partizan sami vrijexe kao svi klubovi u RS zajedno

Rumba

@NeBiH Htio si napisati Igokea???

haha

@NeBiH Zvezda i Partizan nisu ni K od klubova, već propale firme koje uporno izbjegavaju neminovan stečaj, kroz koje kriminalci nazovi vođe navijača i slični uzimaju ogromne pare a država ih koristi da bi centralizovala glasačku mašinarije jer lakše je kad ti glasači navijaju za 2 kluba, nego da moraš praviti stadione i davati pare svuda po Srbiji, a Borac je najveći srpski klub i ponos Krajine.

Tako treba

Zahvaljujuci jakim predstavnicima u savezu iz RS hoce da izguraju mjesto za nekog od nasih, da li je to grijeh. Cak iako ti nasi klubovi nemaju nikakvu tradiciju. A kad bi bilo nesto slicno u fudbalu nasi predstavnici ne bi bili u stanju izgurati Velikana regionalnog kakav je Borac vec bi im igrali Siroki, pola Mostara

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC