• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pješke bih došao u Banjaluku, da je zvao Borac"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iskusni pivot Ratko Nikolić za MONDO pojasnio razloge zbog kojih je odlučio da obuče dres sarajevske Bosne u predstojećoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Ratko Nikolić: Pješke bih došao u Banjaluku, da je zvao RK Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nekadašnji kapiten Srbije Ratko Nikolić ne može bez Bosne i Hercegovine.

Poslije nekoliko sezona u banjalučkom Borcu m:tel i jedne godine u Izviđaču iz Ljubuškog, iskusni pivotmen, koji će 15. septembra proslaviti 40. rođendan, potpisao je ugovor na godinu dana sa sarajevskom Bosnom.

"Imao sam još ponuda, većinom iz inostranstva, ali želio sam da ostanem blizu kuće, a ljudi iz Bosne su bili najkonkretniji i najkorektniji pa sam odlučio da poslije Banjaluke i Ljubuškog dođem u Sarajevo", izjavio je Nikolić našem portalu.

Odrično je odgovorio na logično pitanje da li je možda dobio poziv iz Banjaluke s obzirom da je Borac m:tel u deficitu s pivotima (samo Đorđe Ćelić).

"Borac je bolna tema za mene. Otjeran sam iz kluba na ružan način, posebno jer ničim nisam zaslužio takav tretman. Iskreno pješke bih došao u Banjaluku da me je neko iz Borca pozvao", rekao je Nikolić.

Uslijedio je međutim, poziv iz Sarajeva...

"Oduševljen sam ljudima iz sarajevskog kluba. Brzo smo se dogovorili do kraja sezone, s opcijom produžetka saradnje. Cijela Bosna i Hercegovina mi je stvarno prirasla srcu".

Iskusni pivot je prije odluke o nastavku fantastične klupske karijere razmišljao i o odlasku u trenere, a dobio je ponudu iz ljubuškog Izviđača da ostane na klupi "skauta".

"Dok mogu da igram i dok uživam u igri nisam želio da prekinem. Vjerujem da još mogu biti na visokom nivou i pomoći ekipi", zaključio je Nikolić, koji je u karijeri između ostalih nastupao za Vesprem, San Antonio, Kolding i Vardar.

Na kraju razgovora za MONDO, istakao je i da njegov rukometni kamp u Mataruškoj banji iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

"Zaista sam prezadovoljan kako se razvija kamp i to je jednim dijelom razlog mog ostanka u BiH", dodao je osvajač svjetske bronzane medalje za Jugoslaviju.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

?

Na koga si nislio Tiho?

Tiho

@? Brate na Nikolica,bio je igrac ali ima covjek 40 god i red je da ide u penziju ili da se bavi menadzerstvom kao sto vec radi ali pod krinkom. Djurkovic ga je i otjerao jer se uplusao i na njegovom ugovoru . Zasto to ne reci javno ,da su on i Golic bili sive eminencije u Borcu i da su za sve strance oni pravili ugovore i tako i najvise profitirali od kojekakvih bjelosvjetskih protuva poput onog Loncara

Ljudi,pa je li to moguće?

Šta se to dešava u glavama "stručnjaka" bradonje i šustera.Dovode koje kakve anonimuse u Borac a pričaju o tituli i osvajanju Kupa.

Znaju znanje

E moj Nikoliću,bradonja i šuster se na sva usta hvale kako u Borcu nema mjesta za tebe i Trivu sve dok su oni u upravi.Ako ih ne spasi ovaj Marić iz Goražda-neće niko.

Tiho

@Znaju znanje Mrznja zaslijepi ljude! Realno koji ce on djavo Borcu? Igrac-menadzer zreo za penzije

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC