• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španska liga odbila novac za Nejmara

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Iz "La Lige" su za španske medije rekli da nisu prihvatili plaćanje klauzule, jer ne žele da budu posrednik za igrače.

Rukovodstvo španske "La Lige" je saopštilo da je odbilo zastupnike Nejmara koji su bezuspješno pokušali platiti njegovu otkupnu klauzulu vrijednu 222 miliona evra, čime bi brazilski fudbaler postao slobodan igrač i mogao bi preći iz Barselone u Pari sen Žermen.

Ovim potezom nije u potpunosti zaustavljen pokušaj da Nejmar postane igrač pariskih "svetaca", jer ostaje mogućnost da se obeštećenje uplati direktno Barseloni.

Mediji navode da je sljedeći korak Nejmarovih zastupnika, koje predvodi specijalista za sportsko pravo Huan de Dios Krespo, je da Svjetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) predstave privremeni transfer kako bi Brazilac stekao pravo nastupa za PSG u francuskom prvenstvu, koje počinje narednog vikenda.

Makron pozdravio Nejmarov transfer

Predsjednik Francuske Emanuel Makron se sastao sa predsjednikom pariškog kluba Naserom al-Kalifijem na marginama humanitarnog događaja u četvrtak i tom prilikom mu rekao “čestitam, koliko sam shvatio imate dobre vijesti“.

Na to mu je Al-Kalifi odgovorio "širokim osmijehom".


Havier Tebas, predsjednik "Primere", u srijedu je rekao za španske medije da neće prihvatiti plaćanje klauzule Nejmarovih zastupnika, jer to krši pravila o finansijskom fer-pleju Evropske fudbalske federacije (UEFA).

U slučaju da se pronađe način da igrač zaista pređe u PSG, Nejmar bi navodno zarađivao 30 miliona evra godišnje, nakon plaćenog poreza.

Nejmar je u Barselonu stigao 2013. godine i od tada odigrao 186 zvaničnih utakmica i postigao 105 golova. U dresu reprezentacije Brazila nastupio je 77 puta uz 52 pogotka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC