• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upucan Zdravko Mamić!

Autor mondo.rs

Zagrebački "Jutarnji list" nezvanično saznaje da je nekadašnji prvi čovek GNK Dinama ranjen nakon posete očevom grobu. Dinamo izdao saopštenje.

 Upucan Zdravko Mamić! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Zdravko Mamić, siva eminencija zagrebačkog Dinama i jedan od najznačajnijih fudbalskih ljudi na području bivše SFR Jugoslavije, upucan je u "sačekuši" u blizini Tomislavgrada (Bosna i Hercegovina), gde je povodom godišnjice smrti bio na grobu svog oca, piše "Jutarnji list".

Dvojica maskiranih napadača iskočila su iz grmlja i ispalila više hitaca iz vatrenog oružja.

Prema rečima očevidaca, Mamić je pogođen jednim metkom, u natkolenicu.

"Jutarnji" navodi da je Mamić kolima Hitne pomoći prevezen u obližnju bolnicu, gde je u toku sanacija povreda, dok policija traga za nepoznatim počiniteljima.

GNK Dinamo izdao je saopštenje u kome ističe da je "užasnut oružanim napadom i pokušajem ubistva savetnika kluba Zdravka Mamića".

"Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja, te je zadobio teške telesne povrede. Apsolutno osuđujemo napad koji je prerastao svaki oblik netrpeljivosti i mržnje i koji su nadležne institucije davnih dana mogle sprečiti svojim delovanjem".

Dinamo je podsetio da je Mamić bio napadnut 22. marta 2014. u loži stadiona Poljud u Splitu, zatim pred Županijskim sudom u istom gradu, a onda i 7. juna ove godine u Bolu na Braču, kada ga je "slučajni prolaznik" udario pesnicom u potiljak.

"Hoće li konačno neko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovoga puta raditi o remećenju javnog reda i mira sa nepoznatim počiniteljima? Hoćemo li ponovo videti izostanak svake reakcije politike, sudova, medija, osude javnosti? Nažalost, bojimo se odgovora na to pitanje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC