• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U čast Miši Radakoviću - 16. "Banjaluka Čelendžer"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Na terenima Teniskog kluba Mladost u parku "Mladen Stojanović" od 9. do 17. septembra biće održano 16. izdanje banjalučkog Čelendžera. Prvi nosilac Marsel-Sedrik Štebe iz Njemačke, 116. teniser na ATP listi.

 Banjaluka Čelendžer 2017 najava Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki "ATP Čelendžer 2017" ove godine biće održan od 9. do 17. septembra na terenima Teniskog kluba Mladost u parku "Mladen Stojanović".

Prvi nosilac ovogodišnjeg turnira biće 106. igrač na ATP listi Nijemac Marsel-Sedrik Štebe, koji će prvi put nastupiti u Banjaluci. Njegov najbolji plasman je 71. mjesto na listi najboljih svjetskih tenisera.

Filip Krajinović iz Srbije (111. na ATP listi) i ove godine takmičiće se na "Banjaluka Čelendžeru", kao drugi nosilac turnira, dok je treći Španac Marsel Granoljers, 119. igrač svijeta.

Novi direktor "Banjaluka Čelendžera" Lana Popović u najavi 16. izdanja Turnira prisjetila se bivšeg prvog čovjeka Milana Miše Radakovića, koji je preminuo u februaru.

"Na prethodnih 15 turnira direktor je bio Mišo Radaković. Nažalost, on više nije sa nama. Ipak, poznato je koliko je energije, ljubavi i vjere imao u sve ovo što radimo, tako da ćemo se potruditi da nastavimo sa dobrom organizacijom. Da bismo uspjeli u toj organizaciji, tj. kako bi turnir uopšte bio održan, pomogli su nam Vlada RS, Grad Banjaluka, Teniski savez RS, te kompanije Lanako i m:tel, kojim se ovim putem zahvaljujemo, kao i našem pokojnom direktoru", rekla je Popovićeva.

OTVORENO PRVENSTVO RS

Na pitanje da li će banjalučki Čelendžer u budućnosti nositi ime po Miši Radakoviću, Milinović je rekao: "Bilo je takvih ideja, ali još ranije Mišin prijedlog bio je da ovaj turnir dobije naziv 'Otvoreno prvenstvo Republike Srpske'. Potrudićemo se da se prigodnom svečanošću na dostojan način zahvalimo Miši na svemu, koja će biti organizovana tokom turnira. Bilo je priče o Memorijalu, ali znajući Mišu, mislim da bi i on, da je još sa nama, želio da to bude 'Otvoreno prvenstvo RS'. To bi za Srpsku, u međunarodno priznatim sportskim okvirima, bila najveća promocija".

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske, ujedno i predsjednik Organizacionog odbora turnira, Draško Milinović, zadovoljan je činjenicom da je očuvana tradicija i da će Turnir 16. godinu zaredom biti održan u gradu na Vrbasu.

"Ove godine nagradni fond Turnira biće nešto manji u odnosu na prethodne i on je sada 43.000 evra. Teniseri će se i sada boriti za 80 ATP bodova. Svi znamo koliko je teško organizovati velike turnire, a ovaj Čelendžer to svakako jeste. Narednih godina nastojaćemo da se vratimo na raniji nagradni fond, koji će biti izuzetno jak. Ponosni smo što 16. godinu zaredom stojimo rame uz rame velikim gradovima", istakao je Milinović.

Medijski pokrovitelj Čelendžera je Radio-televizija Republike Srpske. Pokrovitelji su predsjednik RS, Vlada RS, Grad Banjaluka i Teniski savez RS, a generalni sponzor kompanije m:tel i Lanako.

"Kompanija m:tel svih 15 godina je uz Turnir. Ponosni smo prijatelji tenisa i ovog događaja, koji je od velikog značaja za naš grad i državu. Sve su to razlozi zašto je naša kompanija prijatelj manifestacije. Kao i prethodnih godina, m:tel je obezbijedio brojne sadržaje, iznenađenja i nagrade za publiku. Pomoći ćemo i logistički, tj. obezbijedićemo kvalitetan internet za potrebe turnira, a tu ćemo biti i u narednom periodu kao dokazani prijatelji sporta", poručila je portparol m:tela Milica Stojaković.

Kvalifikacije za 16. izdanje banjalučkog Čelendžera igraće se 9. i 10. septembra, a dan kasnije počinje glavni turnir. Finale je 17. septembra u 13 časova, uz direktan prenos na RTRS-u.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC