• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

US OPEN: Džumhur zastavljen u trećem kolu

Autor mondo.ba

Najbolji bh. teniser nije uspio prvi put u karijeri da se plasira u četvrto kolo Gren slem turnira. U trećem kolu US Opena poražen od Rusa Andreja Rubljeva 4:6, 4:6, 7:5, 4:6.

Damir Džumhur imao je priliku prvi put u karijeri da se plasira u četvrto kolo Gren slem turnira, čime bi izborio plasman među TOP 50 tenisera svijeta.

Ali, nije uspio. Na putu ka velikom uspjehu zaustavio ga je ruski igrač Andrej Rubljev, koji je slavio 3:1 u setovima, nakon dva časa i 49 minuta.

DŽUMHUR - RUBLJEV 4:6, 4:6, 7:5, 4:6

Najbolji bh. teniser pružio je dostojan otpor 53. teniseru na ATP listi, ali je tokom meča često pokazivao nervozu, bacao reket, raspravljao se sa sudijom i sl. što ga je poprilično omelo u ostvarenju snova.

U meču koji su obilježili brojni brejkovi, prvi reket BiH dobro se držao do samog kraja, kada je morao da pruži ruku rivalu i čestita mu na pobjedi.

S druge strane Rus je pokazao prisebnost, slavio nakon velike borbe, a naredni rival na Otvorenom prvenstvu SAD biće mu David Gofan.


Džumi-terenby watch-it-now

TOK MEČA:

ČETVRTI SET

Ni u četvrtom, ispostaviće se posljednjem gemu, nije dugo trebalo čekati na brejk. U trećem gemu Rubljev je na servis Džumhura poveo 2:1, ali je gem prednosti sačuvao tek do šestog gema, kada je Damir uspio da se revanšira i izjednači na 3:3.

Žestoka borba vodila se do devetog gema, kada je ruski teniser ponovo bljesnuo, poveo 5:4 i ovaj put uspio da zadrži prednost do kraja, te se plasira u četvrto kolo US Opena, gdje će mu rival biti David Gofan.

TREĆI SET

Treći set nije dobro počeo za Džumhura, s obzirom da je Rubljev odmah na startu napravio brejk, a onda poveo 2:0. Ipak, uspio je prvi reket BiH da se konsoliduje i veže četiri uzastopna gema.

Iako je u šestom gemu imao 40:0, uspio je da iskoristi tek sedmu brejk loptu za 4:2.

Ali, ponovo je Rus uspio da uzvrati osvojenim gemom na servis Džumhura, a onda izjednači na 4:4. Imao je Damir mnogo prigovora u sedmom gemu na račun sudije.


Džumi-sudija2by watch-it-now

Uslijedila su tri gema bez većih uzbuđenja i kada se činilo da će ova dionica otići u taj-brejk, Džumhur je odigrao odlično i već prvu set loptu iskoristio da smanji na 1:2 u setovima.

DRUGI SET

U drugom setu drugačija slika na terenu. Oba tenisera čuvali su svoj servis do šestog gema, kada je teniser iz BiH uspio da napravi brejk i povede 4:2.

Ipak, bilo je to sve od Džumhura u ovom periodu igre, s obzirom da je Rubljev osvojio naredna četiri gema.

Već u sljedećem setu Rus je uspio da se vrati, zatim i izjednači nakon sigurnog servisa, te protivniku oduzme još jedan, za vođstvo 4:5. Sigurnom igrom identičnim rezultatom kao u prvom setu, riješio je i drugi, za vođstvo 2:0.


Džumi-reketby watch-it-now

PRVI SET

Velika borba i čak pet brejkova obilježili su prvi set. Puna 42 minuta trajalo je nadmudrivanje bh. i ruskog tenisera, nakon čega je Rubljev ipak uspio da iskoristi treću set loptu i povede 1:0 u setovima.

Damir je gubio 1:3, uspio da se vrati i izjednači na 3:3, ali je onda dva puta dozvolio protivniku da mu oduzme servis i povede na otvaranju meča, 4:6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC