• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžer - Rafa: Hoće li biti istorijskog meča?

Autor mondo.rs

Rodžer Federer i Rafael Nadal sigurno guraju na US Openu ka polufinalu gde bi mogli da "ukrste rekete", 38. put u karijeri, ali prvi put u Njujorku. "Bili smo na korak 2010, ali se Đoković tada isprečio između", rekao je Švajcarac

Rodžer Federer, petostruki osvajač titule u Njujorku, dobio je prvi meč ove godine na US Openu lako i ubedljivo.

Nakon dva meča u kojima je rivale uspevao da "slomi" tek u petom setu (Tifo, Južnji), duel trećeg kola protiv Felisijana Lopeza rešio je maksimalnim rezultatom 3:0 (6:3, 6:3, 7:5) i obezbedio plasman u osminu finala posle sat i 48 minuta igre.

"Trebalo mi je da provedem neko vreme na terenu, kako bih se oslobodio straha da ću povrediti leđa, pogotovo u prvom meču na turniru. U drugom sam imao problem jer nisam bio dovoljno spreman. Sada je sve delovalo dobro. Bolje se krećem, servis je tu, u potpunosti sam fokusiran na teren i na igru i ne razmišljam o onome što je bilo", rekao je Federer.

Duel 36-godišnjeg Rodžera Federera i Felisijana Lopeza, koji će za koji dan isto napuniti 36, bio je meč najstarijih aktera na US Openu još od 1992. godine. Tada su snage odmerili Džimi Konors, koji je imao 40 godina i Ivan Lendl, 32.

On je sada za korak bliži polufinalnom duelu koji svi očekuju sa nestrpljenjem, odnosno potencijalnom finalu pre finala protiv starog znanca Rafaela Nadala.

Taj meč očekuje se sa posebnim interesovanjem, jer su Federer i Nadal u karijeri odigrali 37 međusobnih duela, 12 puta su igrali na grend slemovima, ali NIKADA se nisu sreli na US Openu.

Pre toga moraće da odigra još dva meča, a prvi protiv još jednog iskusnog igrača, 34-godišnjeg Nemca Filipa Kolšrajbera.

"Rano je još razmišljati o duelu protiv Rafe. Lično, ne osećam pritisak ove nedelje, ali videćemo. U žrebu je još mnogo dobrih igrača, koji igraju na veoma visokom nivou, biće zanimljivo", rekao je Federer, a onda se okrenuo konkretno potencijalnom duelu sa Špancem.

"Rafa i ja smo dugi niz godina pokušavali da se sretnemo na US Openu, ali nije nam išlo. Mislim da smo najbliži tome bili pre neku godinu, kada me je od tog meča delio samo poen protiv Novaka Đokovića. Nadal je već pre toga dobio svoj meč i čekao je, ali ga nismo odigrali", naveo je Federer prisećajući se duela polufinala 2010. godine, kada je Đoković slavio u pet setova (5:7, 6:1, 5:7, 6:2, 7:5) i kasnije u finalu pretrpeo poraz od Nadala.

Nadal je takođe bio uspešan u trećem meču ove godine na US Openu. Pobedio je Argentinca Leonarda Majera u četiri seta i ozbiljne borbe - 6:7 (3:7), 6:3, 6:1, 6:4, i naredni rival biće mu Aleksandar Dolgopolov, koji je izbacio Viktora Troickog.

Španac tvrdi da ne razmišlja o tome da ove godine u Njujorku ne igraju svi najbolji igrači i ne oseća pritisak da zbog toga treba da iskoristi priliku, već da je isključivo skoncentrisan samo na prvi naredni korak, odnosno meč koji mu sledi.

Dok se on sprema za Dolgopolova, mi ćemo vas podsetiti da protiv Federera ima odličan skor. U 37 odigranih duela ima 23 pobede, ali je i činjenica da je poslednja četiri izgubio, od čega tri u 2017. godini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC