• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delje Ali!

Autor mondo.rs

Zidan ovo nije doživeo - dva gola Dele Alija na "Vembliju" za tek drugi poraz Reala sa dva gola razlike od dolaska Zidana. Ipak, lepotica večeri odigrana je u Napulju.

Prvi izlazak fudbalera slavnog Real Madrida na londonski "Vembli" neće biti zapamćen po dobrom kada je najtrofejniji klub Evrope u pitanju.

Na njemu, uz maestralnu igri nestašnog dečaka u kopačkama Dele Alija, čovek koji i dalje ima više titula prvaka Evrope nego trenerskog staža na elitnom nivou, Zinedin Zidan, doživeo je jubilarni deseti poraz - tek drugi sa više od gola razlike.

Totenhem - Real Madrid 3:1 (1:0) u utakmici koja bi verovatno bila "lepotica večeri" da u isto vreme, samo na oronulom "San Paolu", nije odigran i "revanš" između lidera Serije A i Premijer lige u kojem su viđena i dva pogotka više - domaći su vodili, stigli i izgubil ubedljivo:

Napoli - Mančester siti 2:4 (1:1), što najkraće rečeno znači da je Real osvojio bod, a Napoli nijedan u duplom programu sa ekipama iz Engleske što će neporaženi tim u 11 kola italijanskog "kalča" najverovatnije koštati plasmana u drugu fazu - na dva kola pre kraja Napolitanci imaju šest bodova manje od Šahtjora.

Marko Grujić ušao je u igru u drugom poluvremenu utakmice na "Enfildu" na kojem je Liverpul, posle 0:7 u Sloveniji, ovog puta bio milostiviji prema Mariboru - 3:0.

Ali je rezervnog golmana malokrvnog Reala (i ove jeseni i večeras), Kikea Kasilju, svladao u prvom, pa u drugom poluvremenu, a onda pokrenuo ubitačnu kontru u kojoj je oporavljeni Hari Kejn odigrao za Kristijana Eriksena, a ovaj postigao gol i tako od Totenhema učinio prvi tim koji je u sudarima sa Zidanovim Realom imao tri gola prednosti.

Neumorni Kristijano Ronaldo uspeo je u 80. minutu da popravi svoj za obične smrtnike nedostižni skor u Ligi šampiona, ali ne i da izazove preokret koji bi, eventualno, doveo do produžetka serije Madriđana u duelima sa engleskim timovima u kojima slavni klub nije doživeo poraz.

* golove sa nekih stadiona možete pronaći u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja *

Serija je počela na "Enfildu" kada se Liverpul igrao sa Realom (4:0), a završena ove večeri na "Vembliju" u kojem četa Maurisija Pelegrinija nije imala više od igre, nije imala više šansi, ali je prosto rečeno bila - jednostavnija i preciznija.

Tu pre svega mislimo na Alija čija je cena u jednoj noći možda skočila i duplo pred "nokaut" fazu takmičenja u koju su se u utorak uveče plasirali Pari Sen Žermen i Mančester junajted, a u sredu Totenhem i Mančester siti.

Inače, akcija je ove srede počela u 18 časova u Istanbulu gde su Bešiktaš i Monako odigrali odličan meč.

Totenhem je do prednosti stigao gotovo iz prve prave prilike na utakmici. Kiran Tripije prihvatio je jednu dubinsku loptu na desnoj strani kaznenog prostora, te je iz prve poslao na peterac gde je Ali pored svog čuvara uklizao i prosledio je iza Kika Kasilje.

Nastavak prvog poluvremena doneo je otvorenu igru na obe strane terena, ali su mreže mirovale do pauze. Početkom drugog poluvremena Totenhem je ponovo bio opasniji, iako je Real imao blagu inicijativu. Erik Dajer je odlično kroz sredinu proigrao Alija, koji se oslobodio svog čuvara i udarcem sa ivice šesnaesterca savladao Kasilju.

Samo devet minuta kasnije Totenhem je praktično rešio pitanje pobednika nakon dobre akcije. Hari Kejn proigro je na levoj strani Eriksena koji se fantastično ubacio iz drugog plana i lako realizovao situaciju "jedan na jedan" sa Kasiljom. Totenhem se posle tog gola povukao, a Real je pokušavao da dođe do gola, a to im je uspelo tek u 80. minutu kada je lopta uz dosta sreće stigla do Ronalda koji je sa peterca iz prve šutirao i savladao Uga Lorisa.

Borusija Dortmund je pred svojim navijačima nadigrala APOEL, ali nije uspela da dođe do trijumfa, iako je od 30. minuta vodila golom Rafaela Gereira.

Kiprani su nakon dobrog kontranapada u 52. minutu stigli do izjednačenja, a gol je postigao Mikael Pot posle proigravanja Karlaa Karlaa za konačnih 1:1 što je rezultat koji Borusiji ostavlja nadu da je preusmeravanje u Ligu Evrope moguć scenario u poslednjih 180 minuta u "grupi smrti".

"Milioneri" su u nastavku susreta imali poptunu inicijativu, ali i pored nekoliko dobrih šansi nisu uspeli još jednom da savladaju Nauseta Peresa, te su tako ostali gotovo bez šansi da se plasiraju u osminu finala.

NAPOLI STRADAO U RAZMENI VATRE

Napoli je pred svojim vatrenim navijačima pružio veoma dobar otpor lideru engleske Premijer lige, ali je tim Pepa Gvardiole nastavio s izuzetno efikasnom igrom ove jeseni i posle preokreta uspeo da dođe do izjednačenja, a kasnije i pobede - 2:4 (1:1).

Lorenco Insinje je u 21. minutu doveo Napoli do prednosti, da bi Nikolas Otamendi u 34. doneo izjednačenje Sitiju, koji je u 48. preko Džona Stounsa došao do preokreta. Napoli je u 62. minutu pogotkom Žoržinja došao do izjednačenja, ali su pitanje pobednika u finišu utakmice, odnosno u 69. i 92. minutu rešili Serhio Aguero i Rahim Sterling.

Šahtjor je takođe posle preokreta došao do pobede i tako došao nadomak plasmana u osminu finala Lige šampiona za koju će mu biti potreban još bod od mogućih šest.

Fajnord je u Ukrajini poveo golom Nikolaja Jorgensena u 13. minutu, ali je preokret Šahjtora usledio za četiri minuta. Prvo je u 14. Fakundo Fereira doneo izjednačenje, da bi Marlos u 17. doneo preokret. Konačan rezultat - 3:1 (2:1) postavio je Marlos u 68. minutu.

Umesto opisivanja utakmica sa "Sančez Pichuana" i "Enfilda" možda bi najbolje bilo skratiti priču i ponuditi raspored utakmica 5. i 6. kola u Grupi E:

Spartak - Maribor, Sevilja – Liverpul
Maribor - Sevilja, Liverpul – Spartak

Ko će dalje?

Aktuelni rezultati:

sreda

Grupa E

Sevilja – Spartak Moskva 2:1 (1:0)
/Langle 30, Banega 60 - Ze Luis 78/

Liverpul – Maribor 3:0 (0:0)
/Salah 49, Džan 63, Staridž 90/

Tabela: Liverpul 8, Sevilja 7, Spartak 5, Maribor 1.

Grupa F

Napoli – Mančester siti 2:4 (1:1)
/Insinje 21, Žorginjo pen 62 - Otamendi 34, Stons 48, Aguero 69, Sterling 90+2/

Šahtjor – Fajnord 3:1 (2:1)
/Fereira 14, Marlos 17, 68 - Jorgensen 12/

Tabela: Siti 12, Šahtjor 9, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Bešiktaš – Monako 1:1 (0:1)
/Tosun pen 54 - Roni Lopez 45+1/

Porto – Lajpcig 2:1 (1:0)
/Erera 13, Pereira 61 - Verner 48/

Tabela: Bešiktaš 10, Porto 6, RB Lajpcig 4, Monako 2.

Grupa H

Borusija Dortmund – APOEL 1:1 (1:0)
/Gereiro 30 - Pot 51/

Totenhem – Real Madrid 3:1 (1:0)
/Ali 27, 56, Eriksen 65 - Ronaldo 80/

Tabela: Totenhem 10, Real 7, Borusija 2, APOEL 2.

Pročitajte izveštaj, sve rezultate, strelce i tabele posle mečeva odigranih u utorak uveče.

Iz minuta u minut:

KRAJ!

80 - Ako ništa više, Ronaldo se "upisao", popravio svoj skor u Ligi šampiona i upisao "Vembli" kao još jedno mesto na kojem je tresao mreže u UEFA takmičenjima - 3:1.

79 - Poslušajte atmosferu na "Vembliju".




69 - Kao da su kontru trčali Bolt, Pauel i Blejk i Karter, a ne igrači Sitija. Napoli je bio u akciji, osokoljen golom za 2:2, ali su "građani" munjevitom kontrom iz svog šesnaesterca stigli pred Rejnu gde je Sane odigrao za Aguera, a ovaj vratio svoj tim u vođstvo - 2:3! Prebrzo.




65 - Kakva kontra, kakav raspad igre šampiona Evrope na kultnom "Vembliju". Krenuli su Madriđani u ofanzivu posle drugog gola Alija, imali dva zicera u jednom napadu i, potom, bili kažnjeni za promašaje - Ali, Kejn, Eriksen... GOL! Sada je 3:0!




62 - Sane je napravio potpuno nepotreban faul u svom kaznenom i naterao Briha da pokaže na belu tačku, a odatle je želja "polovine Evrope", Žorginjo, ostao perfektan u dresu Napolija - 9/9 za 2:2 na "San Paolu" gde je ponovo živo!

62 - Porto ponovo vodi - Pereira!

60 - CSKA je sinoć preokrenuo u Bazelu. Izgleda da Spartak neće u Sevilji - 2:0, Banega.

56 - Ako je pre utakmice na "Vembliju" vredeo 100, sada bi lako mogao da vredi 300 miliona evra. Šalimo se malo, ali... ko je osim Lionela Mesija davao dva gola Realu u velikim utakmicama kakva je ova u Londonu? Novo poluvreme, nova majstorija Alija. Bravo, majstore - 2:0.




52 - Muk na "Vestfalenu" - robusni veteran Pot iz okreta je realizovao odličnu kontru Kiprana, 1:1.

49 - Kao da smo prizvali gol "redsa" - Salah, iz prve, spoljnim delom stopala!




48 - Deja-vu. Napoli je ponovo primio gol iz kornera, samo što su ovog puta akteri bili Sane i strelac Stouns. O prečku, preko crte taman toliko da bi se domaći uzalud bunili - 1:2.

48 - Hazenhuti je na poluvremenu ostavio dvojicu igrača u svlačionici stadiona "Dragao" i, između ostalog, uveo Vernera u igru. Verner je nepuna tri minuta kasnije postigao gol za 1:1. Taktika.

45 - Uskoro će početi druga poluvremena, a u njemu neće biti Vajnalduma koji je zbog povrede zamenjen još u 17. minutu kada je ušao Henderson. Liverpul je pobedio Maribor 0:7 u Sloveniji, a u dosadašnjem toku "revanša" ima više problema nego što je to Klop možda očekivao...

42 - Zanimljiva scena sa "Vemblija".




41 - Nova šansa za Totenhem, koju je propustio Dembele. Tačnije, istakao se rezervni golman Madriđana, Kasilja, ali tek nakon što je Belgijanac propustio priliku da preciznije gađa ugao gola ranjenog Reala.

34 - De Brujne nije centrirao iz kornera - odigrao je kratko za Gundogana, a ovaj sačekao da se striktna markacija Napolitanaca poremeti i onda uputio precizan centaršut na peterac, odakle je Otamendi plasirao glavom loptu u mrežu za 1:1. Bije Napoli, ali bije i Siti.

30 - U istom minutu i Dortmund stiže do gola u meču u kom mora da pobedi, ako želi dalje - Gereiro, 1:0.

30 - Spartak je preslišao Sevilju u Moskvi rezultatom 5:1. Sevilja je počela da uzvraća - Langle, 1:0.

27 - Real nije izgubio od Engleza u poslednjih deset mečeva, ali sada - GUBI! Divnu akciju odigrali su igrači Totenhema nakon što je uporni Kejn izborio aut visoko na polovini gostiju. Lopta je krenula "okolo" sve do Tripijea, koji je s pozicije desnog krila dugi pas vratio na peterac, a Ali bio neumoljiv - 1:0, Totenhem!




24 - Peh za "pevce" na "Vembliju" - Aldervireld se povredio i morao da napusti igru. Zamenio ga je Sisoko.

21 - Insinje, Mertens, Insinje - GOL! Napoli vodi posle divne akcije ekipe koja je krenula sa polovine domaćih. San Paolo grmi. Možda je Sari bio u pravu kada je priželjkivao (čitaj: predvideo) da će se igrači Mančester sitija uplašiti u tunelu. Da li od straha ili klase dvojice omalenih napadača, delovali su zaleđeno u akciji koja će se reprizirati.




17 - Gde su dva, tu je i tri. Šahtjor je gubio od 12. minuta a vodi od 17. zahvaljujući preciznom udarcu Marlosa sa ivice šesnaesterca koji je, ruku na srce, australijski čuvar mreže Džons morao da zaustavi.

14 - Počelo je! Gol u Portugaliji, dva gola na meču Šahtjor - Fajnord u razmaku od stotinak sekundi. A, bilo nam je čudno kad je sat otkucao 10. minut bez da se negde zatresla mreža...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC