• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borcu od kabineta predsjednika Dodika 50.000 KM

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da je uvjeren da će večerašnje donatorsko veče u Banjaluci doprinijeti RK Borcu m:tel da se riješi prethodnih dugovanja, te omogućiti klubu mjesto koje zaslužuje na rukometnoj mapi regiona i Evrope.

 Donatorsko veče RK Borac m:tel Banjaluka Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao 50.000 KM Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da ovaj Rukometni klub Borac m:tel zaslužuje pažnju lokalne zajednice i Republike Srpske, jer je riječ o klubu sa bogatom tradicijom i osvojenim najvišim evropskim titulama.

"Iznjedrio je mnogo reprezentativaca bivše Jugoslavije, olimpijskih pobjednika", rekao je Dodik novinarima pred početak donatorske večeri, te obećao da će kabinet predsjednika na račun kluba uplatiti 50.000 KM.

Takođe, plan je da pred početak nove sezone održi sastanak sa ljudima iz RK Borca m:tel i svima koji mogu da pomognu, kako bi se u narednu sezonu ušlo sa najvećim ambicijama.

On je naglasio da će donatorska veče i sredstva koja budu prikupljena rehabilitovati logistiku i omogućiti Borcu mjesto koje zaslužuje u regionalnim i evropskim takmičenjima.

Kompletan prihod od prikupljenih sredstava namijenjen je trofejnom sportskom kolektivu čiji je cilj da ponovo sa ponosom predstavlja Banjaluku širom Evrope.

Donatorskoj večeri prisustvuje i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te predstavnici političkog, sportskog i privrednog života Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da Vlada u kontinuitetu podržava sportske kolektive u Srpskoj.

"Opredjeljenje Vlade jeste da sport postane sastavni dio života. Znamo da su se u moderno doba mlađe generacije i djeca uputili na neke druge stvari, ali smatram da je krajnje vrijeme da se svi vrate sportu", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je RK Borac m:tel obilježje Banjaluke i da je to klub koji je ovaj grad proslavio sa mnogo osvojenih titula.

"Zahvaljujući rukometu i nekim drugim sportovima Banjaluka živi duh šampiona", rekla je Cvijanovićeva.

Kompletan prihod od prikupljenih sredstava namijenjen je trofejnom sportskom kolektivu čiji je cilj da ponovo sa ponosom predstavlja Banjaluku širom Evrope.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Direktor "crveno-plavih" Vladimir Branković prezentovao je projekat "Borac Arene", koja bi trebalo da sadrži multifunkcionalnu, velika sala, salu za borilačke sportove, te fitnes i aerobik salu.

U "Areni" će biti postavljene teleskopske tribine po skandinavskom modelu, dok će istu krasiti i veliki broj svlačionica. Istovremeno će biti moguće i održavanje koncerata.

U sklopu dvorane planiran je i manji hotel i par poslovnih prostora, sa opcijom za iznajmljivanje. Tako bi Borac m:tel ovim sadržajima mogao da ostvari dobit, kako bi dvorana bila samoodrživa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC