• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda prošla i kroz Novi Sad, penal odlučio

Autor mondo.rs

Uzbudljiv derbi viđen na "Karađorđu". Utakmicu rešio jedanaesterac u 83. minutu.

 Zvezda prošla i kroz Novi Sad, penal odlučio Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je nastavila da korača ka tituli. Ekipa Vladana Milojevića uspešno je prošla i kroz Novi Sad, upisavši tri boda pobedom 2:1.

Uskoro opširnije...

Ilija Stolica za ovu utakmicu nije mogao da računa na povređenog Daniela Avramovskog i suspendovanog Nikolu Antića, dok je Vladan Milojević izveo skoro isti tim koji je igrao nedavno u Moskvi protiv CSKA, osim što je na poziciji desnog krila ovaj put bio Slavoljub Srnić umesto El Fardua Bena, koji je ušao sa klupe. Van konkurencije za nastup bio je jedino Srđan Babić zbog lakše povrede stopala.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Vukasović, Radovanović, Lazarević - Putinčanin, Jovančić, Arsić - Eze, Subotić (72. Mesarović), Mihajlović (81. Zličić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald - Srnić (84. Adžić), Krstičić, Radonjić (87. Račić) - Pešić (73. Ben).

Sudija: Jovan Šegrt.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Utakmica je produžena 3. minuta.

- Druga izmena u Crvenoj zvezdi. Od 84. minuta umesto Srnića na terenu će biti Adžić. U 87. je Račić zamenio Adžića.

- PENAL za Zvezdu u 83. minutu. Mesarović je oborio Radonjića, a sudija Jovan Šegrt pokazao na belu tačku pošto je defanzivac Vojvodine posle lepog driblinga Radonjića podigao nogu i zakačio ga po kolenu. Pitanje je, ipak, koliko je bio jak intenzitet tog duela...

GOOOL! Crvena zvezda vodi od 84. minuta 2:1. Precizan sa Bele tačke bio je El Fardu Ben.

zvezda
Izvor: YouTube/AM Video 7S


- Druga izmena u domaćem timu, umesto Mihajlovića od 81. minuta igraće Zličić.

- Žuti karton za Milana Borjana zbog verbalnog obračuna sa osobom koja je stajala na atletskoj stazi, iza Zvezdinog gola. Pretpostavlja se da je bilo određenog dobacivanja golmanu gostiju, koje ga je isprovociralo...

- Opet vatromet iznad "Karađorđa", ovaj put u režiji Zvezdinih navijača, koji su obeležili 73. rođendan svog kluba, proslavljen pre tri dana, 4. marta.

- Izmena i u Zvezdi. Od 74. minuta u napadu Zvezde umesto Pešića igraće Ben.

- GOOOL! Vojvodina stiže do izjednačenja u 73. minutu golom Nigerijca Ezea. Dobar kontranapad domaćih posle prekida crveno-belih. Arsić je ubacio loptu pred gol, Mihajlović se spetljao, ali je Eze bio usamljen i uspeo da savlada Borjana, iako je golman Zvezde zakačio loptu.

gol
Izvor: YouTube/Vlada


- Prva izmena, umesto Subotića od 72. minuta za Vojvodinu će igrati Mesarović.

- Umalo 1:1! Odličnu priliku u 71. minutu imao je Stefan Mihajlović posle dodavanja Putinčanina, ali nije uspeo da zahvati loptu, pa je Borjan uspeo da interveniše.

- Odličan šut Radonjića u 65. minutu, ali i isto takva intervencija Rockova! Posle kornera koji je usledio, Vujadin Savić je ostao sam pred golom Vojvodine, šutirao je glavom, ali nedovoljno precizno da bi duplirao prednost gostiju.

- Prva šansa i za Vojvodinu posle odmora. U 63. minutu je pokušao Lazar Arsić sa nešto više od 20 metara, ali je bio to prilično nekontrolisan šut.

- Opao je tempo igre u drugom delu utakmice. Još oko pola sata do kraja, videćemo da li će se rezultat menjati.

- Dobar prodor Radonjića u 59. minutu, ali je Radovanović uspeo da ukliza i blokira njegov šut.

- Prva šansa u drugom poluvremenu viđena je pred golom Vojvodine u 55. minutu. Kao i kada su poveli, gosti su zapretili posle kornera. Ovaj put je šut Jovičića otišao visoko preko gola...

- Bez većih uzbuđenja u prvih pet minuta po povratku sa odmora.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Kraj prvog dela. Vrlo dobra utakmica igra se na "Karađorđu". Vojvodina ulaže velike napore da stigne do izjednačenja, imala je nekoliko dobrih pokušaja, pa se nadamo da će biti zanimljivo i po povratku sa odmora. Dosta toga zavisiće i od stanja terena, koji kako vreme odmiče, postaje sve teži za igru...

- Iznenadio je sve na stadionu Stefan Mihajlović snažnim udarcem sa velike udaljenosti u 42. minutu, ali je lopta prošla tik pored stative Borjanovog gola.

- Nažalost, kako vreme odmiče teren postaje sve teži za igru. Sve je više blata, ali nadamo se da to neće previše uticati na, za sada, veoma dobru utakmicu... Još nešto više od 10 minuta do odlaska na odmor.

- Lep šut Lazara Arsića sa oko 25 metara u 28. minutu, ali je lopta proletela malo iznad prečke Borjanovog gola. Ubrzo potom je zapretio i Ivan Lakićević, takođe udarcem sa distance, ali je Zvezdin golman sigurno intervenisao.

- Na stadionu "Karađorđe" je ove srede oko 8.000 gledalaca. U 19. minutu navijači Vojvodine priredili su vatromet u čast 104. rođendana svog kluba. Nekoliko trenutaka ranije došlo je do koškanja među gledaocima na zapadnoj tribini, zbog čega je policija izvela sa stadiona nekoliko osoba.

- Odličan tempo utakmice u prvih 15 minuta.

- Dobra šansa za Vojvodinu u 11. minutu, posle centaršuta Ezea glavom je šutirao Subotić, ali je Stojković izbacio loptu u korner.

- Konstantan presing gostiju, koji izgleda žele da brzo dođu do još jednog gola...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 već od drugog minuta golom Mičela Donalda. Sjajan način da Holanđanin obeleži ulazak u istoriju kluba po broju nastupa! Prethodno je Radonjić centrirao iz kornera, Jovičić snažno šutirao, a Rockov kratko odbio loptu, kojoj je najbliži bio Donald.

gol
Izvor: YouTube/Balkan Sport Info


- Prilaz stadionu "Karađorđe" i nije baš najbolji...


- Predigru derbiju dali su i navijači Vojvodine koji su pokušali da bukom poremete san fudbalerima Zvezde.

- Uoči utakmice dosta se polemisalo o ulaznicama, odnosno tome što će navijači Crvene zvezde po prvi put u Novom Sadu biti smešteni na južnoj tribini, čiji je kapacitet dosta manji od istočne, kao i o ceni ulaznica koje su za taj deo stadiona bile čak četiri puta skuplje nego za severnu tribinu.

- Dok čekamo početak utakmice, možete se podsetiti šta su u najavi govorili Ilija Stolica i Vladan Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC