• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak nije spreman, mučenje i poraz na startu!

Autor mondo.rs

Đoković bez potrebne "rutine" u prvom meču nakon dvomesečne pauze. Malo poznati japanski teniser Taro Danijel (109) savladao našeg asa na startu Indijan Velsa.

Neuspešan povratak Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser je posle gotovo dva meseca, još od Australijan opena i hirurškog zahvata kojim je pokušao da reši problem s laktom, zaigrao u Indijan Velsu i morao da pruži ruku malo poznatom japanskom teniseru koji je bio bolji od njega.

Posle dva i po sata borbe, Đoković nije uspeo da savlada 109. tenisera sveta na startu turnira u meču u kome nije delovao ni blizu spreman.

Mučenje, mnogo grešaka i daleko od potrebne svežine:

Novak Đoković - Taro Danijel 1:2 (6:7, 6:4, 1:6)

Sve bi možda bilo drugačije da je Đoković dobio prvi set u kome je imao set loptu na 5:2, ali od tog momenta sve je otišlo u suprotnom pravcu.

Hrabri Taro Danijel, kome je ovo najveći trijumf karijere, uspeo je da se vrati u meč, da izbori taj-brejk i da tamo naiđe na Novaka Đokovića kome ništa nije išlo od ruke. Poklanjao je poene protivniku uzastopnim greškama i izgubio "doigravanje" tog seta 7:3.

U drugom setu je podigao nivo igre i s jednim napravljenim brejkom uspeo da izjednači, ali snage, ni mentalne ni fizičke, nije ostalo za treći set.

Srpskog tenisera, koji se oporavio od povrede lakta i koga je danas možda mučio i grip (kašljao i duvao nos), lako je nadigrao Japanac nakon što je Đoković ostao bez daha u drugom gemu. Imao je četiri brejk lopte i nije uspeo da ih iskoristi, a do kraja meča osvojio je tek sedam poena.

Koliko je Novak bio "van ritma" najbolje govori podatak da je imao 61 neiznuđenu grešku (!!!), nasuprot 32 "vinera" protiv raspoloženog Japanca.



TREĆI SET

Đoković je u meču bio prva dva gema, a nakon što nije iskoristio četiri brejk lopte, došlo je do vrtoglavog pada i potom je Danijel lagano osvajao poene i uzeo set za pobedu. Tek sedam poena od tada osvojio je Đoković...

Uz to, mučila ga je očigledno i prehlada.

DRUGI SET

Bolje je!

Muči se Novak Đoković i dalje da u poenima dobije potrebnu rutinu, ali uspeva da izjednači rezultat protiv nezgodnog Japanca kome će biti potrebno bar dva dobijena seta da prođe dalje...

Đoković je iskoristio treću brejk loptu u drugom setu i poveo 4:3, ali mu je dugo trebalo da osvoji set. Vraćao se Danijel u meč, imao dve brejk lopte na 40:15 na 5:4 za Đokovića, ali srpski teniser je sačuvao servis i iskoristio treću set-loptu.

PRVI SET:

Novak Đoković odlično je otvorio duel protiv Danijela i u četvrtom gemu iskoristio prvu brejk šansu za vođstvo od 3:1, ali umesto da set privede lagano kraju, pošto je imao set loptu na 5:2 na servis protivnika, Danijel se u potpunosti vratio u meč...

Uspeo je da sačuva servis i onda da napravi brejk protiv Novaka za 5:4, potom i da susret uvede u taj-brejk u kom je manje grešio.

Posle početnog vođstva od 1:0, Danijel je skroz okrenuo rezultat iskoristivši četiri poklona Đokovića za slavlje u prvom setu. Posle taj-brejka, u kom je Japanac bio mnogo sigurniji, i u kom je slavio 7:3, nadamo se da će se Novak "resetovati".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NOLE SE TREBA OPROSTITI OD TENISA NE IDE VIŠE JAPANAC SE POIGRAVO S NJIM

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC