• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodić: Eh, da imam dva-tri bilmeza u Borcu!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Novi trener Borca Darko Vojvodić smatra da su u crveno-plavoj svlačionici "svi nekako previše fini", da nema nikakvih teškoća i sve funkcioniše besprijekorno, što možda i jeste problem.

 Darko Vojvodić o "finim" igračima FK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Sve je super u banjalučkom klubu, a rezultata nema, barem ne onakvih, kakve želi ogromna armija navijača Borca.

Vojvodić je po dolasku na Gradski stadion zasad ostavio utisak sigurnog i samouvjerenog stručnjaka, koji zna šta hoće i kako to da postigne, o čemu svjedoči i njegova trenerska biografija, koja jasno govori da odlično poznaje prilike u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Radio je praktično svuda po BiH, od matične Sutjeske iz Foče, preko Slobode iz Tuzle, GOŠK-a iz Gabele, Slavije iz Istočnog Sarajeva, Travnika, gradačačke Zvijezde, pa sve do Sloge iz Siminog Hana.

Opet, to nije Banjaluka niti Borac, ali je Vojvodić navodno "detektovao problem".

Prema njegovom mišljenju, ključ uspjeha je komunikacija i sticanje povjerenja, prvenstveno sa fudbalerima, a da li ga je otklonio, pokazaće se već u subotu protiv Viteza u trećem kolu Lige za opstanak Bosne i Hercegovine.

"Mnogo sam pričao sa igračima, jer se to moralo učiniti. Ne može meni niko da kaže da su Danijel Majkić, Aleksandar Radulović ili Miloš Žeravica zaboravili igrati fudbal. Ovdje je bio problem pristupa prema njima, stvar načina na koji komununicirate s igračima. Oni moraju znati da ću biti uvijek iza njih i da ih nikad neću ostaviti na cjedilu. Ovo nisu floskule - ja sam dio njih i oni su dio mene. Ja stvarno to mislim i stvarno sam takav", rekao je Vojvodić.

Novi šef struke iz Platonove smatra da sve savršeno funkcioniše u igračkom taboru. Možda i previše...

"Igrači su previše fini, nema neke posebne sekiracije. Sve čekam da me neko poprijeko pogleda pa da ga naružim, možda bih volio da imam dva-tri neka bilmeza, da se napravi neka vještačka frka. Nema ni toga", pola u šali, a pola ozbiljno je dodao, pa ko kako shvati.

E pa možda u tome i jeste "kvaka 22"!

Borac kao da je sa Sicilije!?

Na naše pitanje da li to znači da njegovi prethodnici iz ove sezone (Željko Vranješ, Zoran Milinković, Igor Janković i Marko Maksimović) nisu znali da razgovaraju s igračima niti da premoste njihove psihološke barijere, kako bi relaksirali preveliki pritisak, Vojvodić je odgovorio:

"Ne priznajem preveliki pritisak, ako ste došli u klub kao što je Borac. Normalno je da on postoji, ali mislim da je pristup igračima presudan faktor. Da li vam igrači vjeruju ili ne vjeruju, da li ste autoritet ili niste? Kompleksi su čudo! Pojedinci su voljeli više da sjede u kancelariji nego da budu u svlačionici među igračima. Ja sam s druge strane direktan čovjek. Kažem svima u lice šta mislim! Da li se to nekom svidja ili ne, ali to je tako. Već sam u utorak odredio sastav da vidim kako će se ponašati oni što nisu starteri. Da li će 'zategnuti ručnu' odnosno trenirati preko 'one stvari'? Volim odane igrače koji hoće da poginu za tim. I njima sam to direktno rekao. Kod mene nema nasamo razgovora. Pitaj me pred svima, ali onda nemoj da ti bude krivo kad čuješ odgovor".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vojvodić je dodao da svojim stavom nije imao namjeru da omalovaži bilo kojeg stratega crveno-plavih.

"Ne bih želio da nečim uvrijedim bilo kojeg od mojih prethodnika", istakao je Vojvodić i pomenuo samo Igora Jankovića, kojeg je i naslijedio na klupi Borca.

"Janković je radio onako kako treba, prema pravilima, prema propisima, ali vidite, nit je ovo zemlja, niti igra da možete tako da radite već uvijek morate i nešto da učinite s neke druge strane. Morate imati i iskustva. Moj pristup je takav".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

PraviVultures87

Druze tvoj pristup je takav da vam Vico sastavlja tim ... zato je klub tu gdje jeste. Sportski pozdrav

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC