• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠOK: RK Bosna ne dolazi na F4 u Banjaluku!?

Autor mondo.ba

"Zašto gospodo u 21. vijeku brojite krvna zrnca i dijelite nas na 'ove' i 'one', navodi se u saopštenju RK Bosna.

Rukometni savez BiH je putem konkursa, na koji se, između ostalih, prijavio i RK Bosna iz Visokog, domaćinstvo "Fajnal-fora" dodijelio banjalučkom "Hramu sporta".

Međutim, nakon što je obajvljeno da će se završnica Kupa igrati u Banjaluci iz visočkog kluba su odlučili poslati zvanično saopštenje Upravnom odboru RS BiH koje prenosimo u cjelosti.

"Kako smo uspjeli preko medija saznati naš klub i sportska dvorana Mladost nisu dobili priliku da organizuju završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine. Najiskrenije čestitamo RK Borac i gradu Banjoj Luci na dobijenoj prilici i ne sumnjamo da će sve biti na visokom nivou kako i dolikuje jednom klubu sa takvim renomeom. Ono što je ovdje problem jeste Rukometni savez BiH. Gospoda iz Upravnog odbora RSBiH dužna je našem klubu, a posebno našim navijačima, da odgovori na nekoliko pitanja:

1. Zašto ste gospodo objavili konkurs na koji ste nam dozvolili da se prijavimo, ako je prije dva mjeseca bilo jasno da će Borac biti domaćin i to je bila javna tajna?!

2. Da li ste imali kvorum na sjednici i ko je sve od članova Upravnog odbora prisustvovao sjednici, na kojoj je donesena odluka, te da li je broj ljudi koji je bio na sjednici dovoljan za održavanje iste po Statutu RSBiH?

3. Zašto ste gospodo ovim potezom ponizili RK Bosna Centrotrans i RK Konjuh otpisujući nas i prije početka sjednice?

4. Koji su to kriteriji na osnovu kojih nije prihvaćena naša ili kandidatura RK Konjuh?

5. Zašto gospodo u 21. vijeku brojite krvna zrnca i dijelite nas na "ove" i "one"?

6. Jeste li u mogućnosti da dođete u dvoranu u Visokom, koja je ove sezone ubjedljivo najposjećenija u BiH, i objasnite našim navijačima zašto mi nismo dobili priliku da organizujemo završnicu? Ustvari, imate li obraza i morala da to uradite?

I nemojte se molimo vas najiskrenije pitati zašto smo vas ovo pitali preko medija, a da se nismo prvo vama obratili, jer obraćanje vama je uzaludno. Naše žalbe, koje su upućivane na vašu adresu vjerovatno skupljaju prašinu ili su odavno u smeću. A podsjetit ćemo vas javno da smo se prije dvije godine žalili na regularnost takmičenja, koje je kao komesar vodio sadašnji potpredsjednik RSBiH Amir Zahirović, podsjetićemo vas i na žalbu za čudan odlazak našeg igrača Amara Spahića u Zagreb, na što također niste reagovali. Niste reagovali ni na našu žalbu na meč sa Goraždem, kada su u posljednjem našem napadu drastično povrijeđena pravila rukometne igre, za što smo vam dostavili video-snimak kao dokaz. Za sve ovo vrijeme vi ste se trudili da nas omalovažavate i na mečeve našeg kluba slali sudijski par, koji se godinama trudi da nanese štetu RK Bosna Centrotrans. Uz dužno poštovanje prema časnim ljudima, koji obnašaju dužnosti u UO, kao i u ostalim organima RSBiH, vas molimo da se udostojite i odgovorite javnosti na pitanja koja smo postavili. A odgovorili ili ne, mi u RK Bosna Centrotrans najozbiljnije razmišljamo da se ne pojavimo na završnici Kupa, pa igrajte vi koji ste donijeli odluku na ovakav način. Trudimo se da razumijemo vaša nepisana pravila, ali ne ide. Zato nas prosvijetlite, jer sebe nazivate spasiocima bh. rukometa, pa usput i objasnite šta ste, osim štete, napravili u domaćem rukometu, otkako ste preuzeli RSBiH. A sa vašim sposobnostima javnost se najbolje upoznala u 'slučaju Nuić'.

Upravni odbor RK Bosna Centrotrans Visoko".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC