• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gobeljić spakovao, Milić doneo preokret Zvezdi

Autor mondo.rs

Šampion slavio u Novom Sadu protiv Vojvodine, ali osim tri gola nije bilo mnogo toga zanimljivog.

Mnogo puta od dolaska u Crvenu zvezdu iz subotičkog Spartaka pre godinu i po dana, Nemanja Milić bio je džoker Crvene zvezde, pa tako i ove subote u Novom Sadu.

Samo tri minuta po ulasku u igru trebalo je 27-godišnjem Somborcu da zatrese mrežu Vojvodine i donese pobedu svom timu 2:1 u pretposlednjem kolu Superlige Srbije.

Čini se da su i umor zasićenje stigli igrače oba tima, pa nismo gledali kvalitetnu fudbalsku predstavu na "Karađorđu", ali jesmo videli dva veoma lepa gola.

Prvo za vođstvo Vojvodine, kada je motivisani kapiten Dušan Jovančić - a po svemu sudeći novi fudbaler beogradskih crveno-belih - petom ostavio loptu za Lazara Arsića, koji je potom sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora u dalji gornji ugao.

Zatim je i Nemanja Radonjić pokazao umeće, kada je u 38. minutu lepo sebi dao "for" desnom nogom, a potom levom "zakucao" loptu iza leđa Emila Rockova. Asistent kod tog gola bio je desni bek gostiju u odsustvu Filipa Stojkovića - Marko Gobeljić, kojem pripadaju velike zasluge i za drugi pogodak Zvezde, kada je pronašao Milića u petercu domaćeg tima.

Vladan Milojević ponovo je od prvog minuta ukazao šansu dvojici omladinaca, Luki Iliću i Dejanu Joveljiću, međutim, za razliku od prethodnog duela sa Spartakom iz Subotice (4:0), ovaj put nisu bili posebno zapaženi.

Crvena zvezda je u Novom Sadu upisala devetu uzastopnu pobedu, a ukupno 31. ove sezone u Superligi (uz četiri remija i jedan poraz), dok je Vojvodina doživela peti poraz u poslednjih šest utakmica i definitivno će sezonu završiti na osmom mestu, poslednjem u plej-ofu.

Naredne subote spušta se zavesa na ovu sezonu, Zvezda će ugostiti Voždovac, dok Vojvodina igra protiv Čukaričkog u gostima.

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Veselinović, Saničanin, Antić - Putinčanin, Avramovski (63. Nešković), Jovančić, Arsić (83. Zličić), Mesarović (74. Gajić) - Eze.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Le Talek, Frimpong, Rodić (52. Hajdin) - Račić, Krstičić - Ilić (61. Srnić), Ben, Radonjić - Joveljić (71. Milić).

Sudija: Novica Anđelovski.

TOK UTAKMICE I GOLOVI:

Kraj.

- Dobar centaršut Antuića u četvrtom minutu nadoknade i pokušaj Gajića da glavom savlada Borjana, međutim, mladi fudbaler Vojvodine nije bio precizan.

- Još pet minuta do kraja, plus nadoknada. Pokušavaju igrači Vojvodine da dođu do izjednačenja, ali im ne uspeva da stvore šansu pred Borjanovim golom.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:1 od 74. minuta golom Nemanje Milića, koji je samo tri minuta ranije ušao u igru umesto Dejana Joveljića i zauzeo mesto špica. Ponovo je asistent bio Marko Gobeljić. Ovaj put je po zemlji ubacio loptu u peterac, a tamo Milić reagovao iz prve.


gol
Izvor: YouTube/AvangardaForum


- Konačno malo uzbuđenja u drugom delu. Joveljić se iznenada našao u prilici u 68. minutu, ali nije uspeo da ugrozi Rockova.

- Ponovo slab tempo igre, bar što se tiče prvih 15 minuta drugog dela.

- Dobra prodor Radonjića u 52. minutu, ali i pravovremeno istrčavanje Rockova.

- Nepun minut po povratku sa odmora zapretili su domaći igrači. Kapiten Jovančić je šutirao iz prve posle akcije Avramovskog i Ezea po desnoj strani, ali nedovoljno jako i precizno da bi savladao Borjana.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Posle slabog starta, igra oba tima se malo ubrzala pa smo u drugom delu prvog poluvremena gledali solidnu utakmicu i videli dva sjajna pogotka. Nadamo se da će po povratku sa odmora biti još više uzbuđenja.

Deo navijača Crvene zvezde, koji su smešteni na zapadnoj tribini prema jugu, aplauzom je ispratio trenera Vladana Milojevića u svlačionicu.

- Lepo je Račić proigrao Radonjića u 45. minutu, ali se krilni napadač crveno-belih spetljao, pa je propala šansa...

- Još jednom je Eze umakao odbrani Zvezde, ali je morao mnogo bolje da reaguje u 41. minutu posle centaršuta Lazarevića. Uspeo je da zahvati loptu glavom između statičnih Le Taleka i Gobeljića, međutim, nije bio precizan.

- GOOOL! Crvena zvezda stiže do izjednačenja 1:1 u 38. minutu pogotkom Nemanje Radonjića! Fantastično je mladi napadač crveno-belih dao sebi "for" desnom nogom, a onda šutirao levom kao iz topa. Prethodno su Ilić, Ben i Gobeljić dobro kombinovali po desnoj strani.


gol
Izvor: YouTube/AvangardaForum



- Dosta problema imaju defanzivci Crvene zvezde sa brzonogim Nigerijcem Vinsentom Ezeom...

- Još jedan pokušaj Arića sa distance, ovaj put je u 25. minutu želeo da lobuje Borjana, ali je golman Crvene zvezde stigao da interveniše.

- GOOOL! Vojvodina vodi 1:0 od 23. minuta sjajnim golom Lazara Arsića, koji je precizno šutirao sa "kapice" kaznenog u dalji gornji ugao posle vrlo lepo ostavljene lopte Dušana Jovančića.


zvezda
Izvor: YouTube/Balkan Highlights


- Slab tempo utakmice u Novom Sadu. Nijedna ozbiljna prilika... U 18. minutu su gosti mogli mnogo više iz kontranapada, ali je Ben sporo reagovao i prekasno proigrao Radonjića, čiji je šut potom blokiran. Dva minuta kasnije uzvratili su domaći igrači, Aleksandar Mesarović je dobro šutirao sa oko 18 metara, ali je Milan Borjan uspeo da ukroti loptu...

- Zvezda ima inicijativu, međutim, ne i šanse, dok domaći igrači pokušavaju da zaprete kontrapa preko brzonogog Ezea, ali im to za sada ne uspeva.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta.

- U prethodna dva duela ove sezone, Crvena zvezda je slavila 2:0 u Beogradu i 2:1 u Novom Sadu.

SUPERLIGA, 36. kolo:

Napredak - Čukarički (17.00)

Vojvodina - Crvena zvezda (17.00, TV Arena Sport 1)

Voždovac - Partizan (19.00, TV Arena Sport 1)

Spartak - Radnički Niš (19.00)

Mačva - Javor (19.00)

Borac - Radnik (19.00)

Rad - Zemun (19.00)

Mladost Lučani - Bačka (19.00)

TABELA:plej-of Crvena zvezda 54, Partizan 40, Radnički 34, Spartak 34, Čukarički 32, Voždovac 30, Napredak 27, Vojvodina 25, plej-aut Mladost 27, Zemun 25, Mačva 25, Radnik 25, Rad 22, Javor 20, Bačka 19, Borac 12.

Parovi poslednjeg kola (subota, 19. maj, 18.00): Partizan - Spartak, Čukarički - Vojvodina, Radnički - Napredak, Radnik - Mladost, Bačka - Borac, Zemun - Mačva, Javor - Rad, Crvena zvezda - Voždovac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC