• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO, ORLOVI! Bomba Kolarova za radost SRBIJE!

Autor mondo.rs

Pobeda! I to kakva... Majstorija srpskog kapitena Aleksandra Kolarova u 56. minutu iz slobodnog udarca za radost na startu Svetskog prvenstva. Srbija ima tri boda!

POBEDA!

Reprezentacija Srbije slavila je u prvom meču na Svetskom prvenstvu u Rusiji pošto je u Samari savladala četvrtfinalistu prethodnog Mundijala - Kostariku - fantastičnim golom novog kapitena "orlova" Aleksandra Kolarova u 56. minutu.

Borbeni Mitrović je vukao kontru, izdržao tri faula i "navukao" prekršaj na omiljenu distancu Kolarova, a ovaj perfektnim udarcem levicom "ubio pauka" u mreži Navasa!


Srbija je igrala ozbiljno, najbolje od dolaska Mladena Krstajića, a najveću opasnost Kostarikancima stvarala je saradnja dvojice visokih igrača Sergeja Milinković-Savića i Aleksandra Mitrovića, dok je naš snažni vezni red uspevao da stopira igru "tikosa" koji su tek nakon primljenog gola pokušali da igraju fudbal, pošto su pre toga bili koncentrisani na destrukciju naše.

Ovo su važna tri boda za našu reprezentaciju na startu Mundijala i veliki podstrek pred nastavak takmičenja pošto nas već za pet dana čeka Švajcarska.

KOSTARIKA - SRBIJA 0:1 (0:0)


Srbija je ofanzivno ušla u meč, odmah imala dve šanse preko Mitrovića, ali su i Kostarikanci pokazali da umeju da priprete, naročito posle prekida, pa su Ruiz i Urenja, pa Gonzales, koristili malu dekoncentraciju naših defanzivaca.

Prekidi su upravo bili i jedini način do kojih su "tikosi" dolazili do šansi, možda i zbog toga što nismo toliko uigrani, ali su njihovi štoperi, srećom, promašivali iz dobrih pozicija.

Igra Srbije je tokom prvog poluvremena bila promenljiva, na 15 dobrih minuta vezali bismo 10 slabijih, ali se sve vreme činilo kao da smo mi ti koji se pitamo. Dupli blok Kostarikanaca predstavljao nam je problem u kreiranju šansi, ali smo to uspešno rešavali "gađanjem" Mitrovića i Milinković-Savića čije su spuštene lopte dobro koristili ostali igrači u ofanzivnom delu.

Sergej je dva puta tokom prvog poluvremena bio nadomak gola, drugi put makazicama, kada je nepravedno dosuđen ofsajd, a potom je ušao u ulogu asistenta.


Prebacio je loptu preko odbrane "tikosa", Mitrovića je izašao sam na Navasa, ali neverovatni golman Reala je to "skinuo" nogama. Nije taj promašaj poljuljao Mitrovića, borio se kao lav, pa je izborio lepu poziciju za Kolarova - što on ne promašuje.

Bio je to neverovatan gol, treći iz "slobodnjaka" na ovom SP, za prvu pobedu Srbije na "otvaranjima" Mundijala od 1990. godine. Odlučili smo nakon toga da se branimo, pošto je to najveća "muka" za Kostarikance kada su oni ti koji kreiraju, pa su do kraja meča sem šuta Ruiza u 90. minutu - bili bez šanse. Fantastično su se borili Tošić i Milenković, i dozvolili su Stojkoviću da ima mirniju utakmicu, dok smo sigurnije u završnici meča delovali i posle prekida.

A sad Kalinjingrad (22. jun) i Švajcaci!

SRBIJA: Stojković - Ivanović, Milenković, Tošić, Kolarov - Milivojević, Matić - Tadić (od 82. Rukavina), Milinković Savić, Ljajić (od 70. Kostić) - Mitrović (od 89. Prijović).

KOSTARIKA: Navas - Akosta, Gonzales, Duarte - Gamboa, Guzman (od 73. Kolindres), Borhes, Kalvo - Venegas (od 60. Bolanjos), Urenja (od 66. Kembel), Ruiz.

Sudija: Malag Dijediju (Senegal).


N  A   J   A   V   A

Dočekasmo, konačno, fudbalsku reprezentaciju Srbije ponovo na nekom velikom takmičenju! Posle Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, evo ih "orlovi" u Rusiji. Spremni za poletanje od 14 časova protiv Kostarike u prvoj utakmici Grupe E ovogodišnjeg Mundijala.

Budite uz MONDO i pratite šta se sve događa  u Samari...

IZ MINUTA U MINUT: 

90+6' - KRAAAAAJ! POBEDA SRBIJE! 1:0!

90+5' -
Senegalski sudija dva puta pregleda snimak i dodeljuje žuti karton Prijoviću zbog toga što je po licu zakačio jednog Kostarikanca.

90+4' - Mali pad koncentracije, ali srećom ofsajd. 

90+2' -
Velika kontra Srbije posle kornera za Kostariku, ali Kostić greši. Potom sukob Matića i jednog od pomoćnika Kostarike, sudija smiruje.

90' - Tuče Kostić jako, preko gola! Pet minuta nadoknade. Zbog čega!?

89' -
Mitrović izlazi iz igre, malo odugovlači, menja ga Prijović.

87' - Mitrović pada!

Moraće sudija mnogo da objašnjava ovu odluku pošto se Mitrović gradio, a Gonzales mu je zakačio stajnu nogu. Prelep pas Sergeja pre toga...

86' - Dosta se preskače sredina terena u ovom trenutku, Kostarikanci moraju da napadnu, ali imamo odličan dupli blok pred golom Stojkovića.

82' -
Kako se bori Duško Tošić danas, kao lav! Dušan Tadić iz igre, menja ga Antonio Rukavina.

76' - Kostić!

Mitrović gospodari kaznenim prostorom, spušta za Sergeja, ovaj na stranu za Tadića, a krilni igrač Srbije gađa Kostića na suprotnoj stativi. Navas vrhovima prstiju spasava...

76' - SMS sada oprobava svoj nadalekopoznati šut. Nije dobro, ali ništa.

72' - Milenković! Bravo dete...

Dobio je Kembel dobru loptu, odmah imao korak ispred Milenkovića, ali naš visoki štoper ima i brzinu. Zaustavlja ovu šansu. Kolindres umesto Guzmana na terenu.

70' -
Kostić umesto Ljajića, to je prva naša izmena.

69' - Još se priča o golu Kolarova. To je treći pogodak iz "slobodnjaka" na ovom Mundijalu!


66' -
Sergej na skoku na centaršut Ivanovića, opet gotovo sa zemlje, i opet pored gola. Urenja izlazi iz igre, menja ga Džoel Kembel.

59' -
Prvi faul Branislava Ivanovića i žuti karton. Ivanović je počistio loptu i tek onda dotakao Venegasa... Upravo on izlazi, Bolanjos na terenu.


57' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! KOOOOOLAROV! 1:0!

Majstorija! Majstorija! Majstorija!

Posle dugog faula na Aleksandru Mitroviću dobio je Kolarov loptu na svojoj omilejnoj udaljenosti od gola i pogodio! Koliko je to bila brza lopta i koliko precizna, sve vreme je bežala od Kejlora Navasa. 

Veliko slavlje naših navijača u Samari!

Izvor: MONDO/MARIO MILOJEVIĆ


56' -
Žuti karton za Guzmana za bar tri faula na Mitroviću.

54' -
Duarte s obe ruke drži Mitrovića, on ne može da skoči, ali zahvata glavom loptu. Pored gola...

50' - MITROVIĆ! JAOOOOO!

Kakva šansa, kakva prilika za Srbiju...

Sergej je osvojio loptu i prebacio je preko odbrane Kostarike, imao je Mitrović jedan na jedan, dugo je čekao, a onda šutirao slabo u Kejlora Navasa. Fenomenalan je golman Kostarike u ovakvim situacijama...


46' -
Bez promena u postavi oba tima.

Kraj prvog poluvremena u kom nismo videli golove, ali smo videli, na momente, veoma dobru igru naše reprezentacije. Za sada je glavna ideja napad po desnoj strani, učestvovanje u završnici Sergeja i Mitrovića, dok je leva strana bila malo aktivna. U trenucima kada smo "zidali" iz zadnje linije imali smo dosta problema u kreaciji, dok kada bi se dugim loptama ili oduzetim, naš tim našao na polovini Kostarike, to je delovalo odmah smislenije.

43' - Sergej!

Uh... kakve su ovo makayice bile! Bio bi to premoćan golm SMS-a, ali nestvaran je Kejlor Navas. Dosuđen je ofsajd - utisak je da nije bio! 

42' -
U blagom padu smo prethodnih sedam-osam minuta, Kalvo je ušao s boka u sredinu, predriblao Milivojevića, šut je bio, srećom, pored gola.

37' -
Okliznuo se Tošić, koristi to Urenja da dođe u šansu, šutira jako i neprecizno. 

33' -
Srbija ima sada potpunu kontrolu meča, ali i dalje ne stvaramo velike šanse. Odličan prekid Kolarova, ali Kejlor Navas hrabro izlazi na boksovanje. Hrabar je bio i Duško Tošić koji se zaleteo da dobije važan vazdušni duel, usled čega se malo i povredio. Biće dobro!

27' - Sergej!

Uf, kakva šansa za našeg "dijamanta". Kolarov ga pronalazi preko odbrane Kostarikanaca, on šutira mlako u Kejlora, ali ipak je to bio ofsajd, dosta kasno dosuđen.

26' -
Mitrović uspeva da dobije duel sa Gonzalesom na "penalu", ali falio mu je delić sekunde da je zahvati! Kalvo blokira... Statistika kaže da je lopta u našem posedu 63%.


24' -
Ljajić se nakratko pridružio Tadiću na desnoj strani, lepa saradnja njih dvojice, ali ponovo taj završni pas nije idealan za Mitrovića. 

22' -
Oštar Kalvo posle izgubljene lopte, startuje na nogu Dušana Tadića. Žuti karton...

16' - Ivanović!

Odlična kombinacija Tadića i Ivanovića, naš bek prolazi Kalva, pokušava da doda na pet metara, ali nije uspeo Mitrović. Minut kasnije opet lopta na Mitrovića, sada je spušta, ali nikoga nema da je pokupi...

12' -
Dobra kombinacija Kostarikanaca posle kornera, imali su igrača više na drugoj stativi, ali Gonzales sa pet metara, preko Stojkovića. Uzvraćamo po desnoj strani, Mitrović van 16, šutira, ali blokiran je.

7' - Kolarov!

Kakav dribling Sergeja na sredini terena i instant prednost našeg tima. Višak na levoj strani, koristi to Kolarov da povuče, povukla ga je i lopta, želeo je da šutira, ali može on to i bolje. Ide lopta pored gola.

3' - Eksplozivan početak. Ruiz i Urenja, Stojković brani iskosa, pa još jednom dobro hvata loptu posle šuta glavom Gonzalesa. Siguran naš čuva mreže...

2' - Mitrović!

Dobar skok našeg napadač, krenuli smo ofanzivno, ipak faul u napadu...

1' - Meč je počeo i odmah odličan "rani" centaršut Ivanovića za Mitrovića. Korner!


13.59 - Naš reporter je na stadionu!

Izvor: MONDO/Nilkola Janković/slikano Alcatel telefonom


13.58 -
Himna je moćno zvučala, a nadamo se da ćemo i mi izgledati moćno!

#Srbija #Serbia #orlovi

A post shared by MONDO (@mondoportal) on


13.55 -
Vreme je za prvo intoniranje himne "Bože, pravde". Odjekuje Samarom!

13.52 -
U engleskim medijima pojavima se informacija da se Kolarov povredio na zagrevanju, ali ipak predvodi Srbiju na teren na "Kosmos areni".

13.50 -
Igrači su završili zagrevanje, odbrojavanje počinje!

13.38
- Pogledajte kako navijači prate...

13.32 - Ovo će biti debi u zvaničnim mečevima za Milenkovića, Milinković-Savića i selektora Krstajića.

13.25 - Ovako će formacijski izgledati naš sastav!



Dok čekamo, proverite svoje znanje o fudbalskoj reprezentaciji Srbije u MONDO kvizu.

Mundijal KVIZ #2: Samo SRBIJA!


Izveštač MONDA, Nikola Janković, je od subote u Samari, gde je upoznao i Ruse koji će bodriti naše fudbalere.

Živeli, Kolja: Sve je više Rusa uz Srbiju


Utisak je, ipak, da će Kostarikanci biti brojniji na tribinama "Kosmos arene".

VIDEO: Kostarikanci veseli i brojni


Mladen Krstajić će danas debitovati u ulozi selektora Srbije. U poslednjem obraćanju medijima pred utakmicu, rekao je da već nekoliko dana zna startnu postavu.

Krstajić: Spremni! Sastav znam ja


A, da ste vi na njegovom mestu, za kojih 11 biste se opredelili od prvog minuta?

Krstajić zna tim, a kojih 11 biste vi izabrali?



Selektor Kostarike, Oskar Ramirez, nada se da će njegovi fudbaleri uspeti da iskoriste slabosti našeg tima. Mi se, ipak, nadamo da neće, već da će biti obrnuto.

Selektor Kostarike: Da iskoristimo slabosti Srbije

Dakle, kada ste pročitali ko je šta rekao i kakva je atmosfera, šta očekujete?

Anketa

Ko pobeđuje?

  • Srbija

    84.67% (127)

  • Kostarika

    4.67% (7)

  • Biće nerešeno

    10.66% (16)


U drugoj utakmici prvog kola naše grupe, od 20 časova sastaju se Brazil i Švajcarska.

Parovi drugog kola (22. juna) su Srbija - Švajcarska i Brazil - Kostarika, a trećeg (27. juna) Srbija - Brazil i Kostarika - Švajcarska.

13.09 - Kolumnista MONDA i novinar SOS kanala Nebojša Petrović govori o sastavu Srbije i atmosferi koja vlada pred početak meča.



12.33 - I ona je uz "orlove"!

Izvor: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom

12.27 – MONDO je u Samari, odakle nam se javlja kolega Nikola Janković.

"Približavam se stadionu i nailazim na more navijača. Prilaz 'Kosmos areni' je spektakularan, ispred se nalazi ogroman plato, koji bi mogao samo da se uporedi sa prostranstvom povećeg aerodroma. Utisak mi se kroz promenio i sada deluje da ima više navijača Srbije, što nije bio slučaj kada samo jutros šetali ulicama Samare. U svakom slučaju, "orlove" čeka velika podrška. Ambijent je prlep i nikakva tenzija se ne oseća ispred Arene, naprotiv".

Izvor: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom


11.48 - Ovako je u centru Beograda dva sata i 12 minuta pre početka utakmice.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mladen Vuković,

Bravo Orlovi

Mladen

Bravo Orlovi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC