• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil je ipak mnogo bolji, Srbija se vraća kući!

Autor mondo.rs

Probali smo da napadnemo Brazil u drugom poluvremenu - nismo uspeli. "Orlovi" se iz Rusije vraćaju sa tri boda, osvojena protiv Kostarike, dok su nas direktni rivali za prolazak dalje pobedili i prošli u narednu fazu Mundijala.

 Brazil je ipak mnogo bolji, Srbija se vraća kući! Izvor: MN PRESS

Srbija je eliminisana sa Svetskog prvenstva u Rusiji!

"Orlovi" su zauzeli prvo mesto u grupi "E" posle pobede nad Kostarikom u prvom meču na Mundijalu, ali porazi od Švajcarske i Brazila - direktnih rivala za prolazak dalje, koji idu u narednu fazu - koštali su nas plasmana u osminu finala posle 20 godina.

Posle bolnog poraza od Švajcaraca u 90. minutu, Srbiji je protiv Brazila "igrala" samo pobeda, ali je petostruki šampion sveta ove večeri u Moskvi pokazao da je ipak velika sila.

Iskoristili su prvu grešku naše odbrane u 36. minutu kada se Paulinjo ubacio iz drugog plana i matirao Stojkovića, da bi nakon našeg najboljeg naleta posle sat vremena igre - u 68. Tijago Silva iskoristio to što je Miranda oborio Mitrovića i zakucao loptu sa prve stative.

Od tada smo gledali monoton fudbal, nismo uspeli da dobijemo nadu da je nemogući preokret ipak moguć, pa tako Brazil sa prve pozicije ide na Meksiko, a "sajdžije" na Švedsku.

S obzirom na to da je Kostarika uspela da u dramatičnoj završnici izvuče bod protiv Švajcarske, već sada je jasno koliko je koban po naš tim bio pogodak Đerdana Šaćirija u Kalinjingradu kada smo ostali bez boda u ruci, a njima poklonili dva.

SRBIJA - BRAZIL 0:2 (0:1)

Selektor Krstajić je promešao karte za ovaj meč i napravio tri promene u odnosu na poslednji duel, pa su tako šansu od starta dobili Rukavina, Ljajić i Veljković, dok među 11 nije bilo Ivanovića, Tošića i Luke Milivojevića, koji nisu dobili priliku ni sa klupe.

Brazil je u svom stilu ušao u meč, s željom da kontroliše dešavanja na terenu, ali je naš defanzivni blok dugo bio velikii problem za njih pošto ni prodorima nisu pravili prednost.

Ipak, Žesus je u 36. minutu odlično "odvukao" Veljkovića ka Milenkoviću, to je ostavilo veliku rupu u sredini naše odbrane, a Kutinjo je sa levog boka poslao idealnu loptu za utrčalog Paulinja. Fudbaler Barselone je najbolji u ovim situacijama i to je rešio lobom...


Na pauzu smo otišli bez prave šanse, a u nastavak ušli s većom željom da dođemo do gola.

Krenulo je od 53. minuta i lepe kontre Tadića i Ljajića koja se završila bez šuta, dok smo veliki prostor ipak ostavljali Brazilcima za kontre koje je morao da zaustavlje i danas odlični Stojković.

Najbolji period igre desio se oko 60. minuta kada je Srbija podigla tempo i dugo kružila oko gola Bekera, Mitrović je imao najveće šanse posle centaršuteva s desne strane kada mu je Beker odbranio udarac glavom, a pre toga i Tijago Silva koji je kolenom uspeo da zaustavi loptu koja je jurišala u mrežu.

Izvor: MN PRESS


Nakon dobrog posla nazad, Silva je zablistao napred. Postigao je gol posle kornera kada je Miranda prvo srušio Mitrovića, a ni ovoga puta nije konsultovana VAR tehnologija.

Nije bilo elana u igri naše ekipe nakon toga, pokušao je mnogo kasnije Krstajić ubacivanjem mladih Živkovića, Jovića i Radonjića, dok je Stojković na golu morao da spasava pokušaje Nejmara koji je imao veliku želju da postigne novi gol.

Novu šansu, nadamo se, imaćemo za četiri godine...

GRUPA E, 3. kolo:

Srbija - Brazil 0:2 (0:1)
/Paulinjo 36, Silva 68/

Kostarika - Švajcarska 2:2 (1:0)
/Džemaili 31, Drmić 88 - Votson 56, Zomer 90+3 ag/

TABELA: Brazil 7 (gol-razlika 5:1), Švajcarska 5 (5:4), Srbija 3 (2:4), Kostarika 1 (2:5).

SRBIJA: 
Stojković - Rukavina, Veljković, Milenković, Kolarov - Matić, Milinković-Savić, Tadić, Ljajić (od 75. Živković), Kostić (od 82. Radonjić) - Mitrović (od 88. Jović).

BRAZIL: 
Alison - Fagner, Miranda, Tijago Silva, Marselo (od 10. Luis) - Paulinjo (od 65. Fernandinjo), Kazemiro, Kutinjo (od 80. Augusto) - Vilijan, Žesus, Nejmar.

Sudija: Alireza Fagani (Iran).

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! SRBIJA JE ELIMINISANA SA SVETSKOG PRVENSTVA!

90+2' - Stojković sprečava Brazil da dođe do trećeg.

88' -
Švajcarska ponovo vodi protiv Kostarike. Josip Drmic poentira u kontri, centaršut sa desne strane, a napadač na drugoj stativi iz prve po zemlji šutira u dalji ugao. Luka Jović ulazi u igru umesto Mitrovića.

82' -
Radonjić na terenu umesto Kostića.

79' -
Matić se našao u kaznenom prostoru, probao iz okreta, ali slabo je i to. Renato Augusto menja Kutinja što je i poslednja promena u Brazilu.

75' -
Andrija Živković na terenu, prvi put na SP, umesto Ljajića.

71' -
Veliki mentalni pad naših igrača, sada Filipe Luis "tuče" sa 25 metara posle kornera, spasava nas Vladimir Stojković.

68' - GOL! SILVA! 2:0!

Za Mitrovića izgleda nema faula u kaznenom prostoru. Sada je Miranda oborio našeg napadača u našem kaznenom prostoru, to je iskoristio Tijago Silva i na prvoj stativi zakucao loptu u mrežu Vladimira Stojkovića.

Uzalud se bune naši igrači ni ovoga puta neće biti VAR intervencije. Žuti karton za Mitrovića zbog protesta kod Iranca. Ni on neće igrati ako damo tri gola do kraja...

65' - MITROVIĆ! 

Nova velika šansa za našeg napadača kome se ne da da postigne gol. Bio je to najbolji centaršut Rukavine sa desne strane, uspeo je Mitrović da se pozicionira iza najnižeg igrača na terenu Fagnera, ali nisko, preslabo u Alisona.

Fernandinjo menja Paulinja...

63' - Minijature Tadića po levoj strani, pa Sergej cilja dalji ugao - i promašuje. Naš najbolji period igre...

Izvor: MN PRESS


61' - MITROVIĆ! Uf...

Odlična akcija Tadića i Rukavine, centaršut našeg beka, slaba intervencija Alisona i šansa za Mitrovića - ali njegov udarac, glavom sa pet metara, završava na kolenima savršeno postavljenog Tijaga SIlve. Neverovatno...

Ubrzo potom još jedna organizovana akcija koju umalo Tadić ne završava golom. Potom za Mitrovića koga su izblokirali...

57' - Stojković!

Istrčali su kontru Brazilci kao u igrici, ali dobro je pratio Nejmara i onemogućio mu bolji ugao za šut, a Stojković odlično skraćuje ugao i brani.

56' -
Ljajić igra lepo i šalje upotrebljivu loptu na Sergeja, ali Miranda je neverovatan.

55' - Kostarika je izjednačila u Nižnjem. Kendal Votson, glavom sa ivice peterca posle kornera. Možda ovo "pogura" naše igrače?

53' - Jao!

Najbolja kontra Srbije do sada koja se neće ni beležiti u statistiku... Matić je iščeprkao loptu i gurnuo ka Ljajiću, ovaj je odlično vukao do šesnaesterca, dodao Tadiću na desnoj strani, ali umesto udarca - dupli pas!

Iznenadilo je to Ljajića koji je ostao napred, a lopta mu je došla iza leđa.

Izvor: MN PRESS


52' -
Dribla Vilijan odlično Kolarova, uspeva da pošalje oštru loptu na pet metara, ali ako nekome ne manjka koncentarcije onda je to Milenković. Odlično je izbacio loptu.

48' -
Matić startuje na Žesusa na sredini terena i ako budemo prošli u narednu fazu - on neće igrati taj meč.

45' -
Dva minuta nadoknade, malo smo videli od gola Brazila... Šutira Nejmar iz trka posle lepe saradnje sa Filipeom Luisom, ali nije to mnogo zabrinulo Vladimira Stojkovića, ispratio je tu loptu napolje. To je bilo sve od prvog poluvremena, u drugom su nam potrebna dva gola u mreži Brazila, i nijedan više u našoj, ukoliko želimo u osminu finala.


40' -
Pokušaj Mitrovića posle kornera, ali sjajan je Alison Beker.

37' - Ovako je reagovao naš selektor...


36' - GOL! BRAZIL VODI 1:0! PAULINJO!

Ostala je velika rupa u našoj zadnjoj liniji koju koristi Paulinjo, možda i igrač koji najbolje "oseća prostor" i uspeva iz drugog plana da nas matira.

Kutinjo je poslao loptu kroz našu odbranu, otišao je Veljković previše desno prateći Gabrijela Žesusa, Paulinjo je video prazan prostor i idealno utrčao, a onda lobovao Stojkovića, gotovo idealno.

Malo je falilo našem golmanu da skine ovu loptu, ali nije uspeo...


34' - Mitrović!

Kolarov je oštrom loptom u kaznenom prostoru našao Tadića, ali bio je okrenut leđima golu, uspeo je nekako da centrira "unazad", vratio se Mitrović na tu loptu, pokušao nešto poput makazica - ali bio je veoma neprecizan.

32' -
Zaustavlja Ljajić sjajno Nejmara u kontri, ali svira faul Iranac. Veliki protest sa naše klupe. Na kraju i žuti karton vezisti Torina.


31' -
Loša vest iz Nižnjeg, vodi Švajcarska 1:0 protiv Kostarike. Džemaili... Gol je došao posle centaršuta sa desne strane i loše intervencije odbrane Kostarike - udarcem iz prve je Džemaili zakucao loptu u mrežu sa 6-7 metara

29' - Žesus! Milenković!

Zakasni je Veljković sa ofsajd zamkom, Žesus je krenuo ka golu Stojkovića, sustigao ga je naš štoper, potom "ispao" posle lošeg starta, ali sustiže Milenković na vreme i blokira udarac napadača Sitija.


25' - Nejmar!

Uf... Progurali su nekako loptu po levoj strani Žesus i Nejmar, uspeo je Nejmar da šutne pored Milenkovića, ali naš golman kao u rukometu interveniše. Sjajan refleks. Sada Žesus oseća neku povredu, u pitanju je skočni zglob. Vratio se u igru, biće sve u redu sa njim.

16' -
Jedna od boljih akcija naše reprezentacije po levom boku i uspeva Mitrović da skoči između Tijaga Silve i Filipea Luisa... Pada nakon što ga je Miranda šutnuo u...nezgodno mesto. Ipak pre toga je izbio loptu.

14' -
Kostiću se odbija lopta na 18 metara, fudbalski je da šutira, ali blokiraju to Brazilci. Ne uspeva da zaustavi to Alison da ne ode u korner, ali ne koristimo za sada tu prednost u visini.

10' -
Za to vreme Kostarika pogađa prečku Švajcarske. Kolindres!


9' -
Marselo ne može da nastavi meč. Umesto njega na teren će FIlipe Luis. 

6' -
Prva bolja akcija našeg tima, prošao je Tadić Marsela i Mirandu, ali previše je tu Brazilaca.

4' - Neverovatno!

Veliki ofsajd Paulinja, sudija dopušta da se igra, pa tek nakon fantastične odbrane Stojkovića diže zastavicu. Imali su potom još jedan šut igrači Brazila, ali instrukcije koje su dobile pomoćnici očigledno utiču na njihovu moć rasuđivanja i ne sude ofsajde kada su i očigledni.

1' -
Meč je počeo! Prvu šansu imaju Brazilci posle greške Matića, ali Kutinjo pogađa Žesusa u leđa - dosuđen je ofsajd.

19.55 -
Intoniraju se himne. Peva cela Moskva!

19.50 -
Igrači uskoro izlaze na teren...

19.47 - Ima Brazilaca i u Beogradu koji gledaju meč.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


19.42 -
 U isto vreme igra se i drugi meč u našoj grupi. U Nižnjem Novgorodu Švajcarska sa dve promene u startnih 11, bez Cubera i Seferovića, ali sa Embolom i Gavranovićem. Kostarikanci u svom sada već standardnom sastavu, ali sa Kembelom kao najisturenijim.

19.38 -
Preko 10.000 naših navijača u Moskvi, a verujemo da će nas i mnogo Rusa podržati!

19.30 -
A ovakvo je u Moskvi! Na stadionu "trešti" Beogradski sindikat! Tu pesmu su za motivaciju odabrali naši igrači...


19.28 -
Ovako izgleda formacija našeg tima. Da li vam se sviđa odabir igrača?


19.20 -
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, mnogo ljudi ispred stadiona traži kartu, nose kartone sa natpisom, nude novac. To znači da će mnogo ljudi koji žele da pogledaju ovaj meč ostati van "Otkritje arene".

19.15 - 
Biće ovo treći meč za Veljkovića u dresu "orlova" posle duela sa Kinom i Južnom Korejom, ali prvi start. 

19.00 -
U odnosu na Švajcarsku, tri promene u našem sastavu. Antonio Rukavina će čuvati Nejmara umesto Branislava Ivanovića, Veljković dobija šansu umesto Duška Tošića, dok se vraća i Ljajić. Neće biti Luke Milivojevića u startnih 11...

Izvor: MONDO/Nikola Janković/fotografisano Alcatel telefonom


18.35 -
U Moskvi je vreme idealno, trenutno je oko 22 stepena Celzijusa, a ne bi trebalo ni da bude kiše. 

18.15 -
Pročitajte i šta je "fudbalskim orlovima" poručio rođeni pobednik i selektor košarkaške reprezentacije Saša Đorđević - OVDE!

18.00
- Veliko iznenađenje u grupi s kojom se "ukrštamo". Nemačka je poražena od Južne Koreje i eliminisana je sa Svetskog prvenstva. "Panceri", aktuelni prvaci sveta, završili su u svojoj grupi "F" kao poslednjeplasirani, a dalje idu Švedska i Meksiko.

Pobednik naše grupe će u osmini finala igrati sa Meksikancima, a drugoplasirani sa Šveđanima. Ako su mogli Južnokorejci, zašto mi ne bismo? 

17.50 - Naši reporteri su na licu mesta i u toku dana na MONDU mogli ste da vidite fotografije, snimke i priče - najviše navijačke - iz Moskve, a ostanite tokom čitave večeri uz naš portal pošto vas po završetku meča očekuju izjave. Nadamo se pobedničkog tona!

N    A    J    A    V     A


Ono čega smo se pribojavali posle žreba - dogodilo se. Srbiji je za prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva potrebna pobeda protiv Brazila večeras od 20 časova. Pobeda protiv petostrukog svetskog prvaka, predvođenog jednim od najboljih fudbalera današnjice - Nejmarom.

Razloga za pesimizam, ipak, ne sme da bude. Vera u uspeh mora biti prisutna, a atmosfera među navijačima Srbije i jeste upravo takva - optimistična.

Uverili smo se u to na ulicama Moskve...

"Dajte Brazil da se igramo!"



HIT DANA: "O, Nejmar ćao"

"Srbija, Srbija" u Moskvi


Optimisti su, međutim, i Brazilci:

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RancidCo

Nije konsultovan VAR? Miranda oborio Mitrovića? Ljudi, jeste li vi normalni?

Jaaa

Sad Krstajić konačno može potpisati prvi trenerski ugovor. Radnik Bijeljina,Drina Zvornik,eventualno Sutjeska Foča.

Milos

A i to me zabole. Ne bih imao marke ni da budu prvi na SP

Xy

@Milos Eto, kakva smo nacija, sve gledamo kroz marke. Sto se ne ugledamo na komsije?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC