• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda u najatraktivnijoj grupi Lige šampiona!

Autor mondo.rs

Biće pakleno teško, ali biće i tri spektakla u Beogradu!


Dan koji su navijači Zvezde čekali decenijama!

Ceduljica sa imenom šampiona Evrope iz 1991. godine izvučena je prvi put na žrebu za grupnu fazu Lige šampiona, a legendarni Kaka smestio je crveno-bele u najatraktivniju grupu.

Protivnici Crvene zvezde u Grupi C biće Pari Sen Žermen, Napoli i Liverpul!

Ekipa Vladana Milojevića zakoračiće u grupnu fazu 19. septembra, a raspored utakmica biće određen u četvrtak tokom večeri. Bez obzira na redosled, Beograd će videti tri izuzetne ekipe!

Nejmar i Pari Sen Žermen dočekali su ovu sezonu sa podjednako velikom željom da gazdama kluba konačno donesu trofej zbog kojeg od 2011. godine i ulažu ogroman novac. Na beogradskoj "Marakani" francuski prvak doći će pod vođstvom novog trenera Tomasa Tuhela, a raspored će pokazati da li će uz Kilijana Embapea, Edinsona Kavanija, Marka Veratija, Julijana Drakslera, Danija Alveša i saigrače u Beogradu biti i Đanluiđi Bufon, jer će morati da pauzira tri utakmice zbog i dalje aktuelne suspenzije.

Iz drugog "šešira" Zvezda je dočekala Napoli, na čijoj klupi ove sezone sedi Karlo Anćeloti. Italijanski tim već je počeo da igra prema zamislima legendarnog trenera, trostrukog šampiona Evrope, i to se videlo i u pobedama u derbijima Serije A protiv Lacija i Milana. Dolazak ekipe Drisa Mertensa, Lorenca Insinjea i Mareka Hamšika takođe će biti praznik u glavnom gradu Srbije.

A, šta tek reći za Liverpul, aktuelnog vicešampiona Evrope, koji i ovog leta igra "rokenrol" fudbal Jirgena Klipa. Iako su prošle sezone igrali u finalu, "Redsi" su žrebani u trećem šeširu i bili su ubedljivo najteži protivnik u tom društvu. Mohamed Salah, Roberto Firmino i Sadio Mane biće u centru pažnje, kao što će i gostovanje Liverpulu biti jedna od utakmica kakvu je Zvezda čekala godinama.

Crveno-beli su dočekali povratak u društvo najboljih i tamo se srela sa favoritima za osvajanje Lige šampiona. Nije potrebno objašnjavati koliko će Zvezdi biti teško, ali i koliko će to biti velike utakmice na "Marakani".

Crvena zvezda u najatraktivnijoj grupi Lige šampiona!

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



Sastavi svih grupa:

Grupa A: Atletiko, Dortmund, Monako, Briž.

Grupa B: Barselona, Totenhem, PSV, Inter.

Grupa C: PSŽ, Napoli, Liverpul, Crvena zvezda!

Grupa D: Lokomotiva, Porto, Šalke, Galatasaraj.

Grupa E: Bajern, Benfika, Ajaks, AEK.

Grupa F: Mančester siti, Šahtjor, Lion, Hofenhajm.

Grupa G: Real Madrid, Roma, CSKA, Plzenj

Grupa H: Juventus, Mančester junajted, Valensija, Jang Bojs.

U skladu sa sprovedenom reformom, u Ligi šampiona ove sezone učestvuju po četiri tima iz četiri najjače lige (Španija, Nemačka, Engleska i Italija) i ukupno 32 ekipe podeljene su u četiri šešira, na osnovu UEFA koeficijenta.

Zvezda se nalazi u poslednjem i pogled na sastav ostalih šešira dovoljno govori o tome kakvi timovi bi ove jeseni mogli da gostuju u Beogradu. UEFA je u sredu zvanično Zvezdi "prepolovila" kaznu i omogućila joj da prvu utakmicu na svom terenu ipak igra pred navijačima.

Danas ćemo saznati koji tim će te večeri stajati sa druge strane terena.





ŠEŠIR 4:

Klub Briž
Inter
Hofenhajm
AEK
Crvena zvezda
Viktorija Plzenj

Pravila žreba:

- 26 timova je obezbedilo direktan plasman u Ligu šampiona, a šest kroz kvalifikacije. Crvena zvezda je jedini tim učesnik grupne faze koji je ovog leta počeo kvalifikacije u prvom kolu.

- Nijedan tim ne može da igra u grupnoj fazi protiv ekipe iz svoje zemlje. Izvršni komitet UEFA je ovom pravilu dodao i to da se ne mogu sastati timovi iz Rusije i Ukrajine.

- UEFA je unapred napravila i parove za klubove iz zemalja sa dva i više učesnika, da bi njihove utakmice zakazala za odvojene dane.

- Grupe koje budu danas žrebane podrazumevaće se i za omladinsku Ligu šampiona, u kojoj će igrati omladinci Crvene zvezde.

Prve utakmice grupne faze su na programu 18. i 19. septembra, a poslednje 11. i 12. decembra. Nokaut faza startovaće duelima osmine finala, 12. i 13. februara naredne godine.

Pratite direktan tekstualni prenos žreba na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC