• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije Novak Federer! Stop Milmanu, ide u polufinale

Autor mondo.rs

Najbolji teniser Srbije bez izgubljenog seta savladao Australijanca u četvrtfinalu US Opena. Naredni rival Kei Nišikori.

Novak Đoković 11. uzastopni put igraće u polufinalu US Opena.

Obezbedio je to trijumfom u četvrtfinalu nad Džonom Milmanom, koji je napravio senzaciju i izbacio Rodžera Federera, i to u tri seta - 6:3, 6:4, 6:4.

Srpski teniser slavio je posle dva sata i 48 minuta igre u meču u kojem je bilo i uspona i padova.

Pravio je Đoković protiv Australijanca neke neočekivane, početničke greške, ali dobrim delom zbog toga što je imao problem sa želucem. Taj lošiji period imao je u drugom setu, posle sigurne igre i vođstva od 1:0, kada su očigledno krenuli bolovi, a "ratnik" Milman zaigrao mnogo preciznije, brže i slobodnije. Na sreću, nije Novak dozvolio rivalu da dođe do brejk prilike, dok je on uspeo da iskoristi tek osmu šansu u tom periodu igre i napravi ključni brejk, i to pošto je Milman napravio duplu servis grešku.

Već u nastavku delovao je mnogo bolje. Rani brejk (3:1) omogućio mu je da igra sa manje nervoze, svoju igru i stavio ga u poziciju da on, kao i obično, bude taj koji kontroliše situaciju na terenu. Ipak, dekoncetrisala ga je opomena sudije zbog prekoračenja vremena za servis, što je Milman iskoristio da napravi preokret (4:3). Ipak, Đoković je tada pokazao koliko je veliki borac i igrač i mentalno veoma jak kad je najpotrebnije. Odmah je posle pada krenuo u ofanzivu, vratio protivniku istom merom (5:4), a onda ga već u narednom gemu u potpunosti slomio.

"Ovo je bio izuzetan test, koji je trajao gotovo tri sata", rekao je Đoković prvo posle meča.

"Obezbedio sam polufinale, ali sve čestitke i Džonu, jer je pokazao da je izuzetan borac", dodao je šesti teniser sveta.

On je napomenuo da su ponovo velika vrućina i vlaga zadavale mnogo problema igračima na terenu.

"Borio sam se pre svega sa znojem i trudio sam se da pronađem način da dobijem ovaj meč. Bilo je veoma teško, uslovi su zaista bili neverovatni", rekao je Đoković i objasnio trenutak kada je Milman, na svoju ruku, napustio teren u drugom setu pri rezultatu 2:2.

"Izvinio mi se na mreži, rekao je da se mnogo preznojio i da mora da izađe van stadiona da se presvuče,a ja sam samo rekao 'ok, ok'", ispričao je Đoković i iskoristio priliku da se zahvali publici u Njujorku, koja je uprkos teškim vremenskim uslovima, ali i tome da je meč završen nekoliko minuta pre ponoći, sportski bodrila njega i Australijanca.

Đoković će u polufinalu odmeriti snage sa Keijem Nišikorijem, koji je u pet setova nadigrao Marina Čilića.

Đokoviću i Japancu to će biti 17. okršaj u karijeri, a srpski as ima ubedljivu prednost – 14:2 u pobedama, od čega poslednje tri ove godine.

TOK MEČA

TREĆI SET

6:4 - Koristi Novak prvu priliku i posle dva sata i 48 minuta igre prolazi u polufinale US Opena. Bravo!

5:4 - Vratio se Novak! Ribrejk! To je Đoković, može da posrne, ali ne i da padne. Odmah posle perioda loše igre, krenuo je u ofanzivu i vratio brejk i samo ga gem deli od polufinala.

3:4 - Kakav preokret! BREJK Milmana! Novak je posle potvrde brejka imao dve šanse da uveća prednost, ali ih nije iskoristio, a sve što je on propustio, Milman nije. Australijanac je iskoristio dekoncentraciju Đokovića u šestom gemu, kada mu je sudija dao upozorenje zbog prekoračenja vremena prilikom servisa, a onda ga i opomenuo, da stigne do brejk šanse, a onda je i materijalizuje.

2:1 - Bravo Novače! BREJK! Videlo se da je Đoković malo živnuo već u prvom gemu na njegov servis, iskoristio je to i oduzeo rivalu servis. Pravi rani brejk i preuzima kontrolu na terenu

1:1 - Kreće set bez brejka, ali Novak prvi put prvi gem dobija na razliku, i to posle atraktivnog poena

DRUGI SET

6:4 - Uspeva Đoković posle "toplo - hladno" igre, uspona i padova da povede 2:0 u setovima i na korak je od plasmana u polufinale. I drugi set, baš kao i prvi, dobio je posle tačno sat vremena igre.

5:4 - BREJK Đokovića, konačno! Ali definitivno to nije njegova igra na koju smo navikli. Koristi srpski igrač tek treću priliku u devetom gemu, posle dve vezane propuštene, i to poklon, jer je Milman napravio duplu servis grešku. Ukupno tek drugu brejk priliku od 14 na ovom meču! Dokaz da nije na svom nivou su i 33 neiznuđene greške... Ali bez obzira na to, servira za osvajanje drugog seta

3:4 - Opao je ritam igre posle neočekivane pauze koju su igrači napravili. U tom mirnijem periodu nije bilo "talasanja", iako je Đoković imao brejk priliku, veliku šansu da možda prelomi set, čak i meč. Milman mu je na tacni pružio tu šansu posle dve greške iz bekhenda, ali Novak nije uspeo da je materijalizuje

2:2 - Đoković drži korak, iako još čeka da dobije lek. Posle četvrtog gema najpre su Milman i Đoković razmenili nekoliko reči, a onda je usledila pauza. Srpski igrač je zatražio medicinsku pomoć, a Australijanac je to iskoristio da izađe van stadiona kako bi se presvukao (!?) i nije ga bilo šest i po minuta!!! Novak je to učinio na stolici...

1:2 - Milman je rešio i drugi gem na svoj servis u svoju korist, u kojem je Đoković ponovo napravio jednu neverovatnu grešku na mreži. Delovalo je da "nije sav svoj", da ima neki problem, jer je više puta zastao, čučnuo i napravio kraći predah, a onda tražio i lek. Možda opet želudac?

0:1 - Đoković propušta veliku šansu na startu drugog seta. Imao je tri vezane brejk šanse, pa potom još jednu, ali nijednu od njih nije iskoristio. U prvom gemu viđeni su veoma atraktivni poeni na obe strane, ali i početnička greška Novaka Đokovića, kada je bukvalno trebalo samo da prebaci lopticu preko mreže, dok je rival bio "miljama" udaljen od mreže, ali to nije uspeo, pa tako i da stigne do prednosti. Velika šteta...

PRVI SET

6:3 - Posle tačno sat vremena Novak dobija set i vodi 1:0 u četvrtfinalu. Milman se pokazao kao "tvrd orah" u gemu u kojem je Đoković servirao za prvi set, i stigao je do prve brejk prilike na meču, ali je nije iskoristio.

5:3 - Đoković posle rovovske borbe svoj gem dobio je brzo i lako, a onda pokušao na servis Milmana da završi prvi set. Trudio se da skraćuje poene, menjao ritam, imao 30:30, ali je Australijanac trčao kao munja i pogađao tačno gde je bilo potrebno, i uspeo da produži prvi set.

4:2 - Novak je ubedljivo dobio peti gem, a onda u šestom, maratonskom, na servis Milmana viđeno je mnogo toga - dupla servis greška, čak dve sudijske korekcije, "lizanje" mreže, mnogo atraktivnih poena i onih preciznih koji su završili tik na liniji, prigovori sudiji, četiri brejk prilike koje Đoković nije iskoristio, i posle 16 minuta igre Australijanac je uspeo da dobije gem

3:1 - Potvrđuje Đoković brejk, ubedljivo, pošto je Milmanu prepustio opet samo jedan poen. U narednom na servis rivala imao je i 30:0, ali je Australijanac uspeo da ga "otera" iza osnovne linije i uhvati rezultatski priključak. Đoković je potom iskoristio kraće lopte Milmana, sjajno odigrao na mreži, istegnuvši se koliko je dug, ali nije uspeo da napravi novi brejk. Milman je dobio prvi gem na meču, na razliku.

2:0 - BREJK ĐOKOVIĆA! Odmah Novak koristi priliku i povećava vođstvo. Milman je dobro servirao, ali je Đoković odlično "čitao" njegovu igru. Iskoristio je drugu brejk šansu u veoma iscrpljujućem gemu u kojem su igrani dugi poeni

1:0 - Đoković odlično počinje meč. Prvi je servirao i rivalu je prepustio samo jedan poen.

NAJAVA MEČA

Novak Đoković je u četvrtfinalu US Opena očekivao Rodžera Federera, a dočekao je Džona Milmana.

Australijanac, 55. igrač sa ATP liste, iznenadio je Švajcarca u četvrtom kolu u Njujorku (3:6, 7:5, 7:6, 7:6) i prvi put u karijeri izborio plasman među osam najboljih na nekom grend slemu.

Milman je pre Federera na US Openu pobedio mladog domaćeg tenisera Džensona Bruksbija (3:0) u prvom kolu, potom iskusnog Italijana Fabija Fonjinija (3:1), a onda istim rezultatom i Mihaila Kukuškina.

Đoković, dvostruki osvajač pehara u Njujorku, redom je rušio Martona Fučoviča (3:1), Tenisa Sandgrena (3:1), a potom je maksimalnim rezultatom 3:0 dobio duele protiv Rišara Gaskea i Žoaa Souze.

Đoković i Milman već su jednom odmeravali snage, nedavno, u prvom kolu turnira u Kvinsu, kada je srpski igrač ubedljivo slavio u dva seta - 6:2, 6:1, posle samo 67 minuta igre.

Pobednik meča Đoković - Milman u polufinalu US Opena sastaće se sa Keijem Nišikorijem, koji je savladao sedmog nosioca Marina Čilića (3:2).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC