• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi maraton na US Openu, Nišikori čeka Novaka!

Autor mondo.rs

Kei Nišikori izborio polufinale US Opena posle pet setova protiv Marina Čilića. Japanc čeka boljeg iz duela Novaka Đokovića i Džona Milmana

Posle četiri sada i 12 minuta dobili smo i trećeg polufinalistu US Opena, potencijalnog rivala Novaka Đokovića u borbi za finale. Koji minut posle ponoći okončan je još jedan teniski maraton, a publika se još nije oporavila od onog kojeg su pre manje od 24 sata priredili Rafeal Nadal i Dominik Tim.

U polufinalu je i Kei Nišikori!

Naravno, da bi se sastao sa Srbinom, potrebno je da Novak kasno večeras u poslednjem polufinalnom okršaju na ovogodišnjem turniru pobedi najveće iznenađenje turnira, Australijanca Džona Milmana.

Dramatičan meč, pun preokreta i lepih poena priredili su Marin Čilić i Kei Nišikori. Favorizovani Hrvat je na kraju morao da položi reket pred borbenim Japancom, koji se u neku ruku revanširao za možda i najbolniji poraz u karijeri, koji se dogodio upravo u Njujorku, ali u finalu US Opena 2014.

Nišikori je tada izgubio 0:3, a sada je pobedio 3:2 - 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4.

Hrvat je lako stigao do prednost 1:0, a posle 36 minuta igre delovalo je da meč neće potrajati. Ali, već u narednom setu Japanac je uzvratio ekspresno i izjednačio. Nišikori se probudio kada je Čilić napravio brejk i poveo 4:2. Možda se i sedmi nosilac opustio, u svakom slučaju, Kei je vezao četiri gema i tako poravna rezultat.

Najduži je bio treći set. Tačno sat vremena i 13 minuta bila su potrebna Nišikoriju da prvi put povede večeras. Tek posle šest uzastopno dobijenih gemova, Čilić je uspeo da zaustavi nalet Japanca, ali je tada već imao zaostatak od jednog brejka. Kako se bližio kraj set, hrvatski teniser je sve bolje igrao, da bi, ipak, uspeo da stigne do 4:4 i set uvede u tajbrejk.

U odlučujućem gemu viđena je prava "prodaja" servisa. Zakazalo je pakleno oružje Marina, koji je čak četiri puta gubio poene na svoj servis, naspram tri Nišikorija. Dovoljno za 7:5 i 2:1 za japanskog tenisera.

Čilić se konsolidovao i jednim brejkom rešio četvrti set. Ali, snage za peti nije imao. Barem ne da pobedi. Iako se vratio posle izgubljenog servisa, dozvolio je da ga Nišikori "brejkne" u poslednjem gemu i eliminiše sa US Opena.

Rezultati četvrtfinala:


(1) Rafael Nadal - (9) Dominik Tim 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4:7), 7:6 (7:5)
(2) Huan Martin Del Potro - (11) Džon Izner 
6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:4), 6:2

(7) Marin Čilić - (21) Kei Nišikori 6:2, 4:6, 6:7, 6:4, 4:6
(6) Novak Đoković - Džon Milman 
(četvrtak, 2.30)


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC