• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrova leđa ne mogu da nose SVE!

Autor mondo.rs

Aleksandar Mitrović borio se za svaku loptu i zahvaljujući upornosti postigao dva gola, ali manjkavosti odbrane koje nisu iskoristili Litvanci - jesu Rumuni. Samo bod Srbiji!

 Mitrova leđa ne mogu da nose SVE! Izvor: MN PRESS

Videle su se "boljke" našeg tima u petak u Vilnjusu, a nešto kvalitetniji protivnik kakav je Rumunija - uspeo je da ih evidentira i iskoristi ove večeri u Humskoj!

Srbija je i ovoga puta bila bolja, opasnija i kvalitetnija od rivala, Aleksandar Mitrović je briljirao pred golom Rumuna i postigao je dva sjajna gola uz mnogo truda, ali sve to "uprskala" je odbrana nespretnim reakcijama kada bi naš istočni komšija zapretio…

Aleksandar Kolarov je skrivio penal odmah po povratku sa odmora (48') na koji smo otišli s prednošću, a drugo vođstvo koje je Mitrović u doneo držanjem trojice na leđima i "bombom" iza leđa Tatarušanua (63') - samo pet minuta kasnije "poništio" je Tukudean koji je na prvoj stativi iskoristio lošu reakciju Veljkovića, pa Rukavine i Dmitrovića.

Napala je Srbija, reagovao je Krstajić uvođenjem i Prijovića, ali od naših šansi je daleko bolja bila ona rumunska za Mitricu, kada nam je Dmitrović sačuvao bod.

Uz sporadične zvižduke 15.496 gledalaca u Humskoj, za četiri boda posle dva kola čime smo izjednačeni na prvoj poziciji sa Crnogorcima:

SRBIJA - RUMUNIJA 2:2 (1:0)


I ovaj meč obeležio je Aleksandar Mitrović koji je stigao do 19 golova u dresu nacionalnog tima, a čak osmog u dresu "orlova" u tekućoj godini.

Formu koju je doneo iz kluba potvrdio je i u dresu reprezentacije i bio konstantna opasnost za Rumune. Igrajući poput "pivotmena" lako je izlazio na kraj s štoperima Rumunije i sam je sebi stvarao prostor za šanse, a nakon i treće pogođene stative u dva meča Lige nacija - "probio" je led i matirao Tatarušanua u borbi na zemlji.

Posle šuta Kolarova lopta je bila "ničija", a Mitrović se bacio po nju i pored trojice igrača Rumunije uspeo nekako da je smesti u mrežu...

U odnosu na meč sa Litvanijom selektor je napravio pet promena u startnoj postavi - neke i zbog povreda igrača poput Matića, Milenkovića i Rodića... Sergej Milinković-Savić je počeo meč za Srbiju i verovatno ostavio najslabiji utisak u Humskoj, a selektor ga je u 64. zamenio prodornijim Filipom Kostićem. Dobar utisak ostavili su "parnjaci" u veznom redu Saša Lukić i Nemanja Maksimović. Energiju s klupe doneo je i Aleksandar Prijović, ali nije imao sreće da postigne gol.

U ne tako sadržajnom prvom poluvremenu videli smo dobro izdanje Saše Lukića koji je lepo zamenio Nemanju Matića, međutim kada su Rumuni početkom drugog dela igre pojačali presing - nastali su problemi za naše igrače.

Nije bilo jednostavno našim mladim fudbalerima (prosek godina startnih jedanaest 25,9 godina) da iznesu loptu napred, ali grešku je napravio jedan od najiskusnijih.

Aleksandar Kolarov oborio je rukama Kipčijua, koji je krenuo da ga prolazi, a arbitar iz Rusije je bez dvoumljenja pokazao na penal. Siguran realizator bio je Stančiju, a našim igračima bilo je potrebno vreme da se dignu posle ovog šoka.

Kolarov je započeo akciju i kod drugog gola pošto je dodao Mitroviću koji je na leđima imao igrača, ali umesto duplog pasa - "Mitroglicerin" je odlučio da sam sve završi.

Izvor: MN PRESS


Pomerio je loptu u desnu strani i imao sreće da mu jedan od trojice čuvara "podigne loptu" na volej, pa je maestralnim udarcem savladao Tatarušanua, za 24. gol u ovoj kalendarskoj godini, računajući klub i reprezentaciju u zvaničnim mečevima.

Ipak, Rumuni su osetili trenutak slabosti i prvo umalo autogolom Spajića došli do drugog izjednačenja, ali on je usledio nakon kornera...

Poslali su loptu gosti na prvu stativu, i to prilično nisko, a Miloš Veljković nije uspeo da izblokira udarac Tukudeana... Nije mogao ni Rukavina da izbije loptu, dok ništa bolje nije reagovao ni Dmitrović, heroj iz nadoknade vremena koji je spasao naš tim u odličnoj kontri.

Srbija je prethodno zabeležila šuteve Mitrovića, Prijovića i Matića, ali utisak je da naš tim nije bio bolji za tri boda.

Liga nacija se nastavlja u oktobru kada gostujemo Crnoj Gori i Rumuniji.

SRBIJA: Dmitrović - Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov - Maksimović, Lukić (od 72. Matić), Tadić, Milinković-Savić (od 64. Kostić), Ljajić (od 77. Prijović) - Mitrović.

RUMUNIJA: Tatarušanu - Manea, Balaša, Sapunaru, Banku - Anton, Marin, Kipčiju - Draguš (od 60. Mitrica), Stančiju, Tukudean (od 82. Kešeru).

Meč je sudio Vladislav Bezborodov iz Rusije.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

IZ MINUTA U MINUT:

90+6' - KRAJ! REMI SRBIJE!

90+4' - Jak šut Matića, ali Tatarušanu hvata iz drugog pokušaja...

89' - Mitrica u velikoj šansi... Očajna reakcija naše odbrane i veznog reda koji su dozvolili kontru poput one u Vilnjusu, ali nas je spasao Dmitrović. Još šest minuta nadoknade!

85' - Revanširao se sad Mitrović asistencijom za Prijovića, ali loš šut!

83' - Mitrović!

Lepo je "izlomio" Prijović na levoj strani, poslao oštru loptu za Mitrovića, ali bio je neprecizan naš napadač... Metar pored gola. Zvanično: 15.496 gledalaca

82' -
Tukudean je povređen, pa ga menja Kešeru.

79' -
Dobra lopta Veljkovića ka napred koju umalo Prijović pretvara u dobru šansu, ali je bio možda i nepotrebno nesebičan...

77' -
Sjajan prodor Filipa Kostića po levoj strani, došao je do Tatarušanua, ali Rumun sjajno brani. Ulazi Aleksandar Prijović umesto Adema Ljajića.

72' -
Lukića menja Matić, pa Kolarov umalo u šansu "stavlja" Mitrovića...

68' - GOL! TUKUDEAN! 2:2!

Samo što su Rumuni prešli pola - gol. Odbrana nam uopšte ne funkcioniše...

Prvo je Kipčiju šutirao iz daljine i pogodio Spajića, te smo imali sreće da se lopta odbije pored gola, ali posle kornera gol. Tukudean je išao na prvu stativu, užasno se postavio Miloš Veljković, a njegov udarac nisu uspeli da zaustave Dmitrović i Rukavina.

63' - GOOOOOL! MITROVIĆ! 2:1!

U kakvoj je formi srpski napadač...

Došao je Kolarov do kaznenog prostora i pokušao da odigrao "jedan-dva" sa Mitrovićem, ali je naš špic zadržao loptu, i trojicu igrača na leđima, a onda iskoristio to što mu je jedan Rumun "podigao loptu". Instiktivno ju je zahvatio i postigao golčinu!

Njegov 19. gol u dresu reprezentacije... Izlazi SMS, menja ga Kostić.

60' -
Mitrović gađa sa 18 metara, bilo je to prejako... Prvi naš šut u drugom poluvremenu. Mitrica menja Draguša.

58' -
Srbija se još nije oporavila od šokantnog gola, pa Rumuni dobro koriste presing i napadaju u kontrama. Draguš je oprobao šut, metar pored gola.

48' - GOL! STANČIJU! 1:1!

Bio je to silovit udarac napadača Rumunije koji je gađao nisko, odmah uz levu stativu Dmitrovića, pa iako je on pročitao šut - bio je kratak.

Izvor: MN PRESS


47' - Penal!

Kolarov je rukama povukao Kipčijua koji ga je lako prošao. Sudija nije imao izbora...

46' - Malo komešanje između Rumuna u poluvremenu, ali su se strasti smirile.

45' - Prečka!

Rumuni su se "prikrali" golu posle lošeg ispucavanja Dmitrovića, a Kipčiju koristi dobru povratnu loptu Stančijua da uzdrma prečku našeg gola. Stao je u blok Kolarov, čak i "pomogao" da lopta dobije takvu putanju...

To je ujedno i sve od prvog poluvremena.

44' -
I dalje je najveće oružje Srbije, za sada, centaršut. Rumuni se dobro bore sa njima, mada smo u nekoliko situacija imali "čiste" lopte i loše šutirali.

40' - Tadić!

Malo šta smo videli od gola, a onda dve velike šanse...

Prvo je Kolarov prebacio loptu sa leve na desnu stranu, ali je prijem Tadića grudima prilično usporio loptu i omogućio Sapunaruu da ga stigne i blokira, dok je posle kornera naša "desetka" nanizala nekoliko igrača, odlično centrirala, ali Veljković ne pogađa.

25' - GOOOOL! MITROVIĆ! 1:0! 

Srbija vodi u Humskoj!

Odlično je Aleksandar Kolarov istrčao po levoj strani i oštro šutirao, a najbolje u šesnaestercu, ili bolje rečeno petercu, snašao se njegov imenjak Mitrović.

Tatarušanu je kratko odbio loptu, Mitrović je prvo promašio, pa se snašao pored četvorice i "ugurao" loptu u mrežu. Konačno je imao malo sreće pošto je u ova dva meča već tri puta pogađao okvir gola.

23' - SMS!

Dobar napad Srbije koji je ponovo organizovao Lukić, a centaršut je sa leve strane uputio Kolarov - pravo na glavu Sergeju, međutim nije bilo intenziteta...

14' -
Dobra akcija Saše Lukića koji je "gurnuo" loptu za Tadića na desnoj strani, a srpska "desetka" u padu uspeva da centrira za Mitrovića - ipak samo korner. Traje "invazija" Srbije na gol rivala.

9' - Prečka!

Aleksandar Mitrović je sjajno skočio posle kornera Ljajića, ali njegov udarac brani Tatarušanu, pa od zemlje se odbija od prečku. Istina, možda je bio i faul...

8' -
Rumuni su upalili i baklje...



7' -
Kipčiju je imao prvu šansu. "Zalomio" je Veljkovića, našao prostor za šut, ali mu je ponestalo snage. Minut kasnije i Tukudean pored Veljkovića, njegov udarac ide pored gola iz veoma teške pozicije.

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Rumuni skandiraju "Kosovo je Srbija".

- Sporadični zvižduci Mladenu Krstajiću nakon što je spiker pročitao njegovo ime. Na stadionu oko sedam do osam hiljada navijača. U međuvremenu je pristiglo još navijača, možda i 12.000 trenutno na stadionu.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Oko stadiona ima mnogo Rumuna, vlada opuštena atmosfera.

- Igraćemo s prilično mladim timom večeras, prosek godina tek 25,9 godina. Bio bi još drastičnije "mlađi", ali taj prosek "kvare" naši najiskusniji igrači Antonio Rukavina i Aleksandar Kolarov za koje nemamo prave alternative.

- U odnosu na meč u Vilnjusu, Krstajić je napravio čak pet promena.

- Pročitajte šta je u najavi utakmice rekao selektor Srbije, Mladen Krstajić. OVDE!

- Da li ćete podržati "orlove" večeras? Glasajte u našoj Facebook anketi!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Moj selektore, ti izvede igrača koga ne daju za 120 mil€ hahaha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC