• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Firmino brži od pištaljke!

Autor mondo.rs

Liverpul protiv Pari sen Žermena ispustio vođstvo od 2:0, pa u sudijskoj nadoknadi vremena ipak stigao do sva tri boda.

U meču Liverpula i Pari sen Žermena očekivani "pljusak" golova i posle drame u finišu pobeda aktuelnog vicešampiona Evrope - 3:2 (2:1)!

Utakmicu je u 92. minutu rešio Roberto Firmino, koji je u kaznenom prostoru "izlomio" Markinjoša i iskosa sa desne strane poslao savršenu dijagonalu. Tome je prethodila izgubljena lopta Kilijana Mbapea na polovini gostiju.

Najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji je nepunih 10 minuta ranije iskoristio sličnu grešku Mohameda Salaha da izjednači na 2:2, ali ispostavilo se da to nije bio konačan rezultat.

"Redsi" su sa tri boda sami na čelu tabele C grupe, ispred Napolija i Crvene zvezde sa po jednim, odnosno PSŽ koji je bez bodova.

Za 15 dana u okviru drugog kola sastaće se PSŽ - Zvezda i Napoli - Liverpul.

Liverpul je poveo 2:0, pa dozvolio prvaku Francuske da uz malo sreće prepolovi zaostatak i ode na poluvreme sa "aktivnim" rezultatom - 2:1!

Prvi je mrežu zatresao Danijel Staridž, koga je Jirgen Klop ubacio u startnu postavu umesto "rovitog" Firmina. Centrirao je Robertson sa levog krila, Tijago Silva bio je "kratak" u skoku, nakon čega je Staridžu ostalo samo da realizuje idealnu priliku.

Ubrzo je Liverpul duplirao prednost, posle neopreznog starta Huana Bernata, nedavno pristiglog iz Bajerna. Španac je potpuno nepotrebno sapleo Vajnalduma, a Džejms Milner u svom stilu, veoma precizno, izveo udarac sa 11 metara.

Za razliku od prošlosezonskih utakmica protiv Mančester sitija i Rome, kada je na poluvremenu imao kapitalnih 3:0, odnosno 2:0, ovog puta je Liverpul dozvolio rivalu da se brzo vrati u život.

DUPLA SREĆA PULIŠIĆA

Reprezentativac SAD Kristijan Pulišić doneo je Borusiji minimalnu pobedu na gostovanju u Brižu. Oporavljeni Pulišić zaigrao je prvi put posle povrede zadobijene 26. avgusta i golom ulepšao svoj 20. rođendan.

Centrirana lopta pogodila je u nogu Robertsona i odbila se do Tomasa Menijea, koji je spremno uhvatio volej i ostavio Alisona bez šanse da odbrani.

U nastavku je Liverpul vrlo dobro kontrolisao meč, imao je i poništen gol (Mohamed Salah) zbog Staridžovog faula nad golmanom, da bi u 83. minutu Parižani stigli do izjednačenja.

Kumovao je tome Salah lošim dodavanjem na oko 40 metara od svog gola, nakon čega se ka golu stuštio Nejmar. Lopta mu je pobegla, ali je srećno došla do Kilijana Mbapea i 19-godišnji napadač je rutinski plasirao udarac pored istrčalog Alisona - 2:2!

REZULTATI 1. KOLA:


Grupa A

Klub Briž - Borusija Dortmund 0:1 (0:0)
/Pulišić 85/

Monako - Atletiko Madrid 1:2 (1:2)
/Grandsir 18 - Kosta 31, Himenez 45+1/

Parovi 2. kola (3. oktobra): Atletiko - Briž, Borusija - Monako.

Grupa C

Liverpul - Pari sen Žermen 3:2 (2:1)
/Staridž 30, Milner 36p, Firmino 90+2 - Menije 40, Mbape 83/

Crvena zvezda - Napoli 0:0

Parovi 2. kola (3. oktobra): PSŽ - Zvezda, Napoli - Liverpul.

Grupa D

Galatasaraj - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Rodrigez 9, Derdijok 67, Inan 90+4p/

Šalke - Porto 1:1 (0:0)
/Embolo 64 - Otavio 74p/

Parovi 2. kola (3. oktobra): Lokomotiva - Šalke, Porto - Galatasaraj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC