• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo ne staje, šesta pobjeda u nizu

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su tuzlansku Slobodu s 1:0, u jednom od zanimljivijih mečeva 14. kola Premijer lige BiH koji se igrao večeras na Koševu.

Prvo poluvrijeme utakmice okončano je bez pogodaka. Oba tima u prvih 45. minuta meča na stadionu "Asim Ferhatović Hase" imala su odlične prilike za postizanje gola, a prvu veliku priliku imala je Sloboda preko bivšeg igrača Sarajeva Saida Husejinovića, koji je već u drugom minutu izašao sam pred gol Sarajeva ali nije bio precizan.

U 13. minutu Mersudin Ahmetović promašuje dobru priliku za Sarajevo, nakon što ga je uposlio Anel Hebibović, iako je vjerovatno Hebibović bio u boljoj prilici za šut na protivnički gol.

U nastavku meča nije bilo većih prilika, tempo igre je opao, što je odgovaralo gostima iz Tuzle.

Posljednje minute prvog poluvremena donijele su novi pritisak domaćina, koji ipak nije uspio iskoristiti svoje šanse, pa promjene rezultata nije bilo.

Drugo poluvrijeme donosi ofanzivu Sarajeva koja se "bordo" timu isplatila u 61. minutu kada je šut Rahmanovića rukom zaustavio Ignjatović, a sudija dosudio penal za domaćina. Precizan sa bijele tačke bio je Krste Velkoski.

Tuzlaci su nakon primljenog gola zaigrali dosta ofanzivnije, dok je Sarajevo svoje prilike čekalo iz kontranapada.

Odličnu šansu za poravnanje u 79. minutu imao je defanzivac Slobode Adžem, ali njegov udarac glavom nije bio precizan. U tim trenucima odbrana Sarajeva nije komunicirala najbolje, pa je Sloboda imala nekoliko prilika za postizanje gola, međutim gosti nisu uspjeli uputiti ozbiljniji udarac na gol Sarajeva.

Sarajevo je do kraja meča imalo nekoliko prilika da iz kontranapada uveća prednost, najbolju priliku imao je Hebibović, međutim njegov šut je blokirao Ignjatović.

Sarajevu je to bila šesta uzastopna pobjeda kojom je otišlo na pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar i trećeplasirani Zrinjski.

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Tuzla siti - Mladost 0:1 (0:1)
/Atajić 6 pen/

Zvijezda 09 - GOŠK 1:0 (1:0)
/Govedarica 18/

Zrinjski - Željezničar 0:1 (0:0)
/Krpić 62/

Sarajevo - Sloboda 1:0 (0:1)
/Velkoski pen. 61/

U nedjelju:

Krupa - Radnik (15.00 - Luka Bilbija, Prijedor) - BHT1,
Čelik - Široki Brijeg (17.00 - Adis Mulahasanović, Sarajevo) - Moja TV.

TABELA: Sarajevo 33 (+1), Željezničar (+1) 28, Zrinjski (+1) 28, Široki Brijeg 21, Sloboda 18 (+1), Radnik 17, Čelik 17, Mladost (+1) 16, Tuzla siti (+1) 12, Krupa 11, Zvijezda 09 (+1) 11, GOŠK (+1) 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC