• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda opet ubedljivo poražena, ali se nije obrukala!

Autor mondo.rs

Bez obzira što gol razlike "deli" poraze u Parizu i Liverpulu, crveno-beli se na drugom uzastopnom gostovanju u Ligi šampiona nisu obrukali. Poraženi su od daleko boljeg, koji je pritom imao nepotrebnu pomoć sudijskog tima iz Nemačke.

Novi ubedljiv poraz, ali ne i bruka.

Iako gol razlike "deli" poraze na "Parku prinčeva" i "Enfildu", crveno-beli su na drugom uzastopnom gostovanju u "grupi smrti" delovali življe, hrabrije, organizovanije i utoliko nisu zaslužili da izgube četiri razlike.

Tome je doprineo nemački arbitar Danijel Zibert sa pomoćnicima, isto koliko i Lorenco Ebisilio greškom kod prvog, odnosno Srđan Babić kod poslednjeg gola ove srede uveče:

U trećem sudaru dva bivša šampiona Evrope, engleski velikan zabeležio je prvu pubedu: Liverpul - Crvena zvezda 4:0 (2:0).

Grupa C

Pari Sen Žermen - Napoli 1:2 (0:1)

/Rui ag 61 - Insinje 29, Mertens 77/

Liverpul - Crvena zvezda 4:0 (2:0)

/Firmino 20, Salah 45, pen 50, Mane 80/

Tabela: Napoli 7, Liverpul 6, PSŽ 3, Crvena zvezda 1.

Nakon što je Milan Borjan zaustavio Mohameda Salaha "jedan na jedan" u 11, a Srđan Babić propustio veliku priliku za gol posle kornera u 18, "pao" je i prvi gol na meču - Lorenco Ebisilio napravio je grešku na sredini terena u 20. minutu i desetak sekundi kasnije "redsi" su poveli preko Roberta Firmina.

Brazilac je iz "srca" šesnaesterca plasirao loptu u mrežu levom nogom posle prodora i tačnog dodavanja Endrjua Robertsona.



Od finala Lige šampiona i povrede ramena u duelu sa Serhijom Ramosom, Salah pokušava da se vrati u nestvarnu golgetersku formu iz prošle sezone što prve dve šanse koje je imao večeras nisu nagoveštavale... Ali, iz treće nije mogao da promaši.

U seriji naleta po bokovima, Liverpul je u 45. minutu odigrao jednostavnu i brzu akciju po desnoj strani, Đerdan Šaćiri majstorski je "ostavio" loptu Egipćaninu, a ovaj sa svoje pozicije - malo iskosa - poslao loptu pod prečku za prvi gol u Ligi šampiona, a peti ove sezone ukupno.



Sudijski tim iz Nemačke obrukao se u 50. minutu, kada je duel Filipa Stojkovića i Sadija Manea naknadno okarakterisan kao povod za najstrožu kaznu. Najmlađi nemački internacionalni sudija, 34-godišnji Danijel Zibert imao je najbolji ugao i mogao jasno da vidi intenzitet duela između kapitena crveno-belih i napadača "redsa", ali je desetak sekundi nakon završetka akcije uvažio sugestiju asistenta koji se nalazio iza Borjanovog gola i - pokazao na belu tačku.

Uzalud su se zvezdaši bunili, iako sa pravom. Salah je namestio loptu na "kreč" i poslao Borjana ulevo, a loptu po sredini u mrežu.



Fudbaleri Crvene zvezde smejali su se Zibertu u 77. minutu, kada je nespretnu reakciju El Fardu Bena kaznio još jednim jedanaestercem. Ali, činjenica je da je napadač crveno-belih pogodio samog sebe u ruku prilikom jedne intervencije i da je povoda za najstrožu kaznu ovog puta bilo.

Ali, nije bilo gola, jer je Borjan "pročitao" Manea i, uz pomoć prečke, sprečio ga da povisi na 4:0... u tom trenutku.

Već u 80. Mane je posle greške Babića dobio priliku da se iskupi i iskoristio je prvim pogotkom u Ligi šampiona, a petim u sezoni. Samo minut kasnije, Borjan je istrčavanjem uspeo da zaustavi rezervistu Adama Lalanu u sprintu ka "petardi".

Domaćini su se susreli sa problemima pred početak utakmice, zbog kojih je razmatrano i da delovi tribina ostanu zatvoreni, javio je naš reporter sa lica mesta, Jovan Terzić. Opširnije u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja.

"Pune su tribine, ima i Zvezdinih navijača, ali nisu grupisani. Mozda par desetina, teško je proceniti. Koliko znam, Delije bi u 40. minutu trebalo da ustanu i zapevaju: 'Zvezda, Zvezda', pa ćemo tada moći jasnijeda kažemo kolliko ih je", javio je naš reporter.

Ostanite uz naš portal, pratićemo UŽIVO utakmicu 3. kola Grupe C.

Prenose utakmica Lige šampiona možete gledati na kanalima Arene sport i mts TV.

Menadžer "redsa" Jirgen Klop odlučio se za veoma ofanzivnu postavu sa ubitačnom navalom Salah/Firmino/Mane, ali i Đerdanom Šaćirijem iza njih, dok je trener crveno-belih Vladan Milojević izveo postavu koju je Mondo i najavio.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Gomez, Van Dajk, Robertson (od 82. Moreno) - Šaćiri (od 68. Lalana), Fabinjo, Vajnaldum - Mane, Salah (od 73. Staridž), Firmino.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Gobeljić - Jovičić (od 75. Čaušić), Krstičić - Srnić, Ebisilio (od 65. Jovančić), Ben (od 81. Simić) - Boaći.

Meč sudi 34-godišnji Danijel Zibert, najmlađi od desetorice nemačkih arbitara sa FIFA značkom.

Na klupama će šansu čekati Minjole, Lovren, Moreno, Milner, Lalana, Origi i Staridž, odnosno Popović, Savić, Jovančić, Čaušić, Simić, Pavkov i Stojiljković.

Klop zbog povreda nije mogao da računa na Hendersona, Keitu i, od prošle sezone, Okslejd-Čemberlejna, dok je Milojević birao postavu bez Kafua, Marina i Rodića. Roviti kapiten Savić našao se na klupi.

Iz minuta u minut:

80 - GOL, 4:0!

Ovog puta Mane nije mogao da promaši. Grešku crveno-belih kaznio je sa lakoćom.

78 - BRANI BORJAN!

Salah jeste, ali Mane nije prevario čuvara mreže Crvene zvezde. Uz pomoć prečke, Borjan je sačuvao 3:0 na semaforu.

77 - JOŠ JEDAN PENAL!

Fudbaleri Crvene zvezde se smeju sudiji Zibertu, ali je činjenica da je Ben u pokušaju da glavom izbije centaršut sa leve strane pogodio sebe u ruku. Nemac nije propustio priliku da ponovo pokaže na 11 metara, ali je Mane propustio priliku da postigne prvi gol na susretu - zapravo, u tome ga je sprečio Borjan!

Golman crveno-belih prepoznao je da će Senegalac šutirati u njegovu desnu stranu i uz pomoć prečke sprečio četiri gola prednosti za rivala.

73 - Ovacije i za strelca dva gola, Salaha. Ulazi Staridž, malo posle toga i Čaušić umesto nervoznog Jovičića.

68 - BEN!

Uh, bilo je blizu... Dugo je Crvena zvezda čekala na šansu, zapravo predugo, a onda je olako propustila. Moguće da je i sam Ben bio iznenađen loptom koju je dobio iskosa sa leve strane, pa nije uspeo da je zahvati na način na koji je želeo.

67 - Sada i Klop pravi prvu izmenu. Šaćiri dobija i njegov i aplauz navijača Liverpula, a zameniće ga Lalana.

65 - Milojević pravi prvu izmenu i uvodi defanzivnog Jovančića umesto raspoloženog, ali ne dovoljno konkretnog Ebisilija.

51 - GOL, 3:0!

Salah nije propustio priliku za još jedan gol. Tukao je po sredini, dok se Borjan odlučio za svoju levu stranu.

50 - PENAL ZA LIVERPUL!

Na asistenciju pomoćnika iza Borjanovog gola, iako je imao bolji ugao da vidi šta se zaista dogodilo, Zibert je desetak sekundi posle duela Stojkovića i Manea odlučio da pokaže na belu tačku!?

Crveno-beli su bili šokirani, tražili su objašnjenje, ali nazad nije bilo. Stojković i Mane imali su duel kakvih ima na svakoj utakmici, kapiten Zvezde na ovom meču postavio je ruku ispred Senegalca koji se požalio na udarac u vrat i... dosuđena je najstroža kazna, uz žuti karton za Stojkovića.

46 - Počelo je drugo poluvreme bez izmena na ove strane.

45 - GOL, 2:0!

Crveno-beli su popustili u poslednjem minutu prvog dela igre. Ovog puta po desnoj strani, Liverpul je odigrao brzu i prostu akciju koju je Šaćiri "zakuvao" dodavanjem za Salaha, a ovaj iz trećeg pokušaja savladao Borjana. Manje-više realan rezultat prvog dela igre.

32 - SALAH! OFSAJD!

Mane je majstorski odigrao u prostor za Salaha koji je potom opet izgubio duel sa Borjanom, iako su naknadno Nemci prekinuli igru zbog ofsajda u kom se našao fudbaler godine u Engleskoj. I bio je... doduše u centimetrima.

25 - SALAH! ROBERTSON!

Nova dva opasna naleta "redsa", koji se po navici pojave u prostoru između veznog reda i odbrane rivala i onda licem "navale" ka šesnaestercu, ali je u dva navrata izostao udarac prema Borjanu.

20 - GOL, 1:0!

I pre početka utakmice, crveno-belima bilo je jasno da će svaka greška u "crvenoj" zoni biti brzo kažnjena. To se i dogodilo... Ebisilio je bio nesiguran, a Robertson i Firmino konkretni - pas po zemlji sa levog boka, udarac u mrežu iz sredine šesnaesterca.

18 - BABIĆ!?

Veliku, veliku šansu imala je Crvena zvezda posle kornera sa desne strane koji je odlično izveo Ebisilio, ali je Babić sa 6-7 metara prebacio Alisonov gol. Štoper crveno-belih bio je u naletu, nije imao čuvara "na leđima", ali i nije uspeo da postavi stopalo tako da lopta završi u mreži.

Iste skunde bilo mu je jasno kakvu je priliku propustio...

11- SALAH! BORJAN!


Prva velika šansa za "redse" na meču i prva velika intervencija Borjana. Zvezdin golman prepoznao je opasnost kod dugog pasa iz sredine za Salaha, koji se "u sekundi" našao u šesnaestercu i spremio na dribling, ali je Borjan to prozreo i uzeo Egipćaninu "živu" loptu.

Tom prilikom dobio je i udarac, ali je nastavio meč.

5 - Liverpul u standardnoj crvenoj opremi, Crvena zvezda u plavoj varijanti.

1 - POČELO JE!

20:55 - Pročitajte sve parove, rezultate, strelce i tabele 3. kola Lige šampiona.

20:50 - U terminu od 18.55 odigrane su dve utakmice i "palo" je ukupno šest golova. Evo izveštaja iz Belgije i Holandije.

20:41 - Dok čekamo početak meča, predlažemo vam da pogledate ekskluzivne video izveštaje sa mečeva Lige šampiona odigranih u utorak uveče.

20:30 - "Velike probleme imaju domaćini ovde na stadionu sa vodom i strujom. Određeni delovi 'Enfilda' nemaju vode u toaletima, zbog čega je čak razmatrano da ti delovi tribina ostanu zatvoreni za ovaj meč. Igrači Zvezde će se najverovatnije tuširati tek u hotelu", javio je naš reporter, pozivajući se na izvore u Crvenoj zvezdi.

20:28 - Naš reporter postio je jedno od napoznatijih adresa u Liverpulu i najvažnijih mesta u istoriji svetske muzike. Pročitajte njegovu reportažu.

20:25 - Šampion Srbije nerado se seća prethodnog gostovanja u Ligi šampiona, sa kog je vratio najubedljiviji poraz u istoriji. Utoliko, trener Milojević nije mogao da najavljuje "kule i gradove" po dolasku u Englesku.

20:23 - Generacija fudbalera Crvene zvezde sa početka 70-ih ostala je upamćena kao jedina koja je pobedila Liverpul na "Enfildu" u utakmici evropskih kupova u XX veku. Ovo je priča o timu zbog kog "redsi" imaju skor 0-0-2 (2:4) pred duel sa još jednim bivšim prvakom Evrope.

19:57 - Zvezdini "klinci" u predigri utakmice seniora bili su na desetak minuta od pobede u Liverpulu, ali su na kraju ostali i bez boda. Treći gol u isto toliko nastupa u Evropi ove sezone postigao je kapiten omladinaca, Dejan Joveljić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC