• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilbija: Nismo zaslužili ovakvo "sviranje"!

Autor mondo.ba

Banjalučanin iz Zrinjskog Nemanja Bilbija neće po dobrom pamtiti derbi protiv Sarajeva, iako je bio dvostruki strijelac u 17. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Plemići" su remizirali sa "bordo" timom (2:2) na stadionu "Pod Bijelim brijegom" nakon što su vodili na poluvremenu pogotkom Bilbije, potom je Sarajevo uspjelo da preokrene, da bi novim golom banjalučkog napadača Zrinjski osvojio bod.

"Odigrali smo jaku dobru utakmicu, uspjeli smo da se vratimo poslije vođstva Sarajeva, ali mislim da rezultat nije realan. Današnji akteri i Sarajevo i Zrinjski, pogotovo Zrinjski nismo zaslužili da se ovakve stvari dešavaju na terenu, a znaju svi o čemu je riječ", rekao je Bilbija nakon utakmicu i još jednom ponovio:

"Nismo zaslužili da se ovako svira, pogotovo u Mostaru", dodao je Bilbija očigledno misleći da je sudija Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva prestrogo dosudio jedanaesterac nad centarforom Sarajeva Mersudinom Ahmetovićem, kojeg je oborio Hrvoje Barišić.

Jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH u subotu je zabiježio 100. nastup u dresu mostarskog kluba, koji je obilježio njegov jubilej prije početka derbija u Mostaru. Pritom je Bilbija postigao čak 44 pogotka za "plemiće".

"To je u drugom planu, ali ponosan sam na sve što sam postigao u Zrinjskom", naglasio je Banjalučanin.

Na kraju susreta "Pod Bijelim brijegom" dogodili su se i incidenti koje su "zakuvali" navijači Zrinjskog zasuvši kamenicama i tvrdim predmetima klupu Sarajeva.

"Najdeblji kraj" izvukao je Muhamed Džakmić, trener u stručnom štabu Husrefa Musemića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC