• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija "mlela" Crnu Goru 15 minuta, pa stala...

Autor mondo.rs

"Orlovi" odigrali fenomenalno deo prvog poluvremena, u drugom se Crna Gora probudila i smanjila naše vođstvo, ali je naša reprezentacija sačuvala pobedu do kraja. I blizu je "B" divizije!

 Srbija-Crna-Gora-5.-kolo-Liga-nacija Izvor: MN PRESS

Srbiju "kiks" Rumuna protiv Litvanije (21.00) deli od "B" divizije Lige nacija.

"Orlovi" su došli do treće pobede u ovom takmičenju, i druge nad Crnom Gorom, zahvaljujući odličnih petnaestak minuta u prvom poluvremenu kada smo postigli dva gola, promašili penal i imali još tri velike šanse.

Počelo je sjajnim dodavanjem Tadića za Ljajića u 30. minutu, već u 32. je Mitrović duplirao prednost na pas Kolarova, ali je nažalost u 39. nastavio lošu tradiciju Srbije s penala.

Izborio ga je Nemanja Matić, Dušan Tadić je odlučio da šansu ukaže Mitroviću, međutim on je loptu "panenkom" lansirao preko gola, da bi do kraja poluvremena Srbija propustila šansu da "ubije" meč.

Kao po nepisanim fudbalskim pravilima, to je dalo "krila" Crnogorcima koji su bili u naletu u nastavku meča, uspeli su da smanje, ne i da pokvare slavlje publike na "Rajku Mitiću".

SRBIJA - CRNA GORA 2:1 (2:0)


Srbija je prilično "tanko" odigrala prvih 30 minuta i gosti su preko Mugoše i Jovovića ozbiljno zapretili, da bi nakon kornera posle šuta potonjeg - "orlovi" odigrali školsku kontru.

Dušan Tadić je imao odličan pregled igre - nekoliko opcija za dodavanje pošto su njegovi saigrači odlično pratili akciju - a, na kraju se odlučio za Adema Ljajića koji je lepo primio loptu, spoljnim delom desne kopačke je namestio za šut, a onda "opalio" levom u suprotni ugao.

To je dalo energiju "orlovima" koji su u narednih petnaestak minuta prosto "pojeli" Crnu Goru, pa je već u 32. na semaforu, pred oko 15.416 gledalaca, pisalo i 2:0.

Aleksandar Kolarov je "probio" po levoj strani i njegov pas je "osetio" Aleksandar Mitrović, pa je samo "bocnuo" loptu špicem kopačke nakon što je umakao kapitenu Simiću, kome to nije bila i jedina loša reakcija ovog popodneva.

U 39. minutu je sapleo Nemanju Matića u kaznenom prostoru - bar po proceni sudije Maljenka iako je utisak posle snimka da se naš kapiten "samošutnuo" - no, gola nije bilo.


Aleksandar Mitrović je ovoga puta bio izvođač, ali za razliku od meča s Rumunjom -sada nije bio dobar realizator... To je već treći promašeni penal Srbije u Ligi nacija, prvi za Mitrovića, koji je pomalo nonšalantno prišao lopti i "panenku" lansirao preko gola.

Luka Jović je zaigrao u poslednjih desetak minuta utakmice umesto Aleksandra Mitrovića, pa tako ni ovoga puta nismo videli "tandem" dvojice napadača kakav se već nedeljama unaza najavljivao u srpskim medijima zbog forme dvojice igrača.

Do kraja poluvremena dva puta je imao šansu da glavom savlada Petkovića, jednom je asistirao Gaćinoviću, dok je i Maksimović bio neprecizan iz povoljne šanse.

Sigurno su mnogi na stadionu tada komentarisali da "se nadaju da nećemo žaliti u nastavku zbog propuštenih šansi", ali se upravo to - kao po nepisanom pravilu i desilo...

Imala je Srbija još nekoliko šansi iz kontri, ali je ulazak Boljevića u igru definitivno "razmrdao" goste koji su bili sve bliži i bliži golu Rajkovića, pogodili iz ofsajda (sporna situacija), a onda i regularno posle akcije Nebojše Kosovića i Stefana Mugoše u 70. minutu.

Bio je napadač "sokolova" u još jednoj šansi posle greške Veljkovića, pripretili su Janković, kao i Jovović i Đorđević, ali su "orlovi" uprkos slabijem izdanju izdržali do kraja meča.

SRBIJA: Rajković - Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov - Maksimović, Matić - Gaćinović (od 71. Lukić), Tadić, Ljajić (od 90. Jović) - Mitrović (od 82. Jović).

CRNA GORA: Petković - Marušić, Kopitović, Simić, Vešović - Kosović, Šćekić (od 46. Boljević), Jovović, Ivanić, Janković (od 82. Đorđević) - Mugoša.

Meč je sudio Alberto Undijano Maljenko iz Španije.

DIVIZIJA C - GRUPA "D", 5. KOLO

Srbija - Crna Gora 2:1 (2:0)
/Ljajić 30, Mitrović 32 - Mugoša 70/

Rumunija - Litvanija (21.00)

TABELA: Srbija (+1) 11, Crna Gora (+1) 7, Rumunija 6, Litvanija 0.

Izvor: MN PRESS


N   A    J    A   V   A

"Orlovi" ove subote mogu da se vinu u "B" diviziju, ali za takav rezultat potrebna je pobeda protiv Crne Gore ovog popodneva na "Rajku Mitiću" (15.00), odnosno da Rumunija ne slavi protiv Litvanije u večernjem terminu (21.00).

Osim plasmana u viši rang, Srbija bi dobila i drugu šansu u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za predstojeći EURO, a s obzirom na istorijat kvalifikacija u ovom veku - to nije na odmet.


Mladen Krstajić je imao problema s povredama nekolicine igrača, ali dobra vest je da se u "pogon" vraćaju dvojica najiskusnijih Aleksandar Kolarov i Nemanja Matić koji će doneti sigurnost u odbranu i vezni red, koji još uvek u svojim nogama nisu imali fudbaleri s manje staža u dresu s nacionalnim grbom, koji su ih uzgred dobro odmenili u oktobru, Saša Lukić i Milan Rodić.

U odnosu na pobedu u Podgorici (2:0) novi je i golman (Rajković umesto Dmitrovića), dok se Ljajić - koji je takođe bio povređen - vraća u startnih 11 na mesto Andrije Živkovića.

Prethodnih dana u javnosti se govorilo o tome da bi Mladen Krstajić trebalo da pokuša formaciju s dva napadača s obzirom na formu Luke Jovića u Frankfurtu, ali se to - bar od početka susreta - neće desiti, ali pošto je mladi napadač na klupi, nije nemoguće da ih vidimo u paru.

Posebno ako Crnogorci zaigraju zatvoreno, a Aleksandar Mitrović, koji je postigao već 10 golova za Srbiju u 2018. godini, bude imao problema.

Reporter MONDA je na licu mesta, tako da vas ovde očekuju fotografije i izjave!

IZ MINUTA U MINUT:

90+2' - KRAJ! POBEDA SRBIJE!

90' - Radonjić umesto Ljajića, još dva minuta.

87' -
Matić startuje neoprezno na Boljeviću i dobija žuti karton.

84' - Jovović!

Odličan šut sa dvadesetak metara, lopta je "lelujala", ali uspeva da je iskontroliše Radonjić. Posle kornera u šansi je bio Đorđević koji sa pet metara promašuje loptu...

82' -
Marko Janković izlazi iz igre, a na terenu je Luka Đorđević, dok će i Krstajić obaviti izmenu i dati šansu Luki Joviću mesto Aleksandra Mitrovića.

79' -
Tadić šutira pored gola nakon kornera, konačno da se i Srbija probudi.

75' -
Janković kači Lukića po listu i dobija žuti karton.

73' - Janković!

Već ozbiljni problemi za Srbiju, niko ne može da uđe u blok igračima Crne Gore koji su sada već redovni gosti u našem kaznenom prostoru. Srećom, nakon šuta Jankovića na pravom mestu je bio Predrag Rajković.

71' -
Menja Krstajić - Lukić umesto Gaćinovića, a Mugoša odmah u novoj šansi posle greške Veljkovića, srećom ide lopta pored gola.

70' - GOL! CRNA GORA SMANJUJE! 2:1!

Videlo se da Crna Gora diže svoj nivo igre i dolazi do gola.

Nebojša Kosović je napravio "džumbus" u odbrani naše reprezentacije, olako ga je pustio Nemanja Matić, pa je povratnu loptu Stefan Mugoša lako spremio u mrežu nemoćnog Predraga Rajkovića.

66' - Ivanić!

Snažan šut sa više od 25 metara fudbalera BATE Borisova, namučio se Rajković da zaustavi tu loptu, ali ju je uhvatio iz drugog puta.

64' -
Solidna kontra Gaćinovića, ali Crna Gora sve opasnija pred našim golom, definitivno je Boljević uneo živost u njihovu igru.

62' -
Žuti karton za Gaćinovića posle lošeg starta na Vešoviću.

59' - Mugoša! Ofsajd!

Prekid za Crnu Goru iskosa sa desne strane posle faula Kolarova i gol koji postiže Stefan Mugoša, ali iz ofsajda... Pomoćni sudija je signalizirao nedozvoljen položaj pošto je ocenio da je odbrana Srbije izvela dobru zamku, međutim usporeni snimak to i ne potvrđuje. Veoma moguće da Mugoša nije bio ispred poslednjeg igrača Srbije.

57' -
Fenomenalna dijagonala Matića koji danas zaista igra dobro, ali Rukavina po već treći ili četvrti put očajno diže loptu za napadače koji čekaju u kaznenom prostoru. Šteta, činilo se da bi i po zemlji Mitrović došao prvi do lopte.

49' -
Kolarov "tuče" iz slobodnog udarca, ali bez intervencije za Petkovića. Metar pored gola.

46' -
Tumbaković odmah na startu drugog dela menja Šćekića i uvodi Boljevića.

45' - Mitrović!

Velika šansa za Srbiju, opet glavom. Sada je Mitrović nadskočio sve posle centaršuta Kolarova, ali uspeo je Petković da "izvadi" loptu iz mreže, dok je drugi put ona prohujala pored dalje stative. Fenomenalnih dvadesetak minuta za Srbiju, pa pauza!

44' - Maksimović!

Lepa i duga akcija Srbije koju je umalo golom krunisao Maksimović. Gaćinović ga je lepo našao na drugoj stativi, ali lopta pogađa spoljni deo mreže.

39' - Promašaj Aleksandra Mitrovića!

Ne da nam se sa penalima u ovom ciklusu. Istina, Mitrović je već jednom bio precizan sa "bele tačke", ali je sada iz nekog razloga želeo da izvede "panenku" i to je uradio katastrofalno pošto je lopta otišla preko gola.

38' - Penal!

Nemanja Matić pada u kaznenom prostoru. Utisak je da je kapiten Srbije sam sebe udario posle promašaja lopte, ali bio je tu i Simić uz njega... Penal!

37' - Gaćinović!

Raspala se odbrana Crne Gore, Mitrović fenomenalno spušta loptu pored Simića za Gaćinovića, ali je ovaj otišao isuviše u stranu za bolji položaj.

36' -
Kakav bezobrazluk kapitena "sokolova" Simića koji je pesnicom udario u potiljak Mitrovića (!?!?!) i za to je dobio samo žuti karton.

32' - GOOOOOOOOL! MITROVIĆ! 2:0!

Sve se okrenulo za 120 sekundi...


Osetila je i publika da se sada "lomi" meč, a osetili su to i Aleksandar Kolarov i Aleksandar Mitrović koji su iskoristili to što je odbrana Crne Gore zaspala. Umakao je napadač Simiću, tražio loptu od Kolarova, koji ga je uspešno pronašao.

Samo je "bocnuo" loptu u mrežu Petkovića, za 11. gol u dresu Srbije u 2018!

Izvor: MN PRESS


30' - GOOOOOOOOL! LJAJIĆ! 1:0!

Taman kada smo ih kritikovali - Srbija odgovara na pravi način!

Posle kornera koji je usledio nakon Jovovićevog šuta, Srbija je na fantastičan način izvela ubitačnu kontru i savladala Petkovića. Lepo je vukao loptu Tadić, imao više opcija, izabrao je Ljajića, a ovaj nije izdao njegovo poverenje...

Istrčao je pred Simića, lepo namestio loptu desnom spoljnom, pa levom pogodio za gol u dresu Srbije koji se dugo čekao.

29' -
Jovović sada u prodoru i može se reći da Crna Gora igra sve bolje dok Srbija deluje potpuno konfuzno, posebno defanzivi.

26' -
Sumnjiva situacija i može se reći sreća za Srbiju što je pomoćni sudija digao ofsajd zastavicu jer je Mugoša krenuo sam ka golu...

19' - Mugoša!

Majstor je Mirko Ivanić i ponovo je njegov pas napravio razliku... Odlično je video Mugošu kako utrčava, između dva igrača Srbije mu je dodao loptu, napadač je imao ispred sebe Veljkovića, našao je mesto za šut, ali odlična reakcija Rajkovića.

17' -
Prva greška Maksimovića na meču, ali odično Veljković ulazi u putanju Jankoviću i lako ga zaustavlja u - delovalo je tako - opasnoj kontri gostiju.

15' -
"Kosovo, Srbija" ori se stadionom, a upravo je to poruka zbog koje je Fudbalski savez Rumunije kažnjen od strane UEFA tokom oktobra. Dovikivanje s tribinom na kojoj su navijači Crne Gore "nije uspelo". Na severnoj tribini je razvijen transparent "Hvala braćo Rumuni" zbog prethodno objašnjenog razloga.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


10' -
Za sada potpuna kontrola terena reprezentacije Srbije, igra se strpljivo i traži pas u poslednju trećinu gde Ljajić, Gaćinović i Tadić pokušavaju da odigraju s Mitrovićem, ali Crnogorci se za sada vrlo organizovano brane.

5' -
Oštar start Stefana Mugoše na Tadiću, na sredini terena, i Maljenko pokazuje žuti karton.

1' -
Meč je počeo i odmah šut Kolarova pored gola, pa na sličan način odgovara Jovović.

- Sada već oko 15 hiljada navijača.

- Tek poneki zvižduk za himnu Crne Gore, ali čuli su se i aplauzi.


- U startnih 11 Crne Gore čak trojica sadašnjih fudbalera Partizana, ukupno četvorica iz Superlige.

- Suspenzije za meč sa Litvanijom prete Milenkoviću, Maksimoviću, Kolarovu, Tadiću i Mitroviću. Ukoliko danas dobiju žuti karton, neće igrati za tri dana u Humskoj.

- Oko 10.000 navijača trenutno na "Rajku Mitiću", a tu su i Crnogorci.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Pročitajte i šta je rekao selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković pred ovaj meč...OVDE!

- Nemanja Matić je govorio i o "cvetu" koji je digao veliku buru u Britaniji... OVDE!

- Kakva su očekivanja Mladena Krstajića pred ovaj meč? Čitajte OVDE!

- Grupa navijača se skupila ispred Hrama oko sat vremena pred početak utakmice, ali teško da ćemo videti veliku posetu danas. Iz FSS je juče rečeno da se očekuje oko 30.000 gledalaca, no na sat vremena pred početak utakmice nema gužve na Autokomandi, tako da je veliko pitanje da li će poseta biti dobra ovog hladnog popodneva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC