• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majnc srećniji od Fortune

Autor mondo.ba

Šut Žan Filipa Matete i loša reakcija Mikaela Rensinga odlučili duel Fortune i Majnca u Diseldorfu koji su dobili gosti.

Fudbaleri Fortune i Majnca otvorili su 13. kolo Bundeslige, a uprkos svom imenu domaći fudbaleri nisu imali sreće i upisali su osmi poraz u sezoni koji ih je ostavio na dnu tabele.

Pobjeda nad Hertom i remi sa Bajernom podigli su samopouzdanje ekipe Fridhelma Funkela, ali taj balon izduvan je u petak uveče na Espri Areni u Diseldorfu.

Majnc je pogotkom Matete stigao do pobjede 1:0 i nastavio pozitivan niz u duelima sa Fortunom.

Upravo Fortuna je jedini klub Bundeslige od kojeg Majnc nikada nije izgubio. Istina, odigrali su samo sva bundesligaška duela, ali ekipa iz Diseldorfa nikada nije slavila ni u kup takmičenjima ni „cvajti“.

Volju da to promijeni Fortuna je u petak uveče pokazala tek u prvom poluvremenu, a onda i u finišu utakmice, kada je krenula na sve ili ništa.

U prvih 45 minuta nedostajalo je koncentracije mladom Lukebakiju, koji je Bajernu zabio het-trik u prošlom kolu, a u završnici meča Robin Centner činio je čuda pred golom Majnca i u nekoliko navrata odbranio odlične šanse igrača Fortune.

Twitter Embed Code

Nedostajalo je i malo sreće Fortuni, posebno nakon šuta Karamana u sudijskoj nadoknadi kada je lopta završila metar pored gola.

I Mikael Rensing bio je na visini zadatka i u nekoliko navrata spasio svoju mrežu, međutim, mogao je možda bolje da reaguje u 67. minutu, kada je Mateta šutirao, nakon što je nekoliko puta „slomio“ svog čuvara.

Majnc je ovim golom stigao do osme pobjede u sezoni i popeo se na odličnu osmu poziciju na tabeli. 

Na drugoj strani ekipa Fridhelma Funkelma, koji je upisao prvi poraz kao trener u duelima sa Majncom, ostala je u zoni ispadanja sa devet bodova iz 14 utakmica.

Bundesliga 13. kolo

Diseldorf – Majnc 0:1 (0:0)
/Mateta 67/

Subota

Borusija Dortmund – Frajburg (15.30)
Hanover – Herta
Štutgart – Augsburg
Verder – Bajern
Hofenhajm – Šalke (18.30)

Nedjelja
Lajpcig – Borusija Menhengladbah (15.30)
Ajntraht  - Volfsburg (18.00)

Ponedjeljak
Nirnberg – Bajer Leverkuzen (20.30)

TABELA: Borusija Dortmund 30, Borusija Menhengladbah 26, Ajntraht 23, Lajpcig 22, Bajern 21, Hofenhajm 20, Verder 18, Majnc (+1) 18, Herta 17, Volfsburg 15, Frajburg 14, Bajer 14, Augzburg 13, Šalke 13, Nirnberg 10, Hanover 9, Diseldorf (+1)  9, Štutgart 8

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC