• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometaši se trgli i savladali Tunis

Autor mondo.rs

Vukašin Vorkapić i Lazar Kukić najefikasniji.

 Rukomet prijateljska - Srbija - Tunis 29-25 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije pobijedili su u Smederevu selekciju Tunisa 29:25 (12:12), u pripremnoj utakmici za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Najefikasniji bili su Vukašin Vorkapić i Lazar Kukić sa po četiri gola. Golman Svetislav Verkić imao je šest odbrana, a Dejan Milosavljev pet.

Reprezentativci Srbije nastaviće pripreme 1. januara, a 4. i 5. će igrati dvije utakmice sa Makedonijom u Skoplju. "Orlovi" 9. januara putuju u Berlin, gdje će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Rusijom, Francuskom, Brazilom i Korejom.

Prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i Njemačkoj igraće 11. januara protiv Rusije.

Prvi saradnik selektora Nenada Peruničića u stručnom štabu, Nedeljko Jovanović rekao je da je večeras ostvarena važna pobjeda, posebno poslije niza poraza u pripremnim utakmicama.

"Bilo nam je mnogo značajno jer smo imali tri utakmice u ovom sastavu, (Belgija, Švajcarska i Tunis) u kojima smo izgubili. Bilo je potrebno ovo da se desi da ne bismo ušli u kolosjek gubljenja utakmica. Ne smemo da se mirimo s tim. Moramo da se borimo", rekao je Jovanović.

Nekadašnji reprezentativac naveo je da ekipa ne može mnogo da obećava pred početak takmičenja, pošto je u izuzetno teškoj grupi.

"Potrebno je vrijeme, žrtva će biti na nivou rada i utakmica. Biće grešaka i gubljenja, ali ono što možemo da obećamo je da ćemo Nenad i ja prenijeti naše znanje. Ako to bude mali korak u oporavku srpskog rukometa, bićemo jako zadovoljni".

Golman Svetislav Verkić rekao je da je ekipa protekle nedelje dobro radila i da su igrači došli potrošeni poslije teške polusezone, ali da kvalitet postoji.

"Ova ekipa je večeras pokazala da ima kvalitet i karakter, odnosno, da srpska javnost ima čemu da se nada na Svjetskom prvenstvu", ocenio je Verkić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC