• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tvrd orah" Fučovič: Novak se naradio za četvrtfinale

Autor mondo.rs

Đoković izgubio set u drugom kolu turnira u Dohi, ali uspeo da izbori plasman među osmoricu najboljih

Marton Fučovič žestoko je namučio Novaka Đokovića u drugom kolu turnira u Dohi.

Mađar, koji na ATP listi zauzima 36. mesto, pokazao se kao težak rival, ali je najbolji teniser sveta uspeo da slavi posle preokreta.

Đoković - Fučovič 4:6, 6:4, 6:1, posle dva sata i tri minuta igre.

Novak nije igrao na nivou kao u prvom meču u Kataru protiv Damira Džumhura, a Mađar je to iskoristio i poveo 1:0 u setovima.

I u drugom setu bio je težak rival. Igrao je raterećeno, stizao je na svaki deo terena, pogađao je sve, a najbolji pokazatelj koliko je bio nezgodan rival pokazuje podatak da najboljem teniseru sveta nije dozvolio da stigne do brejk lopte punih 20 gemova!

Ipak, Đoković je u finišu drugog seta pri vođstvu 5:4, konačno slomio otpor rivala, poveo 30:0, a onda i stigao do dve brejk prilike. Prvu nije iskoristio, ali jeste drugu, i to nakon što je Mađar prekinuo igru i tražio čelindž, smatrajući da je Novakova lopta izašla van terena. Pogrešio je za milimetar, ali ga je ta greška skupo koštala - gubitka seta.

To nije bio samo trenutak rezultatskog preokreta, već i psihološkog, jer je srpski as nakon toga po ko zna koji put pokazao koliko je mentalno jak.

On je u potpunosti preuzeo konce igre, poveo 4:0, što je za Fučoviča bila nedostižna razlika. Istina, uporni Mađar je uspeo da vrati jedan brejk (1:4), ali ne i više od toga.

Oficijalni spiker turnira uporedio je borbu na terenu sa onom u filmu Roki 4, gde se glavni junak teško izborio sa ruskim bokserom Ivanom Dragom.

"To je bila savršena slika našeg duela. Marton je bio bolji u prva dva seta. Igrao je odlično sa osnovne linije, šetao me je po terenu, vodio igru. Bio sam sateran u ćošak, ali sam uspeo da se izvučem. Čestitam mu na zaista odličnoj igri. Ta linija u 10. gemu drugog seta bila je prekretnica", rekao je Đoković posle pobede.

On je zahvalio i publici u Dohi.

"Tražio sam često podršku sa tribina, dobio sam je i hvala vam zbog toga. Značilo mi je. Iz ovog meča ću izvući samo pozitivne stvari", naveo je srpski teniser koga do kraja dana očekuje i dubl meč sa bratom Markom u drugom kolu protiv Dušana Lajovića i Damira Džumhura.

Đoković, koji je prvi nosilac u Dohi, za plasman u polufinale igraće sa pobednikom meča između Rusa Andreja Rubljeva i petog favorita za trofej, Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Turnir u Dohi, na kojem je i Dušan Lajović izborio plasman u četvrtfinale, igra se za nagradni fond od 1.313.215 dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC