• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan bez pune podrške, a "mora" da pobedi

Autor mondo.rs

Crno-beli dočekuju Mornar, koji ih je u mečevima za bodove savladao tri puta zaredom.

 Partizan bez pune podrške, a "mora" da pobedi Izvor: MN PRESS

Nova godina je za košarkaše Partizana počela propuštenom šansom za "brejk" protiv Ritasa, u prvom kolu Top 16 faze Evrokupa, a žal za pobedom u Litvaniji pokušaće da pretoče u motiv da u narednih nedelju dana naprave seriju dobrih rezultata na svom parketu.

Već u subotu od 19.00, u okviru 14. kola ABA lige, crno-beli dočekuju Mornar, u sredu im stiže Alba, a naredne subote Krka.

Dakle, nema putovanja, utakmice mogu da se pripremaju u takoreći idealnim uslovima, ali biće i psihološkog pritiska usled "moranja" u susretima sa Mornarom i Krkom, jer od njihovog ishoda zavisi razvoj borbe za plasman u plej-of, a protiv Barana će se i sama utakmica igrati u neuobičajenoj atmosferi.

Podsećamo da je zbog incidenata na meču protiv Cedevite disciplinski sudija lige kaznio Partizan zatvaranjem tribina u prvoj sledećoj utakmici kod kuće, tako da će u subotu uveče publike biti samo u parteru (iza koševa) i u ložama.

DEBITUJE NOVI CENTAR

Nikola Janković prešao je u Partizan iz Estudijantesa na prelasku 2018. u 2019. godinu. Nije bilo realno da bez treninga otputuje u Litvaniju i nastupi protiv Ritasa, ali bi protiv Mornara trebalo da "overi" svoj povratak na parkete ABA lige. Podsećamo da je Janković ranije igrao za Olimpiju i Megu.

Trener Andrea Trinkijeri naravno ne razmišlja o tome, već samo kako da od svojih izabranika dobije 40, ili što više minuta kvalitetne igre i koncentrisanog nastupa.

"Čeka nas duel sa ekipom koja nas je već jednom pobedila i 'isprebijala' ove sezone. Da nam se to ne bi desilo ponovo, moramo da odigramo sa daleko više fokusa u odbrani i u napadu i da shvatimo na koji način oni igraju. Samo tako ćemo na terenu biti bolji od njih", naveo je Trinkijeri.

Kada je Mornar u sezoni 2016/17 debitovao u regionalnom takmičenju, crno-beli su ga savladali i u Baru i u Beogradu. Tradicija neizvesnih okršaja nastavljena je i 2017/18, pa i jesenas u Baru, s tim da je u sva tri poslednja duela slavio Mornar!

U trećem kolu rezultat je bio 97:94 za domaći tim, uz 26 poena Nemanje Vranješa i 23 poena Bronsona Keniga, koji više ne nosi plavi dres.

Generalno su i jedna i druga ekipa doživele promene (Partizan je smenio i trenera), pa zato ne treba izvoditi puno pretpostavki na osnovu te utakmice. Možda je samo relevantno reći da i jedni i drugi imaju po tri pobede u poslednja četiri kola.

"Igrači Mornara mogu da budu veoma nezgodni ako uđu u dobar šuterski ritam, tada su u stanju da svakoj ekipi naprave probleme. Naša želja je da im to onemogućimo i da utakmicu odigramo na način koji nama više odgovara. Ovaj meč, kao i svaki naredni u ABA ligi, za nas je veoma važan. Zbog toga moramo da budemo na maksimumu tokom čitavog njegovog toka", poručio je Rade Zagorac.

Janković od danas crno-beli: Glavni razlog - Trinkijeri


PAROVI 14. KOLA:

petak

Krka - Crvena zvezda 18.00
Cibona - FMP 18.00
Zadar - Olimpija 20.00

subota

Partizan - Mornar 19.00
Mega - Cedevita 21.00

nedelja

Budućnost - Igokea 17.00

TABELA: Zvezda 13-0, Cedevita 9-4, Budućnost 8-5, Mega 8-5, Partizan 7-6, FMP 6-7, Igokea 5-8, Mornar 5-8, Cibona 5-8, Olimpija 4-9, Zadar 4-9, Krka 4-9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC