• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ku**ite se u Splitu, kakvo je more u februaru?"

Autor mondo.rs

"Da ste napravili selfi i stavili ga na Instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom...", napisao je gradski odbornik u Splitu na svom Facebook nalogu.

 "Ku**ite se u Splitu, kakvo je more u februaru?" Izvor: MN PRESS

Mnogi u Hrvatskoj, između ostalih i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, Vlada RH, Olimpijski i Vaterpolo savez i gradonačelnik Splita, osudili su huliganski napad na vaterpoliste Crvene zvezde na jadranskom šetalištu.

Međutim, ima i onih koji i u njima vide krivce za incident...

Član stranke Nezavisni za Hrvatsku i splitski gradski odbornik Martin Pauk je na svom Facebook profilu "prepričao" priču o navodnom iskustvu (imena se ne spominju) koji su hrvatski vaterpolisti imali u Beogradu, uz poruku da su igrači Zvezde jasno provocirali.

Političar iz Splita je napisao da su se "srpski vaterpolisti šepurili splitskom Rivom u dresovima Zvezde" i da su pritom imali stav "vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa".

"E pa 'delije' drage, siguran sam da biste, da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negde kod fontane stali, napravili selfi i stavili ga na Instagram te se kur*ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste prošetali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste 'moćni', 'ogromni', 'snažni'. Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru", napisao je Pauk uz post skriptum da je fizičko nasilje za osudu, kao i provociranje.

U međuvremenu je Martin Pauk ovaj "post" i anegdotu o poseti splitskih vaterpolista Beogradu uklonio sa Facebooka, ali je portal "Index" preneo pre nego što se to desilo.


Naveo je da je njegov prijatelj s fakulteta, koji je igrao za više splitskih vaterpolo klubova gostovao jednom u prestonici Srbije i da su tada on i njegovi saigrači pokušavali da budu neprimetni; ostavili su u hotelu trenerke s klupskim grbom, obukli civilnu odeću i šetali mirno.


"Bili su pristojni do te mere da su se prilagodili domaćinu pa su se pre samog ulaska u piceriju dogovorili da neće glasno da pričaju, a kad konobar dođe po narudžbu, da naruče na srpskom jeziku, i 'to dve mešane pice i četiri piva', kako konobar po naglasku ne bi shvatio odakle su i da tako ne upadnu u problem".

"Kad je konobar stigao, najstariji vaterpolista je samo kratko rekao: 'Dve mešane pice i četiri piva'. Konobar ga posluša, nasmeje se i dobaci pica-majstoru: 'Daj dve kombinovane za ustaše u ćošku'. Naši vaterpolisti su prebledeli, nije im bilo svejedno. Nisu imali pojma kako je konobar iz samo jedne rečenice, i to izrečene na srpskom jeziku, uspeo da shvati da su Hrvati. Kad se konobar vratio, doneo je pice i četiri piva. Najstariji vaterpolista mu reče da ne žele nikakve probleme i pristojno ga upita kako je uspeo da shvati, kad su došli u običnoj odeći i naručili na srpskom. Konobar razvuče osmeh od uveta do uveta, namigne i kaže im da se u Srbiji ne kaže mešana, nego kombinovana pica. Uz to je još dodao, pošto su tako dobri gosti, da kuća časti pićem".

Ljude koji ga prate na Facebooku upitao je da li su shvatili poentu priče?

"Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dođu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja i još naruče na jeziku domaćina da bi se uklopili, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene Zvezde sa stavom 'vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa'".

Ipak, Martin Pauk je u čitavoj priči propustio da spomene da su vaterpolisti Zvezde grb svog kluba sakrivali ispod jakne dok su se napadači pojavili planirano.

U međuvremenu su uhapšena trojica huligana, a na fotografijama koje je ekskluzivno objavio portal "Jutarnji list", jasno je vidljivo da je grupa momaka koja je izazvala incidente "iz sačekuše" napala vaterpoliste šipkama i štanglama...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC