• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njemu je bilo najteže u Vilnjusu!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Nimalo nije lako preći više od 1.700 kilometara od Banjaluke do prestonice Litvanije i na kraju samo posmatrati svoje klupske drugove kako se bore u dresu banjalučkog Borca m:tel.

 Arman Beširević, RK Borac, njemu najteže u Vilnjusu Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

To se desilo Armanu Bešireviću, golmanu banjalučkog tima, koji je "otpao" u odabiru trenera Mirka Mikića za prvu utakmicu osmine finala EHF Čelendž kupa protiv Švijese.

Beširević je bio 17. igrač "Velikana iz Gospodske", pa je zajedno sa prijateljima kluba i novinarima iz Banjaluke pratio utakmicu sa "balkona" dvorane Univerzitetskog centra u Vilnjusu.

Kao što se ne štedi kad dobije priliku da brani gol crveno-plavih, tako nije štedio ni grlo niti dlanove da se i na dalekom sjeveru Evrope čuje skandiranje: "Borac, Borac...".

Po svemu sudeći Mikić je stvorio odličnu atmosferu i hemiju u svlačionici, s obzirom da momci iz raznih sredina i godišta nisu samo saigrači već i pravi prijatelji, koji su usvojili maksimu "musketara" Aleksandra Dime: "Svi za jednog, jedan za sve".

A na vrhu te "musketarske" piramide je D'Artanjan Mikić, "prvi među jednakima", za kojeg je nekoliko igrača u neformalnim razgovorima sa izvještačima iz Vilnjusa upotrijebilo rečenicu da bi "za Miku i poginuli ako treba".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po povratku iz Litvanije, preko Beča i Zagreba, Beširević je priznao da svi u ekipi izuzetno poštuju Mikića, koji je možda i najviše doprinio velikom uspjehu svojim "ljudskim" pristupom prema rukometašima.

MONDO U LITVANIJI

"Svi smo stvarno u pravom smislu dio tima, bilo da smo na terenu, sjedimo na klupi ili navijamo na tribinama, ali naravno, svi bismo voljeli da igramo. Zato treniramo i živimo. Nije ugodan osjećaj kad ne možete da pomognete svojim saigračima, to je svakako najteže jer je neuporedivo lakše da 'uskočite' i pomognete nego da sve posmatrate sa strane. Na sreću, odigrali smo odlično u Vilnjusu i nije bilo potrebe da se posebno nerviram, osim možda u par minuta drugog poluvremena kad su Litvanci prišli na dva razlike", rekao je Beširević.

Prema njegovim riječima, bez obzira na 13 pogodaka prednosti iz Litvanije (16:29), u revanšu očekuje rukometni spektakl u Banjaluci i potvrdu plasmana u četvrtfinale evropskog takmičenja.

"Banjalučani, ispunite dvoranu 'Borik' da zajedno proslavimo novu pobjedu i prolaz u narednu rundu takmičenja".

Utakmica između Borca m:tel i litvanske Švijese igra se u subotu s početkom u 20 časova.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

To je naš brat Mikac.... živio i samo tako nastavi....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC