• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" otputovali u Češku, četvorica precrtana

Selektor Vedran Bosnić nije mogao da računa na povrijeđenog Sulejmanovića, dok su trojica košarkaša bili prekobrojni.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u nedjelju poslijepodne okupila na pripremama u Zenici, otputovala je jutros u Češku, gdje ih u četvrtak u Pardubicama (18.00i) očekuje posljednji gostujući duel kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Selektor Vedran Bosnić za Fenu je rekao da na put ide 12 igrača.

Povrijeđeni Emir Sulejmanović ostaje i on će u Zenici vježbati s pomoćnim trenerom Tihomirom Mustapićem, kao i Ibrahim Durmo, Nedim Buza i Ismet Sejfić, koji su ovog puta prekobrojni.

"Kada se vratimo, oni se opet priključuju. Sada sam se odlučio za ovih 12 igrača, ranije su bili neki drugi. Uglavnom, rotiramo sve igrače. Oni su u konkurenciju za utakmicu protiv Bugarske (nedjelja, 24. februara u Zenici)“, rekao  je Bosnić, kojeg ne napušta optimizam.

„Optimizma ima uvijek. Od prvog dana od kada se uđe u hotel, kada smo svi zajedno, kada treniramo, kada je dobra atmosfera...Optimizam je tu. Energija je dobra, ali svi znaju da je jako kratko vrijeme“, rekao je selektor BIH.

Reprezentativce BiH  do Češke očekuje 14 sati dug put autobusom.

"Sutra imamo ta dva treninga i utakmicu u četvrtak. Jučer smo imali jako borben trening. Vidjela se ta energija i idemo da se borimo“, rekao je  Bosnić

On smatra da će Česi nastupiti sa sličnom ekipom kao i u prvom meču, 16. septembra prošle godine u Sarajevu, nakon kojeg su Česi poraženi kući od Francuske (65:79) i u gostima kod Rusije (61:81).

Česi su u septembarskom meču bili bolji te slavili s 80:85, ali da će im ovog puta sigurno izostati NBA igrač Tomas Satoranski te euroligaški centar Jan Veseli, koji je povrijeđen u Fenerbahčeu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC