• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Valjak" gazio Proleter, pa stao pre vremena! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Proleter 3:0 u 23. kolu i napravio lepu uvertiru pred "večiti derbi" narednog vikenda. Raspoložen napad crno-belih, Nebojša Kosović odličan… Mirković odmarao za Zvezdu.

 "Valjak" gazio Proleter, pa stao pre vremena! (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Koliko puta je ove sezone trener Partizana Zoran "Bata" Mirković" ponovio da je gol na vreme (u prvom poluvremenu) put ka sigurnoj pobedi? Ponavljao je strateg crno-belih ove reči iz kola u kolo, a sada konačno može da bude zadovoljan.

Ne samo da su njegovi puleni poveli na vreme protiv Proletera iz Novog Sada, već su odmah na početku stekli i brojčanu prednost, jer je sudija Lazar Tripković potpuno zasluženo pokazao crveni karton Zariji Lambuliću u 17, nepun minut pošto je Nemanja Nikolić doveo domaćine do prednosti.

Partizan – Proleter 3:0 (3:0)!


Strelac druga dva pogotka za Partizan bio je Rikardo Gomeš, koji je tako stigao do brojke od 13. golova ove sezone, dok je Nikolić na šest.


Crno-beli su odigrali prvo poluvreme u petoj brzini, a drugo, svesno po nalogu s klupe, u drugoj. Razlog je taj da bi se smanjio rizik od povreda pred derbi sa Zvezdom, ali i da bi se pojedinci, poput Marka Valijentea, Nemanje R. Miletića i Gorana Zakarića odmorili i sačuvali od kartona. Mirković među 20 igrača nije imao i tandem "vezista" Zorana Tošića i Sašu Zdjelara, koji je pre nedelju dana u Bačkoj Palanci bio među najboljima.

Suočen sa brojnim povredama, od kojih je poslednja Svetozara Markovića, strah trenera Partizana je opravdan, a, na kraju krajeva, uspeo je u svojoj nameri. U "vatru je bacio" mladog Strahinju Pavlovića, koji je u 23. kolu upisao prve minute za crno-bele u seniorskoj konkurenciji. Posla nije imao gotovo uopšte, ali je posle jednog neopreznog starta zaradio žuti karton, čime je samo potvrdio svoje reči da je bezkompromisni borac.

Mnogo bolje Partizan deluje u drugom delu sezone sa dvojicom napadača i posebno je bio raspoložen u prvom poluvremenu duela sa Proleterom, kada je iz igre i lepih akcija, akcijama po bokovima, ali i loptama kroz sredinu za najisturenije igrače stizao do šansi i golova. Još da linijski sudija Marko Dimitrijević u dva navrata oštetio Beograđane, kada je dosudio ofsajde Rikardu...

Nebojša Kosović je sjajno odradio posao na sredini terena i u par situacija prelepim loptama kroz sredinu "spojio" Rikarda sa protivničkim golom.

Partizan je poveo u 16. minutu. Posle auta Rikardo je loptu poslao u sredinu, Kosović je propustio na šest-sedam metara od gola, a tamo je spreman bio Nemanja Nikolić - 1:0.

U 40. je strelac bio Rikardo Gomeš na asistenciju Nikolića. Nekoliko puta je golgeter Partizana uhvaćen u ofsajdu, ali kod drugog gola sve je bilo čisto. Rikardo je "zarolao" loptu, prevario Vesića i rutinski zatresao mrežu.

Konačan rezultat postavljen je u 45. minutu. Kosović je zaslužio i upisao asistenciju, a Rikardu uopšte nije bilo teško da postigne 13. gol u sezoni. Samo je postavio nogu i loptu skrenuo u mrežu.

Partizan je na startu prolećnog dela sezone vezao dve pobedu, ali razliku u odnosu na Zvezdu i Radnički nije smanjio. Tu šansu imaće u 24. kolu, kada odlazi na stadion "Rajko Mitić.


Glavni sudija: Lazar Tripković (Kraljevo)

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić (od 65' Enake), Pavlović, Valijente (od 46' Ostojić), N. G. Miletić – Đerlek, Šćekić, Kosović, Zakarić (od 56' Stevanović) – Nikolić, Rikardo Gomeš.

PROLETER: Vesić, Mitrović, Lambulić, Plavšić (od 31' Nikolić - od 63' Novaković)), Čović, Čolović, Leandro, Krasić, Tanasin, Vujaklija (od 46' Jokić), Govedarica.


KRAJ!

76' Prilika je bila za Partizan. Šutirao je Armin Đerlek, pošto je Nikolić pre toga pametno pustio loptu da ga ne bi "uhvatili" u ofsajdu. Vesić je odbranio, a Kosoviću je u nastavku akcije zasmetao Rikardo Gomeš, koji mu je bukvalno skinuo loptu sa noge.

- Nema prilika. Partizan je zadovoljan velikim vođstvom... U međuvremenu je Mirković zemnio i Nemanju R. Miletića, ušao je Gabrijel Enake, dok je trener Proletera morao da izvrši još jednu prinudnu izmenu - Nikolića, koji je ušao u 31. minutu zamenio je Novaković.

56' Filip Stevanović menja Gorana Zakarića, evidentno je da "Bata" Mirković odmara igrače za derbi, koji se igra za nedelju dana.

55' Prvi šut pšroletera ka golu Stojkovića, ali ne i u okvir.

54' Partizan kontroliše sve na terenu, ali nema ozbiljnijih prilika u drugom delu.

- Izmena u Partizanu i druga u Proleteru. Srđan Vujaklija je ostao u svlačionici, na terenu je Miloš Jokić. U Partizanu je Bojan Ostojić zamenio Marka Valijentea.

NAJZANIMLJIVIJI DETALJI PRVOG POLUVREMENA


Rikardo Gomeš je nekoliko puta bio sam ispred golmana Vesića, a dva puta je linijski sudija podigao zastavicu i pogrešio. 

GOOOL!

Odlična igra Partizana. Crno-beli od 45. minuta vode 3:0, Kosović je zaslužio i upisao asistenciju, a Rikardu uopšte nije bilo teško da postigne 13. gol u sezoni. Samo je postavio nogu i loptu skrenuo u mrežu.

***Rikardo je postigao 12, a Nikolić šest golova ove sezone u Superligi.

GOOOL!

Partizan igra mnogo bolje i od 40. minuta vodi 2:0. Strelac je bio Rikardo Gomeš na asistenciju Nemanje Nikolića. Nekoliko puta je najbolji strelac Partizana uhvaćen u ofsajdu (bilo je i onih kada je linijski mahao, a nije bio u pravu), ali kod drugog gola sve je bilo čisto. Rikardo je "zarolao" loptu, prevario Vesića i rutinski zatresao mrežu.

37' "Slobodnjak" je izveo Zakarić, gađao pod preku, ali je Vesić dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

25' Još jedan fenomenalan pas Kosovića ka Rikardu. Opet je "vezista" crno-belih spojio napadača s golom, on se poigravao sa Vesićem i onda pogrešio. Imao je Partizan lepu priliku da duplira prednost.

21' Utakmica je prekinuta jer su navijača Partizana sa istočne tribine, bliže severnoj, upalili baklje, vatromet, a nekoliko dimnih bombi je ubačeno na teren.

17' Minut posle gola novi problem za Porleter. Zarija Lambulić je zaustavio Rikarda Gomeša kao poslednji čovek odbrane, sprečio je veliku šansu za crno-bele, ali je morao u svlačionicu zbog crvenog kartona. Sjajan pas ka Rikardu je poslao Nebojša Kosović.

GOOOL!

Partizan vodi od 16. minuta. Posle auta Rikardo Gomeš je loptu poslao u sredinu, Kosović je propustio na šest-sedam metara od gola, a tamo je spreman nio Nemanja Nikolić - 1:0.


10' Strahinja Pavlović je posle deset minuta ba superligaškoj sceni dobio žuti karton. U skoku je udario Vujakliju.

5' Prva prilika na utakmici za Partizan. Goran Zakarić je izveo korner, jedan igrač Proletera skočio i umalo zatresao sopstvenu mrežu.

- Počela je utakmica. Saša Zdjelar verovatno nije u sastavu zbog rizika da dobije karton i ne igra derbi. Nema ni Zorana Tošića, čak ni među 20, baš kao i Zdjelara. Nije poznato zbog čega.

- Vrlo je hladno u Beogradu, temperatura je nula stepeni Celzijusa. Nešto više publike na tribinama stadiona Partizana (ulaz besplatan), ali je poseta i dalje daleko od zadovoljavajuće za crno-bele.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC