• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma se (na)mučila, u 95. do pobjede u komšiluku!

Autor mondo.ba

Poveo je Frozinone i ponadao se prvom ovosezonskom trijumfu u Seriji A pred svojim navijačima, ali su Edin Džeko i Lorenco Pelegrini u samo 72 sekunde omogućili preokret "vučici". Drama na kraju sa srećnim krajem za Rimljane.

Roma je i u četvrtom međusobnom duelu sa Frozinoneom izašla kao pobjednik, ali večerašnji trijumf na stadionu "Benito Stirpe" bio je daleko teži od prethodna tri (2:0, 3:1, 4:0) - golom Edina Džeke u 95. minutu!

Poveo je Frozinone na samom početku i ponadao se prvom ovosezonskom trijumfu pred svojim navijačima, ali su Džeko i Lorenco Pelegrini u samo 72 sekunde omogućili preokret "vučici".

Kada su domaći desetak minuta prije kraja izjednačili na 2:2, činilo se da će biti viđen remi, a onda je u dramatičnom finišu klub iz italijanske prestonice ipak stigao do velikog slavlja.

FROZINONE - ROMA 2:3 (1:2)

Jedina tri trijumfa u dosadašnjem dijelu sezone u Seriji A Frozinone je ostvario u gostima, a u ranoj fazi susreta domaći navijači imali su razloga za slavlje i vjerovatno pomislili da je došlo vrijeme za prvi trijumf na domaćem terenu.

Već u petom minutu Stiven N'Zonzi poklonio je loptu domaćim fudbalerima, Kamilo Ćano se odlučio na dalekometni šut, izgledalo je da će golman Rome Robin Olsen uspjeti da odbrani, ali je lopta imala čudnu putanju, odbila mu se od ruke, preletjela ga i ipak završila u mreži.

Samo šest minuta kasnije Ćano se mogao proslaviti. Bio je na samo pet metara udaljen od gola Rome, ali je neometan šutirao visoko preko gola.

Danijele De Rosi obilježio je vrijedan jubilej, večeras je započeo 200. meč kao kapiten "vučice"

Gol je potpuno presjekao goste, koji nikako nisu uspijevali doći do svoje igre punih pola sata, a onda je uslijedio pravi "blickrig".

U 30. minutu Roma je izjednačila. Džeko se prišunjao odbrani Frozinonea, "ukrao loptu", a onda vrlo preciznim udarcem vratio stvari na početak.

Nešto manje od minut kasnije, Džeko je započeo akciju, El Šaravi je ubacio loptu pred gol rivala, a Pelegrini bio smiren i pogodio za potpuni preokret.

Drugo poluvrijeme proteklo je u poprilično izjednačenoj igri.

Roma se u 77. minutu našla u problemu kada je zbog povrede teren morao napustiti Kostas Manolas, a samo tri minuta kasnije Frozinone je stigao do izjednačenja.

Najraspoloženiji u timu domaćina, Ćano, "navukao" je trojicu protivničkih igrača, a onda uposlio Andreu Pinamontija na suprotnoj strani, koji neometan pogađa za 2:2.

Krenuli su Rimljani stihijski ka golu rivala, a napadi su se isplatili u petom minutu nadoknade.

Idealan pas poslao je De Rosi, El Šaravi uspio loptu progurati do Džeke, koji je nekako uspio da ugura loptu u protivničku mrežu, za veliko slavlje u 75 kilometara udaljenom gradiću od Rima.

Roma se ovim trijumfom približila Milanu na samo bod zaostatka, Interu na dva, ali "nerazuri" tek u nedjelju igraju svoj meč, u gostima protiv Fiorentine.

SERIJA A - 25. KOLO:

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone - Roma 2:3 (1:2)
/Ćano 5, Pinamonti 80 - Džeko 30, 90+5, Pelegrini 32/

Odigrano u petak:

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

U nedjelju:

Sampdorija - Kaljari (12.30)
Bolonja - Juventus (15.00)
Kjevo - Đenova
Sasuolo - SPAL
Parma - Napoli (18.00)
Fiorentina - Inter (20.30)

U ponedjeljak:

Lacio - Udineze (20.30)

TABELA: Juventus 66, Napoli 53, Inter 46, Milan (+1) 45, Roma (+1) 44, Atalanta (+1) 38, Torino (+1) 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Sampdorija 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22, Empoli (+1) 21, Bolonja 18, Frozinone (+1) 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC