• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli eksirao Red Bul, Čelsi siguran, Krasnodaru nada

Autor mondo.rs

Ništa od očekivanog derbija podno Vezuva. Ukrajincima bi u Londonu pomogao VAR, Valensija dozvolila gostima gol koji bi mogao mnogo da znači.

U poslednje tri utakmice prve runde osmine finala Lige Evrope - tri pobede domaćina.

Napoli je mnogo lakše nego što se očekivalo savladao Salcburg - 3:0, istim rezultatom slavio je i Čelsi protiv Dinamo Kijeva, dok je Valensija dozvolila Krasnodaru da ublaži poraz na Mestalji - 2:1.

U duelu ovosezonskih rivala Crvene zvezde očekivano je mnogo više uzbuđenja, ali je domaćin podno Vezuva bio izuzetno raspoložen - pre svih Dris Mertens - pa su gosti iz Austrije na kraju i dobro prošli sa "samo" tri primljena gola.

Mrežu Salcburga načeo je Arkadijuš Milik u 10. minutu, posle sjajne asistencije Mertensa. Uspešno je izbegao ofsajd, obišao golmana i potom rutinski poslao loptu u mrežu.

Mnogo sreće imali su domaći fudbaleri u 16. minutu, kada se poigravao Nikola Maksimović i izgubio loptu, ali je pogodak za Salcburg opravdano poništen zbog ofsajda.

Nikola Maksimović je odigrao ceo meč za Napoli, ali zbog žutog kartona u 83. minutu neće moći da nastupi u revanšu. Uroš Spajić je, takođe, proveo ceo meč u postavi Krasnodara.

Bio je to signal igračima Napolija da se bolje koncentrišu, posle čega su potpuno preuzeli inicijativu i iskoristili je da postignu još dva gola. Prvo je Fabijan Ruiz odlično uhvatio volej na ivici kaznenog u 18. minutu, a zatim je u 58. Žerom Onguene nespretno reagovao pred svojim golom i savladao svog golmana.

Bez obzira na to što je tri puta kapitulirao, Aleksander Valke je u nekoliko navrata sjajno intervenisao i sačuvao svoj tim ubedljivijeg poraza.

Tek u poslednjih desetak minuta gostujući fudbaleri su zaigrali u prepoznatljivom stilu, krenuli u juriš i da mladi Aleks Meret nije bio oprezan, mogli su do pogotka za kakvu-takvu nadu u revanšu na svom stadionu 14. marta.

Ovako, teško će biti ekipi Marka Rozea da nadoknadi zaostatak...

Jednako teško biće i fudbalerima Dinamo Kijeva, koji su u Londonu primili, takođe, tri gola od Čelsija. Možda bi rezultat bio drugačiji da se u Ligi Evrope koristi VAR pre finala, ali ovako, sudija Slavko Vinčić iz Slovenije nije pokazao na belu tačku u prvom poluvremenu, kada je Markos Alonso rukom blokirao centaršut gostujućeg igrača.

Čelsi je u tom trenutku vodio 1:0 pogotkom Pedra posle prelepe asistencije Žirua petom.

Na 2:0 povisio je Vilijan iz "slobodnjaka" u 65. minutu, a pokušaj gostiju da presingom dođu do vrednog pogotka u nadoknadi utakmice iskoristio je Hadson-Odoi i iz kontranapada postavio konačnih 3:0 za miran odlazak svog tima na revanš.

Valensija je protiv Krasnodara upisala i desetu uzastopnu utakmicu bez poraza na svom terenu u Ligi Evrope. Ne samo da nije izgubila, već je pobedila, ali nedovoljno da bi igrači španskog predstavnika mogli da budu opušteni pred revanš.

Dva gola Rodriga u prvom poluvremenu (12. i 24. minut) doneli su gostima odličnu prednost, međutim, Klason je posle brze akcije u 63. uspeo da postigne utešan pogodak za goste iz Rusije, koji bi na kraju mogao da se ispostavi i kao presudan...

LIGA EVROPE, osmina finala:

Čelsi - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)
/Pedro 18, Vilijan 65, Hadson-Odoi 90/

Napoli - Salcburg 3:0 (2:0)
/Milik 10, Ruiz 18, Onguene 58ag/

Valensija - Krasnodar 2:1 (1:0)
/Rodrigo 12, 24 - Klason 63/

Srpska kolonija bez municije, Zagreb opet slavi!


Dinamo Zagreb - Benfika 1:0 (1:0)
/Petković 38p/

Ajntraht - Inter 0:0

Ren - Arsenal 3:1 (1:1)
/Burižu 42, Monreal 65ag, Sar 88 - Ivobi 4/

Sevilja - Slavija Prag 2:2 (2:2)
/Ben Jeder 1, Munir 28 - Stoh 25, Kral 39/

Zenit - Viljareal 1:3 (1:1)
/Azmun 35 - Ibora 33, Moreno 64, Morlanes 71/

- revanši su 14. marta, a žreb četvrtfinalnih parova dan kasnije

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Razocaranje

Totalno sam razocaran ruskim klubovima. Debakl Zenita na domacem i svega jedan gol Krasnodara u Valensiji a na domacem ce primiti barem 3 tolika je razlika u klasi. S obzirom da Portugalci igraju sjajno Rusi ce izgubiti jedno mjesto u Evropi i status 6. najjace lige. Ali nista cudno vec nekoliko godina ispadaju u kv. LS ili u grupi LS jako lagano. Pored Rusa godinama unazad su u padu i turski i grcki fudbal

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC