• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nujen Nam novi većinski vlasnik FK Sarajevo

Autori mondo.ba Autori Fena

Većinski vlasnik upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo Vinsent Tan donio je odluku o prodaji većinskog dijela upravljačkih prava investitoru iz Vijetnama Nujen Haj Namu i PVF-u.

Potvrdila je to danas na konferenciji za novinare generalna direktorica Sabrina Buljubašić. Istakla je da, realizacijom kupoprodaje Vinsent Tan zadržava 30 odsto upravljačkih prava, dok 60 odsto pripada novim investitorima.

S preostalih deset odsto raspolažu bh. investitori.

Predsjednik Upravnog odbora Senad Jahić rekao je da, u sportskom segmentu, neće doći do velikih promjena. To je, kaže, samo jedna nova investicija, korak unaprijed za taj klub.

PVF je profesionalna, savremena fudbalska akademija fokusirana na razvoj i ulaganja u fudbal koja surađuje na globalnom nivou s velikim fudbalskim imenima i klubovima. PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Tehnički direktor PVF-a je svjetski poznato ime u svijetu fudbala Filip Omar Trusije, bivši francuski fudbaler a trenutno menadžer i trener.

Tokom karijere vodio je timove poput reprezentacije Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso. Jedan od savjetnika PVF-a je i bivši fudbaler Mančester junajtedaa danas uspješni trener Rajan Gigs.

Prethodnih šest godina Vinsent Tan bio je vlasnik većinskih upravljačkih prava Fudbalskog kluba Sarajevo. Ostvarena su brojna poboljšanja u vidu infrastrukture, poslovanja i mogućnosti za međunarodnu suradnju.

"Dolaskom PVF-a u upravljačke redove kluba, otvorene su dodatne mogućnosti rasta FK Sarajevo i osavremenjavanja načina poslovanja. U narednim danima očekuje se radna posjeta vijetnamskog investitora Sarajevu", saopštili su iz FK Sarajevo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC