• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroji Borca m:tel: Rival u finalu? Svejedno je!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Iskusni rukometaši Borca m:tel, golman Bojan Ljubišić (38) i desni bek Dejan Unčanin (42) ponovo su bili junaci banjalučkog kluba, koji se remijem protiv visočke Bosne (27:27) plasirao u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

 Bojan Ljubišić i Dejan Unčanin poslije RK Borac - Rk Bosna VIsoko 27:27 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Čuvar mreže Banjalučana Bojan Ljubišić odbranio je 15 udaraca Visočana, od kojih čak pet sedmeraca, a uspio je da postigne i jedan pogodak s gola na gol, što ga bez imalo dileme svrstalo u najboljeg aktera revanš utakmice u dvorani "Borik".

"Utakmica je bila tvrda, kako smo i očekivali. Branili smo četiri razlike iz Visokog, nismo odigrali na posebno visokom nivou jer nas je stigao umor s obzirom da smo imali puno mečeva, ali na kraju smo zasluženo prošli u finale", rekao je popularni Hans našem portalu.

Još nije poznato ime rivala protiv kojeg će crveno-plavi u finalu braniti pehar Kupa BiH. Biće to bolji iz dvoboja između Izviđača i Vogošće, koja će u revanšu polufinalnog dvoboju probati da nadoknadi "minus četiri" iz Ljubuškog (27:23).

"Svejedno mi je ko će biti protivnik u finalu. Mi idemo da odbranimo trofej tako da koga god dobijemo, moramo da pružimo maksimum i pobijedimo. Izbacili smo Vogošću iz EHF Čelendž kupa, igrali smo dosta puta s njima, ali stvarno mi je svejedno", dodao je Ljubišić i zahvalio se banjalučkoj publici i "Lešinarima" što su im i ovog puta pomogli na putu do finala.

"Lešinari i ostala publika u Boriku je dala veliki doprinos i stvarno im se zahvaljujem i nadam da će nastaviti da nas podržavaju i u budućim utakmicama".

Najefikasniji u Borčevom taboru na sinoćnjem meču protiv Bosne bili su srednji bek Milan Dakić i desni bek Dejan Unčanin sa po pet postignutih pogodaka.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Nisam puno igrao, ali mi je drago što sam tim golovima iz sedmeraca doprinio plasmanu u finale. Vidjeli smo sinoć da nije lako pogoditi penal, Ljubišić je odbranio Bosni pet udaraca sa sedam metara. Zbog serije teškim utakmica došlo je do popriličnog pražnjenja i vjerujem da moramo više poraditi na emotivnom nivou da se ekipa podigne. Sinoćnji prolaz sigurno je podstrek jer su Visočani pružili odličnu partiju, mnogo bolju nego u prvom meču. Mi smo odigrali bolje u Visokom i kad se sve sabere, vjerujem da smo zasluženo u finalu", rekao je Unčanin za MONDO.

Čisto zbog sportskih motiva, Unčanin bi u finalu volio da odigra protiv ljubuških "skauta".

"Svejedno mi je u principu, ali u posljednjih nekoliko godina sam odigrao toliko mečeva sa Vogošćom, da priželjkujem Izviđač. Čisto sa te sportske strane, zbog drugačijeg adrenalina jer nismo imali mnogo prilika da ukrstimo koplja. Prema onom što je pokazala Vogošća protiv nas, mislim da mogu nadoknaditi razliku od četiri gola iz Ljubuškog. Ne bih se iznenadio da oni izbore finale", dodao je desni bek Banjalučana i složio se da su navijači dali veliki doprinos plasmanu u samu završnicu Kupa BiH.

"Prija nam njihova podrška i nadam se da će nastaviti da nam budu dodatni 'vjetar u leđa'", zaključio je Unčanin.


.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC