• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo ne pomaže, Partizan je loš – crna serija traje!

Autor mondo.rs

Partizan je opet poražen, prva pobeda Napretka u Superligi još od novembra. Savo Milošević porazom počeo trenersku karijeru, Petrović odbranio penal Rikardu.

 Savo ne pomaže, Partizan je loš – crna serija traje! Izvor: MN PRESS

Partizanu ne pomaže ništa, ni nova promena trenera, treća ove sezone!

Gubio je Miroslav Đukić bodove, gubio ih je i Zoran Mirković. Ništa bolje nije pošao ni Žarko Lazetić kao privremeno rešenje. A, sada je trenersku karijeru, kao šef stručnog štaba "parnog valjka", porazom započeo Savo Milošević.

Grobari podeljeni: Jedni teraju Sava, drugi Upravu!

Nije do trenera, to je definitivno! Partizan, sa ovim snagama i ovako pripremljen, jednostavno nema kvalitet za bolje rezultate i šampionsku trku. Crno-beli su dva kola pre kraja prvog dela šampionat pali na četvrto mesto, pored Crvene zvezde i Radničkog, sada je ispred ekipe iz Humske i Čukarički.

Napredak je pobedio 1:0, golom Ivana Đorića u 18. minutu. Bio je to prvi trijumf Kruševljana još od 24. novembra, kada su na stadionu "Mladost" pobedili Mačvu 2:0. Od te utakmice ekipa Milorada Kosanovića je doživela šest poraza i četiri remija.

Poslednji put Partizan pet utakmica zaredom nije pobedio u sezoni 2006/2007. od 27. avgusta 2006, do kraja septembra iste godine crno-beli su vezali tri poraza i dva remija. Tek 1. oktobra savladan je Zemun 2:0.

Razlika je u tome što Partizan sada ima četiri vezana poraza, a pre toga je igrao nerešeno sa Zvezdom. Posle Radničkog, Voždovca i Spartaka, bolji od crno-belih bio je i Napredak. Iste te 2006/2007, samo pred kraj sezone, Miroslav Đukić je vodeći Partizan zabeležio četiri poraza u nizu.

Negativni rekordi se ruše, dok tribinama, gde god igrao Partizan, odjekuje "Uprava napolje".

Pokušao je Milošević promenama u sastavu, koje su bile plod njegove želje, ali i posledica povreda, da trgne posrnulu ekipu. Nije uspeo. Imali su crno-beli i terenski inicijativu, nekoliko vrlo dobrih prilika, čak i penal, međutim u nedelju ih nije hteo gol kao pre 18 dana, kada je Partizan na istom mestu, protiv istog rivala slavio plasman u polufinale Kupa ubedljivom pobedom 4:0.

Đorić je rešio utakmicu prelepim golm sa ivice kaznenog prostora, nakon prodora i asistencije Nikole Aksentijevića. Fudbaler Napretka poslao je loptu u rašlje i Stojković je bio nemoćan, baš kao i nekoliko minuta kasnije, kada je Ibrahima Endiaje zatresao mrežu, ali je pogodak Senegalca neopravdano poništen zbog ofsajda.

Napredak je otećen u 23, a Partizan u 59. minutu, jer je sudija Novica Anđelovski zbog očigledne ruke propustio priliku da drugi put za kratko vreme pokaže u pravcu bele tačke u šesnaestercu domaćina. Pre toga je svirao penal nakon prekršaja nad Zoranom Zošićem, međutim najbolji strelac Partizana Rikardo Gomeš nije bio precizan.

Odličan dan imao je nekadašnji golman Partizana sada čuvar mreže Napretka - Nikola Petrović. Pored odbrane penala, uspeo je Petrović da se istakne sa još nekoliko sjajnih odbrana. 

Sezona se nastavlja već u sredu, kada u Humsku dolazi Čukarički i nakon te utakmice moglo bi da bude jasno s koje pozicije će Partizan u plej-of.

Sudija: Novica Anđelovski

NAPREDAK: Ni. Petrović - Aksentijević, Veškovac, Ostojić, Marinković - Eskić, Đorić - Endiaje, Alivodić, Ivanović - Ne. Petrović.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Ostojić, Valijente, N. G. Miletić (od 31' Urošević) - Šćekić, Smiljanić, Pantić (od 82' Ilić), Tošić (od70' Zakarić) - Rikardo, Nikolić.

IZ MINUTA...

KRAJ!

79' Danilo Pantić traži izmenu zbog povrede...

76' Sve vreme se igra ispred gola Napretka, ali Partizan ne uspeva da napravi bolju šansu. Pre nekoliko minuta priliku je imao Nemanja Nikolić, međutim Veškovac je uspeo da izbije loptu u korner. Partizan je izveo deset udaraca iz ugla i promašio penal.

59' Anđelovski je odmah mogao i drugi put da pokaže na penal, jer je igrač odbrane Napretka igrao rukom. Ovaj put se glavni sudija nije oglasio.


58' Nikola Petrović je pročitao gde će šutirati Rikardo Gomeš, bacio se u pravu stranu i odbranio.

PENAL!

57' Oboren je Zoran Tošić, a Novica Anđelovski odmah pozakao na "kreč".

48' Žestok početak drugog poluvremena. Partizan napada, ali i Napredak. Zanimljiv duel gledamo u Kruševcu.

Kraj prvog poluvremena.

45+3' VELIKA PRILIKA
za Rikarda, ali je sa svega par metara promašio gol. Pokušao je glavom pošto je lopta iz kornera bila nabačena na drugu stativu, pa vraćena na prvu, gde se nalazio najbolji strelac Partizana.

45' Još jedna lepa prilika za Pantića. Ovaj put mladi vezni fudbaler nije dovoljno jako i precizno šutirao posle ubačene lopte od strane Rikarda Gomeša. Lopta je upućena sa levog krila, Pantić se ubacio, ali je slabo šutirao, pravo u Petrovića.

30' Povredio se Nemanja G. Miletić, moraće da napusti teren. Umesto njega ulazi Slobodan Urošević.

***S tribina stadiona u Kruševcu jedna grupa navijača Partizana skandirala je i pre i posle gola "Savo, odlazi", kao i "Uprava napolje"!!!

25' Danilo Pantić je vrlo dobro tukao iz "slobodnjaka", ali je Petrović bio odličan.

SPRONO!

23' Napredak je oštećen. Podignuta je zastavica i poništen gol Endiajea. Sve je bilo čisto, pogrešio je pomoćni sudija Matija Olajoš nađ, a Anđelovski je uvažio njegovu sugestiju.


GOOOL!

18' Prelep gol postigao je domaćin. Nikola Aksentijević je obavio najteži deo posla, na kraju je samo servirao looptu za Ivana Đorića, koji je gađao rašlje sa ivice kaznenog prostora i pogodio. Stojković je bio nemoćan.


17' Milan Smiljanić je zategao iz daljine. Bio je to snažan udarac, ali je lopa išla po sredini, tako da Petrović nije imao većih problema da odbrani gol Napretka.

15' Nema prilika!

5' Partizan kontroliše loptu i konstantno je na polovini Napretka. U prvih pet minuta nije bilo prilika. Vladimir Stojković je morao da interveniše posle centaršuta sa desne strane, dok je Nikola Petrović presekao pas Nemanje G. Miletića u srece šesnaesterca.

- Počela je utakmica. Stanje terena u Kruševcu je očajno i sreća je da nije bilo padavina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC