• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda zakazala žurku: U nedelju proslava titule!

Autor mondo.rs

Crveno-beli ubedljivi u Novom Sadu. Pogledajte najzanimljivije detalje...

 Zvezda zakazala žurku: U nedelju proslava titule! Izvor: MONDO/M. Vujičić

Još samo jedna pobeda u preostale tri utakmice i Crvena zvezda će odbraniti titulu prvaka Srbije.

Izabranici Vladana Milojevića rutinski su odigrali u Novom Sadu i ubedljivo savladali Vojvodinu 5:0.

Seriju golova efektno je otvorio Milan Pavkov u 22. minutu, a nastavili su Aleksa Vukanović u 25, Mohamed El Fardu Ben u 66. i Dejan Joveljić u 78. i 91.

VIDEO: Lepi golovi postaju zaštitni znak Milana Pavkova


Prvu "meč loptu" za još jedan pehar u svojim vitrinama, crveno-beli imaće u nedelju od 18 časova, kada dočekuju Mladost iz Lučana koju su ove sezone već triput savladali (2:1, 3:1 i 4:1), a predstoje im još dva međusobna duela. Pored pomenutog u prvenstvu tu je i revanš polufinala Kupa u Lučanima.

Crveno-beli su doputovali u Novi Sad bez nedovoljno oporavljenog Ričmonda Boaćija i, zbog žutih kartona, suspendovanog Branka Jovičića. U startnoj postavi Vojvodine bio je Nemanja Milojević, sin Zvezdinog trenera Vladan Milojevića.

VOJVODINA: Rockov - Graovac, Veselinović, Saničanin, Devetak - Mitošević, Đurić (46. Đuričin) - Milojević, Zukić (82. Mesarović), Nešković (74. Srećković) - Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Milunović, Babić, Rodić (79. Gobeljić) - Jovančić, Čaušić - Vukanović (60. Ben), Marin, Ivanić - Pavkov (72. Joveljić).

Sudija: Miloš Milanović.

Nije Vojvodina pružila otpor kao što je umela prethodnih sezona, posebno na svom stadionu, ali to i ne čudi imajući u vidu krizu u kojoj se "lale" nalaze. Bio je ovo njihov četvrti uzastopni poraz u plej-ofu, a podsetimo i da su se jedva domogli mesta među prvih osam timova Superlige.

Imali su Novosađani, ipak, nekoliko dobrih prilika za pogodak, a najbolje dve početkom drugog poluvremena. Obe posle loših reakcija Zvezdinih štopera, prvo Milunovića, a onda i Babića, ali je Milan Borjan bio koncentrisan, a Zukić neprecizan.

Zvezda je konstatno imala inicijativu, međutim, posle sat vremena igre nije delovalo da će gosti biti tako ubedljivi, ali su ove srede "rezervisti" Ben i Joveljić bili raspoloženi, pa je domaćin na kraju doživeo debakl.

IZ MINUTA U MINUT:

Kraj.

- GOOOL! 5:0 za Crvenu zvezdu pogotkom Dejana Joveljića iz penala. Uspeo je Rockov da zakači loptu, ali ne i da je zaustavi.

- PENAL za Crvenu zvezdu u 90. minutu pošto je Veselinović oborio Jovančića.

- GOOOL! Crvena zvezda od 78. minuta vodi 4:0 pogotkom Dejan Joveljića koji je skrenuo loptu posle šuta Čaušića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:0 66. minuta pogotkom Mohameda El Fardua Bena posle majstorskog dodavanja Marka Marina.


- Crveno-beli nisu uspeli da stvore šansu za 15 minuta igre u drugom poluvremenu, ali uspešno odbijaju sve pokušaje domaćih.

- Još jedna velika prilika za Vojvodinu! Uspavan je bio Babić u 52. minutu posle dodavanja Matića za Zukića, ali mladi fudbaler nije bio precizan.

- Prvu šansu u drugom delu imali su domaći fudbaleri. Matić se u 50. minutu iznenada našao u prilici pošto je Milunović loše zahvatio loptu posle dodavanja Ivanića, ali je Borjan na vreme istrčao i sprečio napadača Vojvodine da postigne gol.

- U pauzi između dva poluvremena počela je da pada kiša u Novom Sadu, što će sigurno otežati posao igračima zbog lošeg terena. Novosađani utakmicu nastavljaju u promenjenom sastavu, pošto je Đuričin zamenio Đurića.

Poluvreme. Crvena zvezda je bila bolja i zasluženo vodi, Vojvodina je imala jednu šansu i to je bilo sve od domaćih fudbalera.


- Žestok sudar kolenima u borbi za loptu Babića i Matića u 42. minutu, ali deluje da će moći da nastave utakmicu.

- Ne prestaje inicijativa crveno-belih iako gosti imaju dva gola prednosti. Još desetak minuta do odlaska na odmor.

- Navijači Vojvodine pre početka utakmice na severnoj tribini istakli su transparent "Uprava napolje", a to su prilično glasno skandirali i posle pogodaka gostiju.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 25. minuta. Ovaj put strelac je Aleksa Vukanović posle dodavanja Filipa Stojkovića. Iz prve je šutirao nakon prodora današnjeg kapitena crveno-belih po desnoj strani.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 22. minuta fenomenalnim pogotkom Milana Pavkova. Čaušić mu je glavom dodao loptu, on ju je primio na grudi i potom šutirao pre nego što je pala na zemlju. Rockov je bio nemoćan...


- Prvo uzbuđenje tek u 19. minutu! Filip Stojković je loše procenio let lopte, posle čega se mladi Dejan Zukić sjurio ka golu Zvezde, ali su Borjan i Milunović uspeli da ga zaustave zajedničkim snagama.

- Tražili su domaći fudbaleri penal u 12. minutu kada se na zemlji našao Bojan Matić posle sudara sa Nemanjom Milunovićem, ali utisak je da je napadač Vojvodine taj koji je naleteo na Zvezdinog defanzivca.

- Imala je Zvezda dva kornera u prvih 10 minuta, ali bez opasnosti po gol Vojvodine.

- Bez uzbuđenja u prvih pet minuta. Zvezda ima veći posed lopte, ali bez konkretne akcije pred golom rivala.

- Teren ne deluje u toliko lošem stanju, imajući u vidu da je manje od 24 sata ranije na njemu odigran duel Proletera i Radničkog iz Niša (2:3), a da inače nije bio u dobrom stanju.

- Na manje od sat vremena do početka utakmice nema gužve u okolini i ispred stadiona "Karađorđe". Čak je i broj policije manji nego inače, što potvrđuje da se očekuje manja poseta nego za neka prethodna gostovanja Crvene zvezde u Novom Sadu. Jasno, razlog je Prvi maj i neradni dani koje su mnogi iskoristili za porodični odmor.

- Među rezervama Vojvodine su Simić, Lazarević, Gojkov, Mesarović, Đuričin, Srećković i Stojković, dok su na klupi Crvene zvezde Popović, Gajić, Simić, Joveljić, Ben, Gobeljić i Savić.

- Vladan Milojević je pre utakmice izjavio da ga ne interesuje bodovna razlika i da od svojih fudbalera očekuje profesionalan pristup utakmici.

- Radovan Krivokapić rekao je da se nada prazniku fudbala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC