• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver pao u ČETVRTOM produžetku, Jokić igrao 65 minuta

Autor mondo.rs

Nikola Jokić postao je prvi centar u istoriji NBA lige sa 60 i više minuta na terenu, uz još jedan tripl-dabl, ali je promašio presudan penal na kraju četvrtog produžetka.

Drama u Oregonu trajala je skoro četiri sata!

Košarkaši Portlanda i Denvera počeli su treću utakmicu polufinala Zapada jutros u 4.30 po našem vremenu i završili je u 8.19, poslije četiri produžetka, "milion" izjednačenja i nekoliko propuštenih šansi za pobjedu i jednih i drugih.

Na kraju, u 68. minutu bespoštedne borbe, presudila je trojka Rodnija Huda i potom promašen penal Nikole Jokića, prvog košarkaša od 210 centimetara i preko toga koji je proveo na terenu više od sat vremena - u jednoj utakmici.

Zapravo, srpski majstor košarke nije igrao samo TRI minuta i to je na kraju koštalo Nagetse "brejka".

Na "minus dva" i svega 5,6 sekundi do isteka četvrtog produžetka, Al-Faruk Aminu poslao je Jokića na liniju penala, a srpski centar u 65. minutu na parketu promašio prvo, pogodio drugo slobodno bacanje i potom odgledao kako Set Kari na drugoj strani "stavlja tačku na i" za vođstvo Blejzersa od 2:1.

Konačan rezultat glasio je - 140:137, 129:129, 118:118, 109:109, 102:102 (23:17, 25:30, 33:29, 21:26).

"Nemam pojma šta se dogodilo u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu i u prva tri produžetka", rekao je poslije utakmice trener Blejzersa, Teri Stots.

On je u posljednjih pet minuta igre pronašao na kraju klupe ljevorukog Huda, čovjeka koji je odgledao kompletnu završnicu iz prvog reda, a onda zakoračio na parket u četvrtom produžetku, pogodio dva šuta sa poludistance i, za kraj, trojkom kaznio svaku pogrešnu odluku Majkla Malouna i svaki neubačen "presudan" šut Denvera do tada.

A, bilo ih je...



Četvrti meč serije trebalo bi da počne na istom mjestu već za 40 i po sati od posljednje sirene ove subote ujutru, u ponedjeljak u 1.00, ali su pojedini američki novinari već najavili da će NBA odložiti taj susret najmanje za jedan dan i tako pomoći trenerima Teriju Stotsu i Majklu Malounu u pokušajima da oporave igrače poslije ove antologijske utakmice.

Jokić se teško kretao još od kraja četvrte četvrtine, ali je nastavljao da ponavlja Malounu da nije umoran do kraja susreta u kom je postigao 33 poena, pokupio 18 skokova i podelio 14 asistencija uz nekoliko veoma inteligentnih i neočekivanih poteza u dodatnih 20 minuta (!?) igre.

Još u trećem produžetku, koji u NBA plej-ofu nije viđen od 1953. godine, Srbin je postao prvi "teškaš" u istoriji sa 60 provedenih minuta na parketu. Do danas, samo je jednom igrao 45 minuta.


VIDEO: ČETIRI ČETVRTINE, PA ČETIRI PRODUŽETKA


Pri rezultatu 135:136, Si-Džej Mekalum promašio je šut preko dvojice, lopta mu se vratila u ruke, nakon čega je najbolji igrač Portlanda na utakmici odigrao "napolje" za Huda, a ovaj "hladan kao špricer" sačekao da Vil Barton "proleti" u prazno i pogodio treći UZASTOPNI šut u četvrtom produžetku nakon što je sa klupe odgledao prethodna tri.


Poslije tajm-auta, Jokić je tražio izolaciju sa Al-Farukom Aminuom, "četvorka" Blejzersa napravila je faul i poslala Srbina na liniju penala, odakle je Jokić popustio pod umorom i pritiskom, promašio prvo i pogodio drugo slobodno bacanje za 138:137.

Bez prava na još jedan tajm-aut, Nagetsi su morali prvo da uđu u bonus, pa pošalju Seta Karija na liniju penala na svega 2,8 sekundi do isteka 68. minuta igre odakle brat Stefena Karija nije promašio pa je gostima ostao nemoguć pokušaj pasa preko cijelog terena...

"GARDEN" ZVIŽDAO, KAJRI PROMAŠIVAO, HIL PRESUDIO

Polufinala konferencija:

petak na subotu

(4) Boston - (1) Milvoki 116:123, u seriji 1:2

(3) Portland - (2) Denver 140:137, u seriji 2:1

subota na nedjelju

(4) Hjuston - (1) Golden Stejt 2.30, u seriji 0:2

nedjelja/nedjelja na ponedjeljak

(3) Filadelfija - (2) Toronto 21.30, u seriji 2:1

(3) Portland - (2) Denver 1.00, u seriji 2:1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC