• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo bez proslave titule, Krupa ispala!

Autor mondo.ba

Tuzla siti neočekivano savladao "bordo" tim (1:0), koji dva kola do kraj ima samo tri boda više od Zrinjskog. Krupa slavila u Tuzli, ali je ispala u niži rang. Željo slavio u Bijeljini u 31. kolu Premijer lige BiH.

Sarajevo je protiv Tuzle siti u gostima imalo priliku da osigura titulu šampiona, ali je borbeni domaćin u Banovićima uspio da pobjedom sebi osigura nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i naredne sezone.

Gol odluke pao je u 60. minutu kada je Mirsad Hasanović sa ivice kaznenog prostora prevario sarajevskog golmana Vladana Kovačevića - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Taj "kiks" iskoristio je trostruki uzastopni prvak Zrinjski i pobjedom nad Čelikom (0:1) na zeničkom "Bilinom polju" smanjio razliku na tri boda u odnosu na lidera prvenstva. Pogodak vrijedan nove pobjede "plemića" osigurao je Almir Ćubara pogodivši vlastitu mrežu u 61. minutu.

U direktnom dvoboju za plasman u Evropu, sarajevski Željezničar je savladao Radnik na Gradskom stadionu u Bijeljini (0:1), majstorskim golom Asima Zeca u osmom minutu.

Sijevnula je desnica Zeca i poslije sjajnog voleja odsjela pod prečkom semberske ekipe - 0:1.

...
Izvor: Dailymotion/viralwebclips

Na ruku ekipi Amara Osima ide i poraz Širokog Brijega od Mladosti u Doboju kod Kaknja - 1:0, a gol je već u šestom minutu postigao Gedeon Guzina.  

U bici za opstanak, Krupa je osvojila bodove protiv Slobode (1:2) nakon što je u osmom minutu povela pogotkom Marka Brtana. Domaćin je uspio do odlaska na odmor da stigne do izjednačenja - 1:1 a strijelac je u 36. minutu bio Ivan Baraban. Ipak u drugom poluvremenu, izabranici Slobodana Starčevića su stigli do pobjede zahvaljujući Slobodanu Milanoviću, ali poraz Sarajeva u Banovićima i trijumf Zvijezde 09, ih je poslao u Prvu ligu Republike Srpske.

U nižem rangu odavno je GOŠK, koji je izgubio u gostima kod Zvijezde 09 (2:1) iako je imao bod u džepu do osmog minuta sudijske nadoknade kada je Selmir Mahmutović zatresao mrežu Gabeljana a svom timu osigurao premijerligaški status i naredne sezone.

PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO:

Čelik - Zrinjski 0:1 (0:0)
/Čubara autogol 61/

Mladost - Široki Brijeg 1:0 (1:0)
/Guzina 6/

Radnik - Željezničar 0:1 (0:1)
/Zec 8/

Sloboda - Krupa 1:2 (1:1)
/Baraban 36 - Brtan 8, Milanović 60/

Tuzla siti - Sarajevo 1:0 (0:0)
/Hasanović 61/

Zvijezda 09 - GOŠK 2:1 (0:0)
/Blagojević 68, Mahmutović 90+8 - Hasanhodžić 59/

TABELA: Sarajevo 64, Zrinjski 61, Široki Brijeg 50, Željezničar 47, Radnik 41, Čelik 39, Sloboda 38, Mladost 37, Zvijezda 09 37,Tuzla siti 36, Krupa 30, GOŠK 23.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ok

Nek' je Krupa ispala pa nek' sve ide u tri lijepe vise, sto kaze brat sve se vraca sve se placa!

GOCA

Sve se placa sve se vraca....Aj Borac...

MILOŠ

@GOCA GOCO SLJEDEĆE SEZONE KRUPA I BORAC SE MJENJAJU ZA MJESTA KRUPA ĆE SJAJNIM REZULTATIMA BITI ŠAMPION PRVE LIGE REPUBLIKE SRPSKE A BORAC ĆE SJAJNIM IGRAMA U LIGI BH IZBORITI PLASMAN U PRVU LIGU REPUBLIKE SRPSKE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC