• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real sprema nove Galaktikose - trošiće više nego 2009!

Autor mondo.rs

Rekonstrukcija najtrofejnijeg tima u Evropi mogla bi da košta više od novca...

Real Madrid će ovog leta potrošiti više nego ikada u istoriji kako bi stvorio nove "galaktikose" i vratio se na stare staze nakon sezone za zaborav.

Naime, prema pisanju španske "Marke", "los blankosi" su spremni da u nailazećem prelaznom roku obore lični rekord koji su postavili 2009. godine kada su u klub za basnoslovnu svotu od ukupno 254 miliona evra između ostalih pristigli i Kristijano Ronaldo, Benzema i Kaka.

Sada su Madriđani u nezavidnoj poziciji, igrači koji su i ove sezone branili boje kluba su vidno zasićeni belim dresom i potrebna je nova krv kako bi se na "Bernabeuu" ponovo igrao najbolji fudbal u Evropi. Ili u makar Španiji.


Lista njihovih potencijalnih pojačanja dugačka je barem onoliko koliko igrača se dovodi u vezu sa odlaskom iz kluba što je zaista širok spisak, imajući u vidu da je dobar deo trenutnog sastava bliži odlasku nego ostanku.

Samim tim, Perez će morati da troši, novi igrači će morati da pristignu i povrate kvalitet ekipi koja je navikla na pobede.

U prilog tvrdnji da će ovo leto biti "skupo" za njih govori i činjenica da je klub već završio neke poslove, te da nekoliko pojačanja samo čeka otvaranje "transfer prozora" kako bi obuklo beli dres. Brazilski tinejdžer Rodrigo već je plaćen 45 miliona evra Santosu, dok je posao sa Portom oko Edera Militaa "kraljeve" koštao pet miliona više.


Ta dva ne tako zvučna pojačanja već su iz klupske kase izvukla skoro 100 miliona evra, a znajući kakvo je trenutno fudbalsko tržište, očito je da će ona najveća pojačanja klub koštati preko te svote po samo jednom igraču.

Među glavnim metama se nalaze vodeći igrači engleske Premijer lige. Eden Azar bi trebalo da bude fudbaler oko kog planiraju da oforme tim, a Madriđani planiraju i dovođenje Pogbe i Eriksena koji bi mu pružili podršku sa sredine terena.

Završavanjem ova tri posla računica bi postala jasna – u perspektivi mnogo više od 254 miliona koliko je bilo potrošeno te 2009. godine.


Naravno, priča o transferu Nejmara u redove kluba sa "Santijago Bernabeua" ne jenjava. Ukoliko bi on došao, jedan od pomenuta tri prelaska, skoro sa sigurnošću, ne bi bio ostvaren zbog sve okrutnijeg finansijskog fer-pleja.

Blizu dolaska u klub je i naš Luka Jović, Ajntraht i dalje zateže oko cene, ali veruje se da bi do početka prelaznog roka ovaj posao mogao da bude završen.

Real Madrid pored toga ima sve veće probleme sa odlascima, Geret Bejl je nedavno izjavio da ga nije briga ni ako ne bude igrao, sve dok zarađuje svojih 17 miliona, koji mu sleduju ugovorom. Takve izjave remete atmosferu u svlačionici, a ni Zinedin Zidan koji se vratio na klupu kako bi smirio strasti čini se još uvek nema rešenje za ovu situaciju.


Kapiten ekipe Serhio Ramos je, kao i neretko u prošlosti, predvodnik nezadovoljnog kadra. Njemu ne prija što fudbaleri koji daju "manje sebe" klubu zarađuju više od njega (12 miliona), pa se postavlja i pitanje kako će on i igrači koji ga podržavaju reagovati kada u tim pristignu novi fudbaleri.

Pogba i Azar će u slučaju dolaska svoju vernost potpisati tek ukoliko dobiju željeni novac, koji svakako neće biti manji od onoga što ima Velšanin koji "greje klupu" u Madridu.

Stoga bi ova revolucija mogla da odnese skoro jednako koliko donosi, Realu je potrebna stabilnost i godina uspeha nakon brodoloma, a ukoliko dovedu fudbalere nauštrb mira u svlačionici ne delje da će to i uspeti da postignu.


U svakom slučaju, Perez i Zidan spremaju vrelo leto, novi "galaktikosi" će početi sa radom od sledeće sezone, a videćemo ko će biti okosnica tima nakon što padne zavesa na transfer "pijaci".

Sigurno je samo da će klub premašiti sopstveni rekord, a da budemo iskreni, u doba "ludog" tržišta, bilo je i za očekivati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC