• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spars propustio šansu, Široki izborio majstoricu

Autor mondo.ba

Odluka o tituli pada na Pecari.

Košarkaši Širokog Brijega savladali su večeras u Sportskoj dvorani Grbavica ekipu OKK Spars rezultatom 59:75, te se na taj način revanširali Sarajlijama za poraz na Pecari (80:84) 23. maja. Trenutni rezultat u finalnoj seriji plej-ofa je izjednačen (2:2), a odluka o tome ko će biti novi šampion BiH biće donešena u petoj utakmici, koja se igra u četvrtak u zapadnoj Hercegovini.

Prvi desetominutni kvartal sjajne utakmice u sportskoj dvorani na Grbavici obilježila je igra u serijama. Domaćin je, poslije prvih poena člana Širokobriježana Matea Drežnjaka, uzvratio sa šest vezanih poena, uz kvalitetnu mini-rolu nekadašnjeg člana tuzlanske Slobode Almira Hasandića, dok su igrači koje sa klupe predvodi Danijel Jusup uzvrazili nizom od 9 koševa (6:11).

Kolika je bila glad za uspjehom i jednog i drugog tima, dovoljno govori činjenica da su tokom druge dionice OKK Spars i Široki Brijeg kombinovano izveli čak 23 slobodna bacanja! Vođena je rovovska bitka za svaki ne samo poen, već loptu, skok... te viđena velika energija što, svakako, ne čudi s obzirom da je ulog ogroman. Široki je htio da izbori majstoricu i pred domaćom publikom 30. maja pokuša da podigne trofej namijenjen šampionu, dok su Sarajlije željele da po drugi put u Sarajevu bace na pleća velikog rivala i na taj način osvoje prvu titulu u istoriji kluba.

Najiskusniji pojedinac u ekipi iz glavnog grada BiH Kenan Bajramović je realizovanim slobodnim bacanjima doveo sarajevski tim do prvog izjednačenja (20:20) još od 2:2 i koševa Almira Hasandića, nakon čega su se timovi smjenjivali tog trenutka u vođstvu, a sjajnu dionicu dugom dvojkom je zaključio već spomenuti Hasandić za 34:36 na semaforu.

Značajnijih promjena na terenu nije bilo sve do posljednjih 60-ak sekundi treće četvrtine, kada su gosti šutem sa distance zadali bolan udarac domaćinu. Prvo je, naime, van linije od 6.75 metara precizan bio Amerikanac u dresu Širokog Derik Stiven Fener, a potom i Mateo Drežnjak za najveći dotadašnji gostujući plus (44:52). Poslije predaha koji je zatražio Jusup, uzvratio je Bajramović, ali je američki organizator igre novim pogotkom u smiraj pretposljednjeg perioda ponovo utišao publiku na Grbavici (47:55).

Isti igrač je u drugom minutu posljednje dionice ukrao jednu loptu na centru i potom zakucao, te satjerao domaće košarkaše među konopce. U tim trenucima OKK Spars, vidno nervozan, krenuo je da griješi, a takav poklon gosti nisu odbili, te su trojkom Darija Drežnjaka i poenima Ivana Karačića stekli kapital od 13 poena (49:62) na nešto više od sedam minuta do kraja utakmice.

Ispostavilo se na kraju da je za domaće prednost do koje su došli gosti u prva dva-tri minuta ovog dijela do kraja bila nedostižna. Preostali period do posljednjeg oglašavanja sirene gostujući sastav je odradio rutinski za konačnih 59:75.

U domaćem sastavu najefikasniji je sa 11 poena bio Kenan Bajramović, dok su se u gostujućem taboru istakli Mateo Drežnjak sa 19, Derik Stiven Fener sa 17 i Filip Kraljević sa 16 poena.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NEČUVENO ŠTA JE SPARS DOZVOLIO ISTO KO MZT PROTIV ZADRA ZAISTA NESHVATLJIVO

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC