• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Širokom jubilarna, 10. titula!

Autor mondo.ba

Širokobriježani odigrali odlično u odlučujućem meču za šampiona BiH u košarci, naročito treću četvrtinu, te upisali ubjedljivu pobjedu 82:69 protiv Sparsa. Mateo i Dario Drežnjak junaci susreta.

Košarkaši Širokog novi su šampioni BiH.

U odlučujućem, petom meču finalne serije sa 3:2 u pobjedama savladali su sarajevski Spars, te tako 10. put u istoriji podigli pehar namijenjen najboljoj bh. ekipi.

Peti meč na prepunoj "Pecari" donio je izjednačenu košarku u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini, dok je odlučujuća bila treća dionica, koju su Širokobriježani riješili u svoju korist sa 14 poena razlike i tako prelomili meč.

ŠIROKI - SPARS 82:69 (16:18, 18:17, 26:12, 22:22)

Mateo Drežnjak sa 21 poenom bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu, njegov prezimenjak Dario ubacio je tri poena manje, Amerikanac Stiven Fener meč je završio sa 18 poena, dok je sjajan, dabl-dabl učinak imao Goran Filipović (po 10 poena i asistencija).

Ibrahim Durmo i Slobodan Jovanović postigli su po 13 poena kod gostiju, koji su sa terena "Pecare" ispraćeni gromoglasnim aplauzom korektne domaće publike.

Zaista, velika pohvala za navijače Širokog.

Širokobriježani su titulu preuzeli od košarkaša mostarskog Zrinjskog, koji su prošle godine podigli pehar prekinuvši petogodišnju vladavinu Igokee.

Tako je titula drugu godinu zaredom završila u Hercegovini.

TOK UTAKMICE:

Rezultatska "klackalica" viđena je u prvih 20 minuta meča, ekipe su se konstantno smjenjivale u vođstvu praktično od samog početka susreta, a nakon prvog poluvremena, sarajevski tim ima poen prednosti.

Sparsi su poveli 4:2, nakon čega je uslijedila serija Širokog 7:0. Imali su domaći u jednom trenutku sedam poena prednosti (15:8), ali je zatim uslijedila serija pogodaka gostiju 0:10, čime su Sparsi preuzeli vođstvo.

Većih promjena nije bilo do kraja prve četvrtine, koju su Sarajlije riješile u svoju korist rezultatom 18:16.

Gosti su zatim stekli pet poena prednosti (18:23), ali su Širokobriježani veoma brzo ponovo uzvratili i stigli do egala. Uslijedila je identična serija Sparsa, da bi dva minuta prije odlaska na odmor, prednost ponovo bila na strani domaćih - 31:30.

U istom ritmu odigrana su i preostala dva minuta, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 34:35.

Trenutno najefikasniji na meču su Kenan Bajramović i Slobodan Jovanović (Spars) sa po devet poena, dok je jedan manje ubacio Mateo Drežnjak (Široki). Jovanović je zabilježio i pet skokova, dok košarkaš domaćih Goran Filipović ima već šest asistencija.

Znatno bolje u nastavak meča ušli su košarkaši Širokog, koji su sredinom treće dionice stekli maksimalnih "plus osam" - 47:39, pritom dozvolivši rivalu da za pet minuta postigne svega četiri poena.

Prednost je porasla na dvocifrenih 55:45 u finišu treće četvrtine i već tada moglo se naslutiti ko će iz ovog dvoboja izaći kao pobjednik.

U posljednjim trenucima dodatni poeni Širokobriježana, i to prvo za tri poena Darija Drežnjaka, a zatim i zakucavanje njegovom prezimenjaka Matea, za ogromnih 60:47 uoči odlućujućih 10 minuta.

Poslije sjajne treće četvrtine, domaćin je držao sve u svojim rukama.

Ubjedljiva prednost čak je narasla i na 20 poena, pa gosti nisu uspjeli da se vrate u igru.

Na kraju, na semaforu je stajalo 82:69, deseta titula za Širokobriježane.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

SPARS ĆE DUGO ČEKATI ŠANSU KAKVU JE PROPUSTIO ZA OSVAJANJE TITULE BH LIGE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC