• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRK Borac želi borbu za vrh Premijer lige BiH

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Šestostruki šampion BiH protekle četiri sezone nastupao u Prvoj ligi Republike Srpske. Cilj u povratničkoj premijerligaškoj sezoni – borba za gornji dio tabele.

 ŽRK Borac želi borbu za vrh Premijer lige BiH Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometašice banjalučkog Borca od jeseni će ponovo igrati u Premijer ligi BiH. "Osice" su u nedavno završenoj sezoni osvojile šampionsku titulu u Prvoj ligi Republike Srpske uz šest bodova više od najbližeg pratioca Knežopoljke iz Kozarske Dubice (Borac 42, Knežopoljka 36) te se, nakon četiri godine, vraćaju u elitni rang ženskog bh. rukometa.

Banjalučke "osice" u Premijer ligi BiH

"Crveno-plave" su šest puta bile šampionke Bosne i Hercegovine (2007, 2008, 2009, 2010, 2011. i 2012. godine), dok su u isto toliko navrata dolazile do trofeja u kup-takmičenju (2004, 2008, 2009, 2010, 2012. i 2013. godine). Ipak, uslijedio je, potom, krizni period u radu i funkcionisanju koji je za posljedicu imao ispadanje u niži rang u sezoni 2014-15, uz samo četiri pobjede u dvadeset odigranih utakmica. Tavorile su Borčeve rukometašice tri godine u Prvoj ligi Republike Srpske, a kockice su se konačno posložile u tek završenoj sezoni, kada je mladi banjalučki tim došao do titule, uz samo dva poraza u šesnaest utakmica.

Oba su zabilježena u prvom dijelu sezone (u Bijeljini i Kozarskoj Dubici) poslije kojeg je Borac zaostajao jedan bod za jesenjim šampionom Dobojem, ali su u proljećnoj polusezoni Banjalučanke upisale osam pobjeda na isto toliko odigranih utakmica, dok su osvajanje šampionskog pehara obezbijedile 13. maja, kada su u dvorani Borik, u derbiju pretposljednje runde, nadigrale Knežopoljku rezultatom 26:23.

Klub je, recimo i to, uzlaznom putanjom ponovo krenuo krajem 2017. godine, kada se na funkciju predsjednika Upravnog odbora vratila Nada Tešanović, a u isto vrijeme stigao je i Darko Savić, aktuelni direktor kluba.

"Sezona je gotova, već smo sumirali postignuto i mogu da kažem da je rukovodstvo kluba zadovoljno rezultatima koji su ostvareni. Polusezona je završena bez poraza, te smo suvereno osvojili titulu šampiona Republike Srpske. Nakon što se i zvanično završi Premijer liga BiH, pokušaćemo da dogovorimo par pojačanja, a mogu da istaknem da smo već u kontaktu sa par kvalitetnih igračica. Želja nam je da dovedemo rukometašice koje iza sebe imaju iskustvo igranja u elitnom rangu, s obzirom da u timu, kada je to u pitanju, imamo samo Božanu Ćutković i Dajanu Ignjatović, koje su nastupale za Dubicu i Miru. Nadamo se da ćemo popuniti još neke pozicije u timu koje su nam bile deficitarne poput desnog krila i desnog beka, a možda ćemo vratiti i neku našu djevojku koja trenutno nije igrala u Banjaluci, ali je iz ovog grada. Nadam se da ćemo se u narednoj sezoni Premijer lige BiH boriti za vrh tabele i da čemo opravdati povjerenje sportske javnosti, koja je ispratila povratak Ženskog rukometnog kluba Borac na premijerligašku scenu, te bih se zahvalio svim medijima koji su nas pratili tokom cijele sezone", rekao je direktor Darko Savić na večeras održanom zajedničkom koktelu, kojem su prisustvovali uprava, rukometašice, treneri i predstavnici medija.

Prvi operativac banjalučkog kluba naglasio je da je u protekloj sezoni učinjen ogroman napor kako bi rad i funkcionisanje trofejnog sportskog kolektiva bili što dostupniji kako javnosti grada na Vrbasu, tako i šire.

"Jedan moj prijatelj mi je nedavno rekao da se dugo nije znalo ni kad Borac igra, ni sa kim, ni koje je takmičenje u pitanju... Ove godine smo se potrudili da što više medija obavijestimo o našim utakmicama. Sve smo utakmice prenosili putem interneta, sve objavljivali na YouTube, potrudili smo se da marketinški ispratimo uspjehe na terenu tako da su ozbiljne kompanije prepoznale marketinški potencijal koji ime Borac nosi sa sobom. Nadam se da ćemo uz jedan veći budžet i pažnju lokalne zajednice i republičkih vlasti doći do još bolje i kvalitetnije ekipe", naveo je Savić.

Pripreme počinju 29. jula

"Osice" je do povratka u Premijer ligu kao trener predvodio mladi stručnjak Nikola Bijelić.

"Na početku sezone cilj nam je bio da se bez poraza plasiramo u Premijer ligu, međutim u prvom dijelu smo zabilježili dva poraza, te u nastavak takmičenja ušli sa druge pozicije. Ipak, u proljećnoj polusezoni smo besprijekorno obavili svoj posao i izborili povratak u rukometnu elitu. Planiramo da za narednu sezonu dovedemo još par pojačanja i da se okupimo 29. jula, kada ćemo početi sa pripremama. Nadam se da ćemo nekoliko dana pripremnog perioda obaviti van Banjaluke, naravno ukoliko bude finansijskih sredstava za tako nešto. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti za Premijer ligu, gdje ne očekujem da se borimo za opstanak, već nam je cilj plasman u vrhu tabele", istakao je Bijelić.

Druženju rukovodstva, igračica, trenera i predstavnika medija prisustvovao je i novoizabrani direktor JU SC Borik Nenad Talić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC