• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smijenjen Mladen Krstajić!

Autor mondo.rs

Odbor za hitna pitanja donio je očekivanu odluku na sastanku u Staroj Pazovi.

Seniorska reprezentacija Srbije od septembra će, u nastavku kvalifikacija za EURO 2020, imati novog selektora!

Kako MONDO nezvanično saznaje, Mladen Krstajić u četvrtak je razriješen dužnosti na sastanku Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.

Mladi trener, nekadašnji reprezentativac, nije "preživio" debakl na gostovanju u Ukrajini, gdie su "orlovi" prošlog petka poniženi i poraženi rezultatom 5:0.

Nacionalni tim je pobjedom nad Litvanijom (4:1) tri dana kasnije donekle popravio utisak, ali Slaviša Kokeza i ostali najodgovorniji ljudi Saveza očigledno nisu oprostili najteži poraz otkako je Srbija samostalna država, začinjen Krstajićevim izjavama poput: "Jesmo se izblamirali, ali imamo četiri boda iz tri utakmice i još pet utakmica do kraja".

Ili: "I Njemačka je pobijedila Brazil 7:1 u sred Brazila, pa nije bila tolika fama".

View this post on Instagram

#breaking Mladen Krstajić je bivši!

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport) on


Krstajić je predvodio "orlove" od novembra 2017. i smjene Slavoljuba Muslina. Na prvim prijateljskim mečevima bio je sa prefiksom "vršilac dužnosti", a odgovorna funkcija zvanično mu je povjerena 29. decembra iste godine.

Kao što je poznato, na Mundijalu u Rusiji je Srbija osvojila tri boda u grupi sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom i nije se plasirala u osminu finala.

Potom je osvojila prvo mjesto u grupi C divizije Lige nacija, što joj daje drugu šansu da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, ako to ne učini putem kvalifikacija, u kojima se prije Ukrajine i Litvanije sastala još sa Portugalom (1:1).

Sa Krstajićem na klupi, srpska reprezentacija je imala skor 1-0-2 na Svjetskom prvenstvu, u Ligi nacija 4-2-0, u kvalifikacijama za EURO 1-1-1 i u prijateljskim mečevima 3-2-2. Šest pobjeda u zvaničnim utakmicama ostvario je protiv tri selekcije - Litvanije (tri puta), Crne Gore (dva) i Kostarike.

Kao favorit za narednog selektora Srbije, jedanaestog po redu (Radovan Ćurčić bio je kormilar nacionalnog tima u dva navrata), pominje se dojučerašnji selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković.

Sve u 16: Gost Neša Petrović o Mladenu Krstajiću
Izvor: YouTube/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC