• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ambicije presudile, Janković na klupi "rudara"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi stručnjak Igor Janković napustio je kormilo Kozare i u narednoj sezoni sjediće na klupi Rudar Prijedora, kluba koji želi šampionsku titulu i povratak u Premijer ligu BiH.

 Igor Janković napustio Kozaru, novi trener Rudar Prijedora Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Saradnja Kozare i Igora Jankovića trajala je šest mjeseci, nakon čega je mladi stručnjak odlučio da se zahvali čelnicima prvoligaša iz Gradiške i krene u novu avanturu.

Janković je dogovorio skoro sve uslove sa Rudar Prijedorom, koji će, prema najavama iz Prijedora, naredne sezone napasti šampionsku titulu, sa željom da se plasira u Premijer ligu BiH.

Odlazak iz matične Kozare "ubrzao" je i poziv "rudara", koji će prema njegovom mišljenju biti idealna sredina za napredak u trenerskoj karijeri.

"U Kozaru sam se vratio sa ciljem da klubu pomognem da izbori opstanak u Prvoj ligi RS i vjerujem da smo na kraju učinili mnogo više od toga. Kada se podvuče linija, ako bi se računali samo rezultati u Ligi za prvaka, bili bismo na trećem mjestu, igrali dobro, ali ciljevi za narednu sezonu bili su nejasni. Pritom je stigao i poziv iz Rudar Prijedora, koji ima drugačije ambicije, želi u Premijer ligu BiH i normalno da je to magnet kako za trenere, tako i za igrače", poručio je Janković u razgovoru za MONDO.

Prijedorčani su bh. elitu napustili po završetku sezone 2015/16, kada su zajedno sa još pet ekipa, zbog skraćenja lige, morali u niži rang. Želja svih je da se Premijer liga BiH sada vrati na Gradski stadion.

"Rudar Prijedor je klub svijetle tradicije, koji zaslužuje da igra Premijer ligu BiH. Nadam se da ćemo na tom putu uspjeti", naglasio je Janković.

Darko Milunović
Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rudar Prijedor na sjednici Skupštine kluba sinoć je dobio novi Upravni odbor, na čelu sa Darkom Milunovićem.

Novi predsjednik kluba najavio je visoke ambicije, što se poklopilo sa Jankovićevim željama, tako da bi tokom naredne sedmice i zvanično trebalo da sjedne na klupu "zeleno-crnih".

"Ostale su još neke sitnice, ali početkom naredne sedmice trebalo bi da potpišem ugovor i budem promovisan u novom klubu. Definisali smo skoro sve detalje ugovora, potrebno ih je samo još sprovesti u djelo. Ranije to nije bilo moguće, jer ljudi koji su željeli da me dovedu, tek juče su ušli u klub. Potrebno je da oni preuzmu ingerencije u klubu, tako da je sve stvar vremena."

Dovoljno je upoznat sa snagom svih rivala, tako da sigurno već sada u glavi ima potencijalne konkurente u borbi za najviši plasman.

"Sigurno da Krupa i Sloga imaju kvalitetne ekipe. Ekipa iz Gornjeg Crnjelova je to potvrdila tokom sezone, kada je dugo bila u trci sa Borcem, dok i Krupa sigurno može mnogo toga. Ali, i mi se pitamo, tako da vjerujem da će prvenstvo biti zanimljivo i neizvjesno, te da će se Rudar Prijedor na kraju sezone pridružiti Borcu, Radniku i Zvijezdi 09, kako bismo imali četiri kluba u Premijer ligi BIH", zaključio je budući strateg Rudar Prijedora.

Podsjetimo, prije Kozare, gdje je naslijedio Vuleta Trivunovića, 37-godišnji Janković trenirao je Tekstilac iz Dervente, a ranije i banjalučki Borac, gdje je bio i šef Omladinske škole.

Na početku trenerske karijere radio je kao asistent Mehmedu Baždareviću u stručnom štabu mlade reprezentacije BiH.

> Još vijesti iz Prve lige Republike Srpske pročitajte OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC