• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U-21: Španci prošli, i kladionica otpisala Italiju

Autor mondo.ba

Plasmanom među četiri najbolje ekipe Evropskog prvenstva do 21 godine, reprezentativci Španije izborili su i plasman na Olimpijske igre 2020. godine. "Pirova pobjeda" domaćina turnira, koji je na pragu eliminacije.

Španija je prvi polufinalista Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine.

"Crvena-furija" deklasirala je 5:0 do ovog kola neporažene Poljake i sa prve pozicije u grupi A izborila plasman među četiri najbolje ekipe na turniru, ali i izvadila vizu za Olimpijske igre 2020. godine u Japanu.

Domaćin EP Italija, uprkos trijumfu protiv Belgije 3:1, završila je na drugom mjestu i sada ima samo teoretsku šansu da grupnu fazu takmičenja okonča kao najbolja drugoplasirana ekipa.

Za to im je potrebno da u grupi C Francuska i Rumunija ne odigraju neriješeno, a koliko je ovo vjerovatan ishod, dovoljno govori kvota na kladionicama.

Već sada "X" je "pao" na 1.65, s obzirom da remi odgovara i jednima i drugima da su nađu među najbolje četiri selekcije.

Trenutno, kolo prije kraja, Rumuni i Francuzi imaju po šest bodova, te ih neriješen ishod vodi dalje. U slučaju da neko bude poražen, Italijani će se radovati.

Pred početak duela sa Belgijom, italijanski nacionalni tim susreo se sa problemom koji su prouzrokovali Moaz Ken i Nikolo Zaniolo, koje je nedisciplina koštala suspenzije.

Uprkos skandalu, "azurini" su odigrali dobar meč, ali su ih propuštene prilike koštale prvog mjesta u grupi A. Golovima Nikola Barele i Patrika Kutronea vodili su 2:0, imali još mnoštvo prilika za ubjedljivije vođstvo.

Iako su imali konstantnu terensku inicijativu, Italijani su se mučili do samog kraja prvog poluvremena, kada je bedem pred golom gostiju konačno uspio da probije Barela. Sasvim zasluženo, "azurini" su na odmor otišli s prednošću od jednog gola.

Nakon vodećeg pogotka, Italijanima je bilo mnogo lakše igrati. Već u 53. minutu stekli su dva gola prednosti.

Sjajan centaršut uputio je Lorenco Pelegrini, a lijepo je glavom pogodio Kutrone, igrač koji se našao u prvoj postavi umjesto suspendovanog Kena.

Golman gostiju Orvin De Volf branio je sve što se dalo odbraniti, te uprkos dva primljena gola bio najbolji pojedinac u svom timu.

Duel Italije i Belgije sudio je srpski arbitar Srđan Jovanović, a pomagali su mu Uroš Stojković i Milan Mihajlović.

Sve promašaje domaćih kaznio je 17-godišnji Jari Versharen, sjajnim pogotkom desetak minuta prije kraja meča.

Versharenu se nedugo zatim revanširao Federiko Kjeza, trećim golom na turniru.

Sjajno je pogodio rašlje protivničkog gola za 3:1, nedugo nakon što je Đanluka Manćini pogodio stativu. Prvobitno je gol poništen zbog ofsajda, ali je utvrđeno da nedozvoljene pozicije nije bilo i gol je priznat.

Ipak, slaba je to utjeha bila za domaće, jer su praktično u istom trenutku Španci dali i peti pogodak i tako stavili tačku na ovu grupu.

Do kraja susreta Belgijanci su ostali sa igračem manje, jer je Isak Mbenza, koji je ušao u drugom poluvremenu, brzo zaradio dva žuta kartona i morao je u svlačionicu prije ostalih.

Uprkos činjenici da su na otvaranju turnira savladali Španiju 3:1, Italijani su takmičenje u grupi završili na drugom mjestu, takođe sa šest bodova, koliko su imali i Poljaci. Ipak, "crvena furija" u tom krugu imala je najbolju gol-razliku i prošla u polufinale.

Španci su nanijeli prvi poraz Poljacima na ovogodišnjem EP, i to ubjedljiv.

Fudbaler Viljareala Pablo Fornals otvorio je seriju pogodaka, da bi u nastavku protivničku mrežu do kraja napunili Mikel Ojarzabal, Fabijan Ruis, Dani Sebaljos i Borha Majoral.

GRUPA A - 3. KOLO:

Italija - Belgija 3:1 (1:0)
/Barela 44, Kutrone 53, Kjeza 89 - Versharen 79/

Španija - Poljska 5:0 (3:0)
/Fornals 17, Ojarzabal 35, Ruis 39, Sebaljos 71, Majoral 90/

TABELA: Španija 6, Italija 6, Poljska 6, Belgija 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC