• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vilander: Ivanišević je ODMAH pomogao Đokoviću!

Autor mondo.rs

U čemu je Šveđanin vidio instant uticaj hrvatskog trenera.

Novak Đoković uspješno je preskočio prvu prepreku na Vimbldonu - Filipa Kolšrajbera.

Duel srpskog i njemačkog tenisera trajao je tri seta, a rezultat je bio 6:3, 7:5 i 6:3, čime je svjetski "Broj jedan" i branilac titule zakazao meč druge runde protiv Amerikanca Denisa Kudle.

Takođe, meč Đoković - Kolšrajber bio je prvi u kojem je Nole u "stručnom štabu" imao i legendarnog hrvatskog tenisera, Gorana Ivaniševića.

Njih dvojica počeli su da sarađuju uoči početka Vimbldona, a Šveđanin Mats Vilander odmah je vidio rezultat te saradnje.

"Bio je to tijesan drugi set i Novak je postajao emotivan na kraju, što je dobra stvar", rekao je on analizirajući meč na "Eurosportu".

"Mislim da je ovo bio perfektan meč za Novaka, jer je imao priliku da odigra na tri seta, da mu rival bude igrač protiv koga je izgubio na Indijan Velsu, ali i igrač koga je pobijedio u posljednja tri meča", dodao je on.

Komentarišući Ivaniševićev dolazak u Novakov tim, Šveđanin je u jednom detalju vidio uticaj nekadašnjeg osvajača Vimbldona.

"Teško je reći da li je Goran Ivanišević imao uticaj na Novakovu taktiku, ali mislim da je emotivno napravio veliku razliku. Mislim da ste mogli da vidite da je u drugom setu tamo bila još jedna osoba za koju je igrao, borio se... Tamo je bila još jedna osoba sa kojom može da razgovara o tenisu u svlačionici. Naravno, to je još jedan šampion Vimbldona", dodao je Vilander.

Što se tiče Novakove igre, rekao je...

"Novak se na travi Vimbldona uglavnom drži svojih 'oružja'. Diktira svojim forhendom i uvijek će biti dobar na bekhendu, ali neće željeti da se brani previše", dodao je Vilander, koji je nedavno posjetio Beograd i u intervjuu za MONDO potvrdio da Novak može da bude najbolji svih vremena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC